naslovna > Arhiva novosti > Volonteri Crvenog križa posjetili srednjoškolce

29.11.2010. Volonteri Crvenog križa posjetili srednjoškolce (18.11.2010.)

18. studenog 2010. u našoj školi održano je predavanje na temu: Volonteri Crvenog križa. Gošće predavačice bile su Morin Kudić, djelatnica labinskog Crvenog križa te Sanja Faraguna, volonterka Crvenog križa.

Morin Kudić objasnila je što to znači biti volonter Crvenog križa, posebno istaknuvši da labinski Crveni križ svoje akcije uspješno provodi zahvaljujući velikoj potpori volontera. Također, predstavila je programe Crvenog križa u koje se mogu uključiti i srednjoškolci.

Sanja Faraguna iznijela je svoja volonterska iskustva, s naglaskom na akciju kada je zajedno s Aleksandrom Kneževićem i kolegama iz austrijskog Crvenog križa pomagala Haićanima nakon razornog potresa koji je pogodio njihovu zemlju. Sanja je dio predavanja posvetila i svojem volonterskom radu u Africi gdje je, na poziv Međunarodne federacije društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, poučavala volontere sudanskog Crvenog polumjeseca, buduće trenere, promicanju zdravih načina ponašanja u kriznim situacijama.  

Sanja Faraguna, inače bivša učenica SŠMB-a, ustupila nam je sa zadovoljstvom i svoj jedinstveni fotoalbum sa volontiranja na Haitima i Sudanu na čemu joj učenici i djelatnici zahvaljuju i s ponosom objavljuju na svojim mrežnim stranicama (vidi: Preuzimanje i sačekaj nakratko da se prezentacija Haiti otvori).

(Tekst: Sonja Brezac i Ana Paliska)

 

Preuzimanje:

Haiti - pdf

Sudan - pdf

 

Poveznice:

Edukacija mladih za humanost - labin.hr
Sanja Faraguna održala predavanje o volonterskom radu u labinskoj srednjoj školi - labin.com

 

Fotogalerija:

    

    

(Fotografije: Čedomir Ružić)