naslovna > Arhiva novosti > Mateo Lazarić okrunjen zlatnom medaljom na INOVI2010

Elektrotehničar Mateo Lazarić osvojio zlatnu medalju na izložbi inovacija INOVA-MLADI 2010. (15.05.2010.)

 

15. svibnja 2010. održana je 10. jubilarna izložba inovacija INOVA-MLADI 2010. To je najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001. okuplja sva dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i s međunarodnim sudjelovanjem.

 

INOVA-MLADI  je program Saveza inovatora Zagreba, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Saveza udruga pedagoga tehničke kulture Zagreba, Udruge inovatora Fakulteta strojarstva i brodogradnje i zagrebačkih udruga mladih inovatora s ciljem da velikom izložbenom manifestacijom potaknu daljnji razvitak inovatorstva mladih u Gradu Zagrebu i šire. Izložba je održana u prostorijama Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

 

Ocjenjivanje se vršilo u nekoliko kategorija, a to su osnovne, srednje škole, fakulteti, a ove godine još dvije nove kategorije ocjenjivanja, a to su maturalni radovi i inovacije software-a. Na izložbi su sudjelovali i učenici naših susjednih država BiH i Srbije.

 

Naša škola je pozvana na izložbu s radom elektrotehničara Matea Lazarića, učenika IV.e, koji je na  Državnoj smotri radova u području elektrotehnike, održanoj u Crikvenici od 24. do 26. ožujka 2010. s radom elektromagnetski top, zauzeo prvo mjesto. I na ovoj izložbi je učenik Mateo Lazarić s mentorom Ivicom Komadinom osvojio zlatno odličje.

(Tekst: Ivica Komadina)

  

 

Preuzimanje:

 

Eletromagnetski top - prezentacija

Smotra radova iz elektrotehnike, Crikvenica - ASO

 

 

Fotogalerija:

  

    

 

(Foto: Čedomir Ružić)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elektrotehnika i računalstvo - fotogalerija