naslovna > Arhiva novosti > Irena Crvak i Željko Brenčić promovirani

20.02.2011. Irena Crvak i Željko Brenčić promovirani (11.02.2011.) 

Na svečanoj promociji održanoj 11. veljače 2011. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 895 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika iz predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova promovirano je u zvanje mentora i savjetnika. Među njima u zvanje stručnog suradnika-pedagoga savjetnika promovirana je po treći put Irena Crvak, a u zvanje mentora promoviran je Željko Brenčić, prof. fizike.

Odluka o napredovanju ili ponovnom izboru u zvanje mentora i savjetnika uručena je 81 odgojno-obrazovnom radniku predškolskih ustanova, 421 radniku osnovnih škola, iz srednjih škola unaprijeđeno je 260 odgojno-obrazovnih radnika, a iz srednjih strukovnih škola njih 132. U zvanje mentora i savjetnika ponovno je izabrano 111, a promaknuto 784 odgojno-obrazovnih radnika.

Čestitajući odgojno-obrazovnim radnicima ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs poručio je da učiteljski rad nije puki poziv, nego ljubav prema odgoju i obrazovanju, prenošenju znanja i iskustva u stvaranju novih generacija.

Najboljima u sustavu, koji ukupno broji više od 60.000 odgajatelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika, čestitali su ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivan Šutalo.

Ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović istaknuo je da su promaknuti radnici svojom stručnošću, ljudskim, pedagoškim i metodičkim odlikama postigli uzorne rezultate u odgojnom i nastavnom radu.

 

Inače, godine 2009. u zvanje profesora-mentora promivirana je nastavnica Karmen Diminić Milevoj, prof. geografije, dok je nastavnica kemije Mira Hrvatin, dipl. ing. biotehnologije, u profesora-savjetnika promovirana po drugi put, a psihologinja Mirjana Dobrić, prof. psihologije u stručnog suradnika-savjetnika  2006. godine po drugi put.


 

Poveznice:
Promovirano 895 najboljih odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika - azoo.hr 

Fotogalerija: