naslovna > Arhiva novosti > 14.01.2010. - LABINSKI SREDNJOŠKOLAC I DVOSTRUKI DRŽAVNI PRVAK IZ BIOLOGIJE MARIO GIGOVIĆ ODLAZI NA MEĐUNARODNO NATJECANJE MLADIH ZNANSTVENIKA U INDONEZIJU

LABINSKI SREDNJOŠKOLAC I DVOSTRUKI DRŽAVNI PRVAK IZ BIOLOGIJE MARIO GIGOVIĆ ODLAZI NA MEĐUNARODNO NATJECANJE MLADIH ZNANSTVENIKA U INDONEZIJU

Dvostruki državni prvak iz biologije Mario Gigović od strane je državnog povjerenstva iz biologije, odnosno Hrvatskog biološkog društva, pozvan da sudjeluje na međunarodnom natjecanju International Conference of Young Scientists, poznatijem po skraćenici ICYS.

Natjecanje se održava 12.-17. travnja 2010. na otoku Baliju države Indonezije, a zamišljeno je kao razmjena iskustava među učenicima čiji su radovi nagrađeni na nacionalnim natjecanjima prirodnih znanosti.

Sve informacije o ovome natjecanju mogu se pronaći na stranici HBD-a kao i na internetskoj stranici organizatora http://metal.elte.hu/~icys/.

Za vrijeme obrazovanja u Srednjoj školi Mate Blažine, Mario, koji je sad učenik trećeg razreda gimnazije, osvojio je značajna priznanja na državnim natjecanjima iz biologije i kemije. Školske 2007./2008. godine na Natjecanju i smotri mladih biologa, održanome u Podgori, osvojio je prvo mjesto sa samostanim istraživačkim radom Senzorska analiza maslinovih ulja.

Sljedeće, školske 2007./2008. godine, također sudjeluje na Natjecanju i smotri mladih biologa gdje ponovno osvaja prvo mjesto sa svojim istraživačkim radom Ekstrakcija eteričnih ulja (više: www.hbd1885.hr).

Ove je školske godine na prestižnoj V. nacionalnoj smotri učeničkoga stvaralaštva VipEureka održanoj u Zagrebu zauzeo drugo mjesto sa svojim samostalnim znanstvenim radom Ekstrakcija mikrovalovima (više:  www.sci.hr).

Mentori u istraživačkim radovima bile su Sandra Juran, profesorica iz biologije, te Mira Hrvatin, profesorica-savjetnica iz kemije.

Zamolbe za sponzorstvo poslane su na više adresa, a i sam Grad Labin obećao je sponzorstvo, no nakon danas se potvrđena donacija jedino od strane TE Plomin, te je sa zadovoljstvom time potvrđen i Mariov odlazak na ovo vrlo respektabilno natjecanje i stjecanje novih iskustava.

Uz nadu za senzibiliziranje još više sponzora Labinštine koji će prepoznati prave vrijednosti naše sredine, Mariu želimo sretno!

Preuzeto:

Sponzori:

TE PLOMIN - Plomin (10.000,00 Kn)

GRAD LABIN - Labin (2.000 Kn)

ISTARSKA TVORNICA VAPNA - Most Raša (1.000,00 Kn)

SYSTEC AUTOMATIZACIJA - Labin (1.000,00 Kn)

APOLONIA DENTAL - Labin (500,00 Kn)

FIST - Labin (1.000,00 Kn)

VEMA-ING - Pićan (300,00 Kn)

 

Fotogalerija:

 

 

Mario Gigović sa svojom mentoricom Sandrom Juran na prijemu kod gradonačelnika

 

Mario Gigović daje intervju NIT TV kao predsjednik Vijeća učenika

 

Mario Gigović sa svojim razredom i razrednikom Đanijem Žufićem

 

Mario Gigović s ravnateljem Čedomirom Ružićem

 

 

Iz tiska 2009.-2010.: