naslovna > Arhiva novosti > Čitajmo pod krošnjama

14.10.2010. Održan projekt Čitajmo pod krošnjama (13.10.2010.)

Dana 13. listopada u Parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata (ispod Gradske knjižnice) započela je prva faza projekta "Čitajmo pod krošnjama" u organizaciji školske knjižnice i eko-grupe Srednje škole Mate Blažine u povodu Međunarodne godine biološke raznolikosti i Mjeseca hrvatske knjige.

Učenici su potražili stabla pod kojima su čitali svoju poeziju, a njihov par iz eko-grupe snimao je stablo koje će istraživati u školskoj knjižnici iz svih dostupnih izvora informacija. Među izabranim stablima su: divlji kesten, javor, jasen, ladonja, lipa, čempres, judino drvo i ostalo.

Prikaz istraživačkog rada u obliku poster-prezentacije bit će u školskoj knjižnici u petak, 22. listopada 2010., kada će se i tri najbolja rada i nagraditi prigodnim nagradama. Isti dan bit će organizirana i književna večer u školskoj knjižnici, a pored učenika koji će kazivati poeziju, gošća večeri bit će poznata labinska pjesnikinja Roberta Razzi.

U projektu sudjeluju sljedeći učenici koji su podijeljeni u parove (pjesnici i ekolozi):

Rahela Vlačić i Korado Juričić, Ana Zulijani i Vanja Pavlinović (2.f raz. gimnazije), Groucho Bono Štingl i Nikola Batelić (2.o raz. gimnazije), Erika Mohorović i Matea Ferboković, Elena Baljak i Antonia Zahtila, Paola Peršić i Matea Matić, Elena Miletić i Nermina Piragić, Karla Tavić i Lea Mrazović, Petra Runko i Dina Sorić, Sara Radina i Matea Milevoj (3.o raz. gimnazije), Mario Gigović i Sara Belanić (4.f raz. gimnazije).

Projekt su osmislile i vode knjižničarke, prof. Sonja Brezac. i Ana Paliska, te voditeljice eko-grupe prof. Mira Hrvatin i Čeda Perko.

(Tekst: Sonja Brezac) 

 

Preuzimanje:

Program - pdf

Fotogalerija:

(Fotografije: Čeda Perko)