naslovna > Arhiva novosti > Svečane dodjele diploma i nagrada maturanticama i maturantima generacije 2008.-2009.

Svečane dodjele diploma i nagrada maturanticama i maturantima generacije 2008.-2009.

Program dodjele diploma 2009

18. lipnja u 19.00 sati u školskom dvorištu Srednje škole Mate Blažine održana je već tradicionalna svečanost podjele završnih svjedodžbi, pohvalnica i nagrada maturantima pred dvjestotinjak okupljenih učenika, roditelja, profesora i uzvanika. Promovirano je ukupno 141 maturant od ukupno 169 (107 u četverogodišnjim i 62 u trogodišnjim usmjerenjima te pomoćnim zanimanjima). Ukupno 112 njih je uspješno položilo maturu/završni ispit. Čak 20 njih je položilo s odličnim uspjehom, uz prethodno 29 oslobođenih polaganja.

Ravnatelj im se obratio riječima da su upravo oni zaslužni što je škola prozvana „istinskom zajednicom koja uči, koja neprestanom brigom za svoje učenike i djelatnike, neprestanim inoviranjem nastavnog procesa, dugogodišnjim građenjem i ostvarivanjem ideje kvalitetne škole, u čemu sudjeluju nastavnici, učenici, roditelji, i koja postaje sve kvalitetnijom odgojno-obrazovnom ustanovom".

„Ponosni smo na vas i na vaše uspjehe kako u redovnoj nastavni tako i na vaše vrhunske angažmane i rezultate na raznim školskim i međunarodnim projektima kao i na brojnim natjecanjima, smotrama i susretima. Na državnoj i međunarodnoj razini ove godine je 10-ak njih uspješno sudjelovalo predstavljajući školu iz predmeta i područja: kemija, biologija, GLOBE, VIP EUREKA, geografija, talijanski, rukomet za mladiće te elektromehanika. Njih je čak 7-ero okrunjeno najvišim odličjima (od toga dvoje državnih prvaka iz biologije, dvije 3. mjesto i jedna 4. u istraživačkom radu iz biologije, jedan 2. mjesto iz GLOBE programa i dva sa 3. mjestom u rukometu ) na ponos Županije, Grada, Škole i njihovih voditelja."

Veliki dio maturantica i maturanata (104), zaslužilo je pohvale Nastavničkog vijeća za bilo za postignut odličan uspjeh na kraju godine bilo na maturi te sudjelovanje na županijskim i međužupanijskim natjecanjima, smotrama i susretima, a Pohvale Nastavničkog vijeća s nagradom, vrijednom knjigom (39) - što su bili oslobođeni polaganja mature ili završnog ispita i što su nastupali na državnim natjecanjima, smotrama i susretima.

Maturantima se obratio i Tulio Demetlika, gradonačelnik Grada Labina, poželjevši im puno sreće i uspjeha na predstojećim razredbenim ispitima ili u potrazi za prvim zaposlenjem, objavivši i svoju odluku o dodatnom bodovanju deficitarnih studija.
Diplome i nagrade su im svečano uručiti razrednici tijekom kulturno-umjetničkog programa njima u čast koji su priredili učenici okupljeni u Djevojačkom pjevačkom zboru i dramskoj radionici Flacius pod vodstvom njihovih mentora, Nerine Ševrlice Bolfan i Amneris Ružić.

Na kraju programa druženje se nastavilo u školskom restoranu.

(Tekst: Novi Foji)

Fotografije možete pogledati u galeriji

Promocije maturanata - fotogaleriija