naslovna > Arhiva novosti > Eko i Globe grupa obilježile Dan planeta Zemlje

Eko i Globe grupa obilježile Dan planeta Zemlje (22.04.2010.)

Eko i Globe grupa Srednje škole Mate Blažine Labin uz pomoć ostalih učenika, nizom je aktivnosti obilježila međunarodni Dan planete Zemlje. Članovi eko grupe prvih razreda gimnazije su u auli škole posterskom izložbom prezentirali rezultate svoga rada na projektu „Moje mjesto danas i sutra" u kojem su, osim svojih promišljanja o budućnosti mjesta u kojem žive, proveli i anketu među stanovnicima, kako bi saznali koliko su oni zadovoljni kvalitetom življenja i što oni misle o važnosti suživota prirode i čovjeka.

Učenici III.o razreda gimnazije su u okviru nastave prirodoslovlja pisali esej „Što za mene znači Dan planete Zemlje" i iz niza učeničkih razmišljanja izdvojili bi par iskrenih učeničkih razmišljanja:

„Žalosno mi je priznati da me netko mora podsjetiti da je upravo danas Dan planete Zemlje"

„Ova planeta je dom svih nas".

„U današnjem svijetu i u općem kaosu prirodnih nepogoda, gotovo je nemoguće dati odgovor na postavljeno pitanje. Svima bi trebalo biti stalo, ali nažalost nije".

„Divim se majci prirodi, mi ju ubijamo, a ona trpi, te nas i dalje održava na životu".

„Trebali bi početi misliti na bolje sutra, jer ćemo se inače provesti kao u pjesmi TBF-a Nema nam pomoći!."

Globe grupa uzgajala je jorgovan koji je 22. travnja posađen u školskom vrtu s ciljem promatranja njegovih fenoloških faza, koje će se uspoređivati s istovrsnim jorgovanima u drugim globe školama diljem Hrvatske, kako bi se uočile razlike u klimi pojedinih dijelova lijepe naše. U okviru akcije Grada Labina „Usvojimo drvo" u školskom vrtu učenici II.g,h,t (ugostiteljstvo i trgovina) posadili su tri sadnice lavande, donaciju Grada Labina.

Osim sadnje jorgovana i lavande učenici su očistili školski vrt od otpada.

Koordinatorice aktivnosti bile su Mira Hrvatin i Čeda Perko.

Preuzeto:

Fotogalerija:

 

 

Gloge grupa - prezentacija

 

Eko grupe - fotogalerija