naslovna > Arhiva novosti > Završena priča o Marinu Držiću

Završena priča o Marinu Držiću (22.04.2009.)

Završena je „Priča o Marinu Držiću" nastupom triju istarskih srednjih škola (SŠ Mate Blažine Labin, TSŠ „Dante Alighieri" i Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna iz Pule) od ukupno četiri uključenih u projekt, a dogodilo se to na svečanom otvorenju XXI. proljetne škole školskih knjižničara RH u Zadru, 22. travnja 2009.

Pred petstotinjak školskih knjižničara iz cijele Hrvatske te visokih gostiju iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, grada Zadra i Zadarske županije istarski učenici svojom originalnom predstavom „Globalizacija na renesansni način" imali su izuzetno uspješan nastup i oduševili prisutne iskazanom glumom, glazbom, pjesmom i plesom te raskošnim kostimima. Bez uveličavanja može se reći da su donijeli duh renesanse u kongresnu dvoranu Hotela „Donat" zadarskog turističkog naselja Borik.

Na XXI. proljetnoj školi u Zadru cjelokupni projekt od ideje do realizacije svojim kolegama knjižničarima prezentirale su knjižničarke Sonja Brezac, dipl. knjižničarka u SŠ "Mate Blažine" Labin i Elda Pliško Horvat, dipl. knjižničarka i voditeljica Županijskog stručnog vijeća za školske knjižnice.

Uspješnim nastupom učenika u Zadru završili smo našu priču o Marinu Držiću.
I ovom prigodom valja istaknuti i pohvaliti požrtvovni rad učenika koji su sudjelovali u projektu.
Iz SŠ Mate Blažina Labin od samog početka sudjelovali su učenici: Mario Gigović, Neven Zulijani, Tamara Fable, Ana Licul, Renata Klapčić, Erika Golja i Valentino Blasina.

Vrlo uspješno su kao zamjene na nekim nastupima svoje uloge odigrali sljedeći učenici: Paola Peršić, Paula Užičanin, Franka Batelić i Stefani Vozila.

Idejni začetnici i voditelji projekta bili su knjižničari spomenutih škola, a glavna koordinatorica Projekta, a ujedno i autorica scenarija bila je Elda Pliško Horvat iz TSŠ „Dante Alighieri" Pula, uz koju su bile Mirjana Mijić, knjižničarka u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti Pula, te knjižničarke iz labinske Srednje škole Sonja Brezac i Majda Milevoj Klapčić.


Na projektu su još radili Teo Banko i Paola Stermotich, autorica glazbe iz TSŠ"Dante Alighieri"Pula.
Nesebičnu pomoć na izradi kostima dala je Marinela Benazić iz labinske srednje škole.

(Tekst: Sonja Brezac)

Fotogalerija:

Završena priča o Marinu Držiću