naslovna > Arhiva novosti > 27.03.2010. - U SŠMB-u obilježen PLAVI DAN (26.03.2010.)

U SŠMB-u organiziran PLAVI DAN (22.03.2010.)

Plavi dan, naziv je projekta koji se organizirao u petak 26. ožujka 2010. na razini Republike Hrvatske u svim školama uključenim u UNESCO-ovom projektu SEMEP (South-Estern Mediterranean Enviromental Project - Projekt odgoja i obrazovanja za okoliš na području jugoistočnog Mediterana). 

Zaštita prirodne baštine Mediterana, osvješćivanje potrebe za osobnim doprinosom svakog pojedinca u očuvanju prirodnog bogatstva, kulture i običaja, promicanje zdrave mediteranske prehrane te održivost razvoja i biološke raznolikosti Jadrana, teme su Plavog dana.

SEMEP grupa Srednje škole Mate Blažine, članica UNESCO-ova projekta SEMEP u suradnji s GLOBE i EKO grupom naše škole, a u organizaciji Stručnog aktiva kemije, geografije i biologije, obilježila  je Plavi dan, temom “ŠKOLJKAŠI  NAŠEG MORA”.

U okviru nastave prirodoslovlja i u atriju škole su prikazane učeničke edukativne prezentacije na temu mora i školjkaša.

Obilježavanjem Plavog dana škola se pridružila ideji da se jedan dan u godini obilježi kao dan mora, riba, ribara i svih koji su sudbonosno vezani uz more.

Cilj inicijative o proslavljanju Plavog dana jest njegovo obilježavanje na nacionalnoj razini kako bi se naglasila važnost i bogatstvo mora. Plavi dan organizira se tijekom ožujka,  kada se tradicionalno blaguje riba i štuju obiteljske vrijednosti i običaji.

 

Fotogalerija:

 


Preuzimanje:

GLOBE aktivnosti - prezentacija

UNESCO-SEMEP aktivnosti - prezentacija

Škola za okoliš aktivnosti - prezentacija