naslovna > Arhiva novosti > Uspješno dovršen skup ravnatelja

11.06.2010. - Uspješno završen skup ravnatelja (10.-11.06.2010.)

10. i 11.06. u rabačkom hotelu Valamar Bellevue održano je modularno stručno usavršavanje ravnatelja triju županija za stjecanje licence za ravnatelje. Na otvorenju su se okupljenim ravnateljima najprije obratili domaćini, Čedomir Ružić, ravnatelj Srednje škole Mate Blažine i voditelj stručnog vijeća ravnatelja Istarske županije, Mladen Dušman, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport i tehničku kulturu Istarske županije, Bruno Hrvatin, pročelnik Upravnog odjela za društvenu djelatnost Grada Labina, apotom ispred organizatora AZOO-a ravnateljima se obratio mr. sc. Oleg Đaković, predstojnik podružnice iz Rijeke te Luka Kujundžić, voditelj stručnog vijeća ravnatelja srednjih škola Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije.

Kroz intenzivni dvodnevni rad u radionicama na temu RAZVOJA KOMUNIKACIJSKIH VJEŠTINA ravnatelje su vješto vodili njihovi treneri Silvija Marušić i Zoran Pavletić - od asertivnosti i upravljanja procesom, preko rješavanja raznih problema u komunikaciji do načina rješavanja konflikata i vještina vođenja sastanaka.

Četrdesetak je ravnatelja na kraju pohvalilo raznolikost, dinamičnost i ležernost seminara kao i interakciju svih sudionika, a organizaciji skupa i voditeljima radionica dali najviše ocjene - odličan.

Naglašeno je "da su komunikacijske vještine iznimno važne u ljudskim odnosima te da ravnatelji moraju voditi računa o njima i stalno se usavršavati. Nepažljivom komunikacijom mogu se stvoriti brojni nesporazumi i problemi, ali se isto tako onom kvalitetnom mogu poboljšati međuljudski odnosi kad se želi istinski razumijeti drugu osobu. Komunikacijske vještine se moraju prevenstveno koristiti kako bi se svim sudionicima u razgovoru pomoglo da razumiju sebe i druge".

(Tekst: Čedomir Ružić)

Preuzimanje:

Asertivnost i upravljanje procesima - prezentacija

Problemi u komunikaciji - prezentacija

Vještine vođenja sastanaka - prezentacije

Ravnatelj škole-upravljanje-vođenje - zbornik radova

Fotogalerija:

    

    

    

 (Foto: Čedomir Ružić)

Poveznice:

Agencija za odgoj i obrazovanje

Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja