naslovna > Arhiva novosti > Labinjani "poharali" SKAGI

03.05.2010. Labinjani “poharali” SKAGI (30.04.2010.)

Sa netom održanoga SKAGI-ja, koji se odvijao na velikoj pozornici pazinskoga Spomen-doma, Labinjani su se vratili s pregršt kipića Susreta.

Naime, učenica Silvija Žvanja iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića iz Čepića osvojila je nagradu za najbolji letak, a njena mentorica, višestruko nagrađivana priznata umjetnica Davorka Vadanjel, nagrađena je za najbolju kostimografiju i scenografiju susreta.

Njihove kolege iz  potpićanske Osnovne škole Vladimira Nazora osvojili su također dvije nagrade SKAGI. Dok je voditeljica grupe, Nada Peršić osvojila najprestižnijeg SKAGI-ja, onog za najbolju predstavu u cjelini, mlada učiteljica Iva Jelenić Bačić, osvojila je nagradu za najbolji dizajn plakata predstave.

Osim labinskih osnovnoškolaca, na SKAGI-ju su se predstavili i gimnazijalci Srednje škole Mate Blažine i to nagrađivanom predstavom  Red Carpet Stilske Vježbe. Ova je predstava na prošlogodišnjem SKAGI-ju osvojila tri nagrade – Mario Gigović za najboljeg glumca te za najbolji dizajn, Marinela Benazić za najbolja kostimografska rješenja, a u Pazinu je odigrana kao dio programa koji je ušao u selekciju za državni susret kazališnih amatera koji će se uskoro održati na otoku Hvaru.

Osim navedene predstave, Dramska radionica Flacius (projekta Labin-zdravi grad i Srednje škole Mate Blažine) nastupila je i s multimedijalnim eksperimentalnim performansom "Anaesthesia" čiji koncept i adaptaciju potpisuju Mario Gigović i Amneris Ružić.

Inače, ova je mlada labinska profesorica na SKAGI-ju osvojila dvije nagrade sa svojom grupom osnovnoškolaca iz Umaga gdje radi u Osnovnoj školi Marije i Line. Tako je Ružić nagrađena za najbolju režiju ovogodišnjega susreta, a pripala joj je i nagrada za skladno i kreativno korištenje svih scenskih elemenata u dramsko-lutkarskoj predstavi "Tote j' bolje stati" Zlatana Varelije.

 

(Tekst: Mario Gigović)

 

Poveznice:

Lutkarska grupa "PIF PUF PAF" OŠ Marije i Line, Umag
Dramska radionica "Flacius"  projekta Labin-zdravi grad i Srednje škole Mate Blažine, Labin - Performance "Anaesthesia"

Fotogalerija:

 

 

 

  

 (Fotografije: Čedomir Ružić)

 

  

 

 

Dramske grupe Srednje škole Mate Blažine - fotogalerija

Preuzimanje:

Drama workshops 1983.-2011. - pdf