naslovna > Arhiva novosti > Piero Jenkel brončani kuhar na međunarodnom GASTRO natjecanju u Vinkovcima (31.03.2010.)

Piero Jenkel brončani kuhar na međunarodnom GASTRO natjecanju u Vinkovcima (31.03.2010.)

Gastro natjecanje ugostiteljskih škola postoji jubilarnih 30 godina i već je postala tradicija da učenici strukovnih škola ugostiteljskih smjerova (kuhar, konobar, turističko-hotelijerski komercijalist i odnedavno slastičar) sudjeluju na tom natjecanju.

Gastro je jedno od najljepših i najzanimljivijih srednjoškolskih natjecanja, ne samo zbog prirode natjecanja nego i zbog načina provedbe. Učenici se natječu u četiri gastronomske, dvije konobarske i tri hotelijersko-turističke discipline. Za svaku se disciplinu kreiraju timovi od dva do četiri učenika iz različitih škola ovisno o vrsti discipline tako da plasman dijele dva do četiri učenika iz dvije do četiri škole. Na državnom se opet izvlačenjem kreiraju posebni timovi iz različitih škola.

Ove se godine završnica održala u Vinkovcima od 28. do 31. ožujka, nakon  što su naši učenici kuharstva i ugostiteljskog posluživanja pod vodstvom svojim mentora Dorjana Mohorovića, Nevia Gašparinija i Ivice Jurčevića, sudjelovali na međužupanijskom natjecanju (15 srednjih škola) u Puli, gdje su osvojili dva 2. mjesta u gastronomskim disciplinama:

2. mjesto za pripremanje hladnog izloška (Antonio Salamon)
2. mjesto za pripremanje svečanog mesnog jela (Piero Jenkel)

Zahvaljujemo sponzorima: Turističkoj zajednici Grada Labina i Udruženju obrtnika Labin.

Preuzimanje:

Završni ispit ugostitelja 2004.

Završni ispit ugostitelja 2005.


Fotogalerija:

 Ugostiteljstvo - fotogalerija