naslovna > Arhiva novosti > Srednjoškolci simulirali sjednicu Gradskog vijeća

Srednjoškolci simulirali sjednicu Gradskog vijeća (25.11.2009.)

 

 

25. studenoga u Labinu održana je simulirana sjednica Gradskog vijeća u gradskoj vijećnici u sklopu projekta Planska igra.

 

Mladi vijećnici postavljali su gradonačelniku Tuliju Demetliki pitanja u vezi sanacije Doma kulture na Vinežu, obnove Spomenika rudaru i rješavanja problema parkiranja u blizini gradskog nogometnog stadiona. Nadalje su mladi diskutirali o renoviranju gradskog kina, ponudili praktična rješenja poput uključivanja mladih volontera kako bi Kino Labin još bolje funkcioniralo te se na taj način ponuda poboljšala za sadržaje za mlade. 

 

 

Pripreme za ovu simuliranu sjednicu održane su srednjoj školi, a učenicima su za vrijeme projektnih dana pomagale voditeljice Planske igre (Blanka Smoljan, Amalija Koren, Tea Sekelj i Boža Alajbeg) kao i gradski vijećnici iz Labina. 

 

Zaklada Friedrich Ebert je u suradnji sa Srednjom školom Mate Blažine i Gradom Labinom održala četvrtu ovogodišnju Plansku igru – „Lokalna samouprava“ u Labinu. Prethodili su joj projekti održani tijekom godine u Crikvenici, Varaždinu i Vukovaru.

 

Zanimljivo je da mladi u okviru ovog projekta često postavljaju gradskim vlastima pitanja vezana uz poboljšanje kvalitete života mladih u njihovim gradovima, no ne zaboravljaju ni druge grupe u zajednici  kao što su djeca i starije osobe.

 

Fotogalerija: