naslovna > Arhiva novosti > Valentinovo u školskoj knjižnici

10.02.2011. Valentinovo u školskoj knjižnici (11.02.2011.)

10.02.2011. Najava - Povodom Valentinova u petak, 11. velječe 2011. u 17.00 sati u knjižnici Srednje škole Mate Blažine održat će se četvrti put za redom glazbeno-poetska večer "Srce u knjižnici-knjižnica u srcu".
Sudjeluju učenici naše škole i gošća večeri, labinska pjesnikinja, Zlata Jurcan Vukelić.
Na kraju programa očekuje vas posebno iznenađenje.
Očekujemo vaš dolazak.

18.02.2011. Ljubavna čajanka u knjižnici - Uoči Valentinova u petak, 11. veljače 2011. u knjižnici Srednje škole Mate Blažine Labin održana je već tradicionalna, četvrta po redu glazbeno – poetska večer SRCE U KNJIŽNICI – KNJIŽNICA U SRCU.
Mladi srednjoškolci kroz glazbu i stihove pridružili su se obilježavanju Dana zaljubljenih.
U glazbenom dijelu programa Antonella Juranić (2.O) na klavjaturama, Kristina Vretenar (2.O) s harmonikom i Nino Atanasković (1.F) s gitarom.
Isječak iz recitala „Berite ruže, djevojke, da bi vam vječno cvale“ izveli su Laura Višnjić, Ivan Mišulin, Erik Smoljan i Mihael Ilić iz 2.F.
Ljubavnu poeziju recitirale su Paola Peršić, Erika Mohorović i Elena Baljak iz 3.O i Franka Peršić i Nikolina Mohorović iz 1.F, dok su svoje autorske pjesme izvodile Ana Zulijani i Rahela Vlačić iz 2.F, te Rea Radin iz 1.O.
Srednjoškolcima se u programu već tradicionalno pridružila i dramska grupa "Era" projekta "Labin-zdravi grad" pod vodstvom profesorice Hasnije Karlović i učenik 4. razreda OŠ Martin Cukon koji je izveo monolog „Kad buden veli“.
Program u knjižnici obogatila je i labinska pjesnikinja i svestrana umjetnica Zlata Jurcan Vukelić.
Šećer za kraj bili su domaći kolačići, koje su donijele učenice Laura Višnjić (2.F) i Matea Matić (3.O) i čaj sa srcem uz ljubavne poruke.
Pano' s prigodnim porukama uz Valentinovo i dekoraciju knjižnice, te ljubavne poruke za publiku izradile su učenice: Ana Zulijani, Eva Burić, Laura Višnjić, Katarina Karužić i Mojca Žitnik (2.F), Matea Matić, Erika Mohorović, Paola Peršić i Elena Baljak (3.O).
Designe plakata i moderator programa bio je, kao i u svim dosadašnjim „srcima u knjižnici“, kreativan i vrlo uspješan maturant Mario Gigović (4.F).
Program osmislila i zajedno s učenicima realizirala knjižničarka Sonja Brezac.

(Tekst: Sonja Brezac, dipl. knjižničarka)

 

Preuzimanje:
Program - pdf

Fotogalerija:

(Foto: Čeda Perko i Sonja Brezac)

11.02.2011. Fotogalerija - Picasa web by Sonja Brezac

Poveznice:
14.02.2011.
Srce u knjižnici-knjižnica u srcu - nasifoji.com