naslovna > Arhiva novosti > Mirjana Dobrić po treći puta promovirana u zvanje savjetnika

29.11.2011. Mirjana Dobrić po treći puta promovirana u zvanje savjetnika (25.11.2011.)

 

Naša je stručna suradnica i psihologinja Mirjana Dobrić 25. studenoga 2011. promovirana u zvanje savjetnika među 894 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su svojim radom stručnošću, pedagoškim i metodičkim odlikama postigli uzorne rezultate u odgojno-obrazovnom radu.


Mirjana Dobrić je diplomirani psiholog-profesor i stručni suradnik psiholog s 24 godine radnog staža u struci, a u Srednjoj školi radi od 1987. godine.


Promovirana je triput (2000., 2006. i 2011.) u stručnog suradnika – savjetnika. Usto 2009. godine stekla je prestižnu „Europsku diplomu psihoterapeuta iz realitetne terapije“, a 2011. „Europsku diplomu iz psihoterapije“ od strane Europske asocijacije za psihoterapiju.

 

Izvadak iz stručno-pedagoškog uvida u neposredni odgojno obrazovni rad - pdf

 

Čestitke!!!

 

Unaprijeđeno 894 odgojno-obrazovnih radnika


Najizvrsniji odgojitelji, učitelji, nastavnici i stručni suradnici odgojno-obrazovnog sustava promovirani su 25. studenoga 2011. godine u zvanje mentora i savjetnika.


U Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu u zvanje mentora i savjetnika unaprijeđeno je 894 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su svojim radom stručnošću, pedagoškim i metodičkim odlikama postigli uzorne rezultate u odgojno-obrazovnom radu.


Promoviranim mentorima i savjetnicima čestitke su uputili ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivan Šutalo.


Svečanoj promociji prisustvovali su savjetnica predsjednika RH-a za društvene djelatnosti Zrinka Vrabec Mojzeš, državni tajnik Ministarstva znanosti obrazovanja i športa Želimir Janjić, ravnateljica Uprave za predškolski odgoj i osnovnoškolsko obrazovanje Jasenka Đenović, ravnateljica uprave za srednjoškolsko obrazovanje Vesna Hrvoj Šic, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičević Vukičević, predsjednik Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Nikica Mihaljević i predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec.


Ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs naglasio je da je riječ o najboljim među najboljima u odgojno-obrazovnom sustavu te istaknuo da u današnje vrijeme dignitet nastavnika nije dovoljno zaštićen niti vrednovan, a uspjesi učenika često se problematiziraju i krivo tumače. – Brojke govore potpuno drugačije i zbog toga treba podizati svijest da su naši učenici i te kako dobri, da postižu odlične rezultate na međunarodnim natjecanjima, a konačno kroz sustav visokog obrazovanja se afirmiraju kao priznati stručnjaci diljem svijeta – naglasio je ministar.

 

Promocijom u zvanje mentora i savjetnika odgojno-obrazovni radnici svečano i formalno dobijaju priznanje za kvalitetan i ustrajan rad, naglasio je u svom obraćanju ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović.– Unapređenje je priznanje da ono što ste radili do sada da ste dobro radili i da ćete tako raditi i dalje te biti među sedam posto najboljih u sustavu – kazao je Vinko Filipović i istaknuo da je svjestan činjenice da učiteljski i nastavnički poziv ponekad nije dovoljno prepoznat i vrednovan u javnosti. Možete biti ponosni na sve ono što ste učinili, zbog svih onih učenika kojima prenosite ono što je najbolje, i što u svojim radnim okruženjima prenosite vaše iskustvo i pozitivne stavove – rekao je Vinko Filipović i zahvalio svim promoviranima za sve ono što dobro čine u odgojno-obrazovnom sustavu te ih pozvao da ustraju u tome.


Čestite promoviranima uputio je i Ivan Šutalo ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Zahvalio im se što su se svojim radom i životom stavili u službu izgradnje malog čovjeka, čovjeka djeteta. Ova vaša promocija je priznanje svemu tome, naglasio je.


Odluke o napredovanju ili ponovnom izboru u zvanje mentora i savjetnika dobilo je 95 odgojitelja i stručnih suradnika predškolskih ustanova, 370 učitelja i stručnih suradnika osnovnih škola, 243 nastavnika i stručnih suradnika iz srednjih škola te učeničkih domova. Iz strukovnih predmeta napreduje ili se ponovo bira u zvanje 186 nastavnika.


U 2011. godini ukupno je u zvanje mentora i savjetnika promovirano 1789 odgojno-obrazovnih radnika.

(Preuzeto od Agencije za odgoj i obrazovanje)

 

Poveznice:

Unaprijeđeno 894 odgojno-obrazovnih radnika- azoo.hr

Abecedni popis promoviranih mentora i savjetnika - azoo.hr

 

Fotogalerija: