naslovna > Arhiva novosti > Zapaženi nastupi dramskih radionica Zdravoga grada ERE i FLACIUS na SKAGI-ju

Zapaženi nastupi dramskih radionica Zdravoga grada ERE i FLACIUS na SKAGI-ju

Na osmom Susretu kazališnih amaterskih grupa Istre (SKAGI), tradicionalno održanom u pazinskom Spomen domu 30.05.2009., predstavljeno je 16 skupina osnovnih i srednjih škola. U svakoj je kategoriji održano osam predstava, a izbornik susreta, dramski umjetnik Nebojša Borojević iz Siska, ocijenio je predstave i nagradio najuspjelije dramske uratke. Istaknuo je da u svim predstavama preteže originalnost, razigranost, iskrenost i angažiranost, što mu se posebno svidjelo.

Zapažen su uspjeh ostvarile dramske grupe koje djeluju unutar projekta Labin-zdravi grad:

Dramska grupa Era, pod vodstvom Hasnije Karlović, predstavila se predstavom Dosjei IKS. Romana Kuharić svojom je izvedbom oduševila žiri koji ju je nagradio za kreativnu upotrebu dijalekta, a Marija Gigovića za dizajn letka predstave.

Dramska radionica Flacius SŠ Mate Blažine, pod vodstvom Amneris Ružić, odigrala je burlesku Red Carpet Stilske Vježbe. Za ulogu je u predstavi Mario Gigović proglašen najboljim glumcem susreta, a pripala mu je i nagrada za najbolji dizajn i grafičko oblikovanje letka. Predstava je nagrađena i za najbolju kostimografiju koju je izradila Marinela Benazić.

(Tekst: Amneris Ružić)

Poveznica:

www.labin.hr/lzg