naslovna > Knjižnica > Publikacije > Kreativni kutak

Kreativni kutak

Šk. g. 2014.-2015.

27.05.2015. Fotografija Karmen Rabar „Grad pod munjama“ među najboljima za 2014. Hrvatsko geografsko društvo - Zadar provelo je natječaj „NajGeo fotografije 2014.“ za osnovne i srednje škole na temu prirodi procesi kao opasnost za čovjeka. Fotografija pod nazivom „Grad pod munjama“ naše gimnazijalka Karmen Rabar, učenice II.f razreda, osvojila je 2. mjesto u kategoriji „Olujno nevrijeme“. Učenicu je na natječaj prijavila kao mentor njezina profesorica geografije Karmen Diminić Milevoj.

„Oduvijek su me zanimale prirodne pojave i trenutak njihova nastajanja. Jedne sam se ljetne večeri, za vrijeme nevremena ciljano uputila u Stari grad Labin, namjestila fotoaparat na stativ, i postavila na dugu ekspoziciju kako bih uhvatila munju. Munju treba strpljivo čekati. Nakon nekoliko pokušaja uspjelo mi je uhvatiti bljesak munje nad Labinštinom. Inače moj tata je zaslužan što sam razvila ljubav prema fotografiji još u 5. razredu osnovne škole kad mi je kupio fotoaparat. Prije 3 godine pohađala sam "Ljetnu školu fotografije" i time se sve više razvilo moje zanimanje za fotografiju.“ (Karmen Rabar, II.f)

Karmen Rabar je nagrađena pismenim priznanjem i knjigom „Svjetska baština  pod zaštitom UNESCO-a" u izdanju Hrvatskog geografskog društva – Zadar i izdavačke kuće Meridijani. Fotografija „Grad pod munjama“ je ovjekovječila trenutak zastrašujuće  ljepote i snage prirode noću nad Labinom. sa ostalim je nagrađenim fotografijama  objavljena  u časopisu "Meridijani" tijekom svibnja.

Članak iz Meridijana, svibanj 2015. - pdf

 

Šk. g. 2012.-2013.

12.11.2012. IZLOŽBA FOTOGRAFIJA U ŠKOLSKOJ KNJIŽNICI Povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica i Mjeseca hrvatske knjige  u školskoj knjižnici Srednje škole Mate Blažine Labin postavljena je izložba umjetničkih fotografija u boji učenice Katarine Franković iz 2. o razreda koja se u svoje slobodno vrijeme bavi fotografijom. Izložba fotografija realizirana je zahvaljujući sponzorstvu Studija Foto festival iz Labina  i gospodina Rajka Boričića, koji nam je razvio umjetničke fotografije, na čemu mu od srca zahvaljujemo. Ova izložba nastavak je izložbi postavljenih u školskoj knjižnici prethodnih školskih godina pod nazivom „učenici kreativci“  koja je kao i sadašnja izazvala veliku pozornost i koju je pogledalo velik broj učenika, profesora i vanjskih posjetilaca. Ovim putem pozivamo sve učenike koji se u slobodno vrijeme bave nekim umjetničkim izričajem (pišu, crtaju, slikaju, fotografiraju, modeliraju i sl.) da donesu svoje radove u školsku knjižnicu kako bi ih mogli izložiti i učiniti dostupnim javnosti, a učenici dobiti priznanje za svoj rad. Izložbu  u školskoj knjižnici  postavila je sama autorica uz stručno vodstvo prof. Majde Milevoj Klapčić, dipl. knjižničarke.
(Tekst: Majda Milevoj Klapčić, dipl. knjižničarka)

Šk. g. 2011.-2012.

20.04.2012. Ana Zulijani svestrana gimnazijalka - pdf

20.01.2012. Ivan Molnar fotogalerija - imolnar-com

17.11.2011. Rezultati izbora književnog susreta „Ca je ča“ u organizaciji Gradske knjižnice Labin

1. mjesto: Raymond Dobrić, II.f, mentorica: Gordana Poldrugovac, prof. - Tovor
2. mjesto: Lea Salamun, I.f, mentorica Branka Komljenović, prof. - Soma
3. mjesto: Ana Zulijani, III.f, mentorica Mirjana Cvijin, prof.- Kada ćeš se tornat?


Raymond Dobrić s profesoricom Gordanom Poldrugovac

17.11.2011. Proglašeni pobjednici literarnog natječaja Ca je ča - labinština.info

10.11.2011. Obilježena Međunarodna godina šuma i Mjesec hrvatske knjige - ssmb.hr

Šk. g. 2010.-2011.

08.06.2011. Izložba fotografija u školskoj knjižnici - ssmb.hr

18.11.2010. Uspjeh naših učenika na natječaju CA JE ČA - ssmb.hr