naslovna > Arhiva novosti > Izložba fotografija

12.06.2011. Izložba fotografija u školskoj knjižnici (08.06.2011.)


Za kraj školske godine u školskoj je knjižnici postavljena izuzetno lijepa izložba umjetničkih fotografija u boji učenica Nine Brljafa iz I.o i Silvije Milevoj iz I.f razreda gimnazije te Mergime Hasani iz II.o i Marte Zupičić iz II.f razreda gimnazije, koje u svoje slobodno vrijeme fotografiraju motive iz prirode.

Izložba fotografija realizirana je zahvaljujući sponzorstvu Studija Foto festival iz Labina  i gospodina Rajka Boričića, koji nam je razvio umjetničke fotografije, na čemu mu od srca zahvaljujemo.

Ova izložba nastavak je još jedne izložbe postavljene u školskoj knjižnici prije mjesec dana pod nazivom „učenici kreativci“ gdje je svoje crteže u olovci izložila učenica II.f razreda Ana Zulijani, fotografije u crno-bijeloj tehnici Nina Brljafa iz I.o razreda, a stihove su napisali Rea Radin i Andrea Pamić iz I.o razreda te Rahela Vlačić i Ana Zulijani iz II.f razreda gimnazije.

Izložba kreativnih radova naših učenika izazvala veliku pozornost i pogledalo ju je velik broj učenika, profesora i vanjskih posjetilaca.

Ovim putem pozivamo sve učenike koji se u slobodno vrijeme bave nekim umjetničkim izričajem (pišu, crtaju, slikaju, fotografiraju, modeliraju i sl.) da donesu svoje radove u školsku knjižnicu kako bi ih mogli izložiti i učiniti dostupnim javnosti, a učenici dobiti priznanje za svoj rad.

Obje izložbe u školskoj knjižnici uz autore radova postavila je Ana Zulijani, učenica II.f razreda gimnazije uz stručno vodstvo Sonje Brezac, dipl. knjižničarke.

(Tekst: Sonja Brezac Foto: Čedomir Ružić)

Fotogalerija: