naslovna > Arhiva novosti > SŠMB-u nagradu za najbolji GLOBE projekt

16.05.2011. SŠMB-u nagrada za najbolji GLOBE projekt (11.-13.05.2011.)

Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je od 11. do 13. svibnja 2011. godine u Sv. Martinu na Muri, a domaćin ovogodišnjim natjecateljima, mentorima i članovima državnog povjerenstva bila je čakovečka II. osnovna škola.
Na XVI. državnoj smotri i natjecanju sudjelovali su učenici iz 53 osnovne i srednje škole, koje aktivno ostvaruju program GLOBE.

Srednju školu Mate Blažine  predstavljali su učenici DOMINIK NAČINOVIĆ, IVAN MIŠKULIN i KRISTIAN MOHOROVIĆ, a mentori su bili MIRA HRVATIN i ČEDA PERKO koja je i članica državnog povjerenstva

Rad škole naša ekipa je predstavila poster-prezentacijom.

Natjecanje učenika započelo je prezentacijama projekata u četiri usporedne sekcije: VODA, POKROV I TLO, ATMOSFERA i ZEMLJA KAO SUSTAV. Naša ekipa je predstavila projekt VODE NAŠIH KALANICA u sekciji VODA i od 11 projekata ostvarila nagradu za najbolji projekt.

U sekciji VODA:

Srednja škola Mate Blažine, Labin – VODE NAŠIH KALANICA
Osnovna škola Dubovac, Karlovac – JEZERO LUŠČIĆ


Drugi dio programa smotre sastojao se od orijentacijskog GLOBE natjecanja, koje uključuje snalaženje u prostoru uz pomoć zemljovida te poznavanje sadržaja Programa GLOBE. U orijentacijskom natjecanju tročlane ekipe su uz pomoć zemljovida u zadanom području trebale pronaći pet kontrolnih točaka na kojima su rješavali teoretske i praktične zadatke. Naša ekipa osvojila je 8. mjesto sa zavidnim znanjem ali sa nedovoljnom brzinom na stazi.

Više na http://public.carnet.hr/globe/smotra2011/smotra_2011.htm

Fotogalerija: