naslovna > Arhiva novosti > Najava modularnog stručnog usavršavanja za ravnatelje srednjoškolskih ustanova

Najava modularnog stručnog usavršavanja za ravnatelje srednjoškolskih ustanova (Rabac, 10.-11.06.2010.)

Usavršavanje ravnatelja će se provoditi u iduće dvije i pol do tri godine, po nekoliko stručnih tema godišnje, na županijskoj odnosno međužupanijskoj razini. Radionice će voditi licencirani treneri po određenim modulima. Napravit će se okvirni plan po županijama s predstojnikom AZOO-a, Rijeka, mr. sc. Olegom Đakovićem.

Za svaki modul izdavat će se potvrdnice i popis ravnatelja polaznika radionica slati u Agenciju za odgoj i obrazovanje. Potvrdnice će imati veliku važnost kod budućeg licenciranja ravnatelja. Sudjelovanje u usavršavanju za ravnatelje se preporuča ali nije obavezno.

Važno da se odrade svi moduli (npr. komunikacijske vještine, vođenje odgojno-obrazovnih ustanova, poboljšanje kvalitete, upravljanje ljudskim potencijalima, kultura ustanova, organizacija škole, upravljanje promjenama, financijsko upravljanje...).

Dosad se prijavilo oko 50-tak ravnatelja. Krajnji je rok za prijavu 2. lipnja 2010. na cedomir.ruzic@pu.t-com.hr ili office fax 052 851-522.

(za organizatora: voditelji stručnog vijeća ravnatelja srednjih škola Istarske županije Čedomir Ružić, prof. i stručnog vijeća ravnatelja Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije Luka Kujundžić, prof.)

(Tekst: Čedomir Ružić)

Preuzimanje:

Modularno stručno usavršavanje ravnatelja - prezentacija

Zbornik radova: Ravnatelj škole-upravljanje-vođenje - pdf

Poziv za ravnatelje - pdf
Program za ravnatelje - pdf
Rezervacije za ravnatelje - pdf

Fotogalerija:

Voditelji radionice Zoran Pavletić i Silvija Marušić

(Foto: Čedomir Ružić)