naslovna > Arhiva novosti > U povodu Međunarodnog dana školskih knjižničara (26.10.2009.)

"Čitajmo pod zvijezdama!" u povodu Međunarodnog dana školskih knjižničara (26.10.2009.)

 

 

U povodu Međunarodnog dana školskih knjižničara, Mjeseca hrvatske knjige (15.10.2009.- 15.11.2009.) koji je ove godine posvećen Međunarodnoj godini astronomije, 28. listopada 2009. u školskoj knjižnici Srednje škole Mate Blažina, otvorena je izložba „Knjižnice i knjižničari u talijanskoj književnosti.

 

 

Izložbu je otvorila autorica Liana Diković, prof., knjižničarka i voditeljica Matične službe za školske knjižnice Istarske županije. Na plakatima izložbe prikazani su dijelovi romana talijanskih autora koji govore o knjižnicama i knjižničarima, što je popraćeno izlogom navedenih djela na talijanskom i hrvatskom jeziku. O izložbi je vrlo nadahnuto govorila autorica, naglasivši stereotipni prikaz samih knjižničara i knjižnica u svim djelima koje je obradila na plakatima izložbe. Izložba ostaje otvorena do kraja Mjeseca hrvatske knjige.

 

 

U nastavku je održana poetska večer nazvana „Čitajmo pod zvijezdama“ kojom se  knjižnica uključila u akciju istoimenog naziva a koja je provedena na razini cijele države. Naše su zvijezde bile pjesnikinje labinskog izričaja i to redom Malvina Mileta, Suzana Mušković , Rina Miletić te Sandra Brubnjak koje su vrlo impresivno recitirale svoju poeziju. Osim njih, prvi su se puta publici predstavili i učenici naše škole, čitajući vlastite uratke poput Rahele Vlačić, učenice I.f razreda te Maria Gigovića učenika III.f razreda.

 

 

Pod zvijezdama su klasike poput Prousta i Nerude te domaćih pjesnika Mirele Vidak i Danijela Načinovića čitali učenici Paula Užičanin i Jelena Gregov, učenice IV.f razreda, Martina Malić, Sara Mihaljica i Arlina Hapadžić, učenice IV.d razreda, Ela Sošić, Paola Peršić, Elena Baljak i Erika Mohorović, učenice II.o razreda.

 

 

Ovu manifestaciju organizirale su knjižničarke Sonja Brezac i Majda Milevoj Klapčić.

 

 

Fotogalerija:

  

 

 

 

 

 

 

 

 Školska knjižnica - fotogalerija