naslovna > Arhiva novosti > SRCE U KNJIŽNICI – KNJIŽNICA U SRCU u SŠMB-u

15.02.2012. SRCE U KNJIŽNICI–KNJIŽNICA U SRCU u SŠMB-u (14.02.2012.)

Ove smo godine Valentinovo u knjižnici pod sloganom Srce u knjižnici – knjižnica u srcu obilježili na sam Dan zaljubljenih, 14. veljače 2012. malim jubilejom – petogodišnjicom uzastopnog održavanja.

Kako ljubav ne poznaje granice glazbeno-scenski program u izvođenju mladih pjesnika, glumaca i glazbenika naše škole izveden je na talijanskom, engleskom i hrvatskom jeziku.

Stihove o ljubavi kazivali su učenici: Paola Peršić, Elena Baljak, Erika Mohorović, Laura Višnjić, Ana Zulijani, Ivan Miškulin i Matija Ilić.

Izbor tekstova napravila i s učenicima izvježbala stihove Mirjana Cvijin, prof. hrvatskog jezika.

Svoje autorske pjesme na temu ljubavi izvele su učenice Rahela Vlačić, koja je napisala pjesmu „Amor“ na labinskoj cakavici. Antonella Juranić napisala je i izvela pjesmu …Kao nepoznatom ulicom…

Scensku igru engleskog teatra „Holidays in Rome“ („Praznik u Rimu“) pod vodstvom profesorice Anke Dundara, pripremili su i sjajno izveli učenici 3.f razreda Laura Višnjić, Aleksandra Daić, Enrico Kokot i Dominik Načinović.

Pjesmu na talijanskom jeziku „Ti amo“ izrecitirao je Enrico Kokot.

U glazbenom dijelu programa sudjelovali su učenici: Antonella Juranić na klavijaturama, Dražen Antonio Balaban na gitari i Daniel Išin na bass gitari.

Nakon glazbeno-scenskog programa slijedilo je druženje u toplom ljubavnom ozračju uz topli čaj i domaće kekse koje su donijele učenice Matea Matić i Laura Višnjić.

I ovo peto po redu Valentinovo u knjižnici „Srce u knjižnici – knjižnica u srcu“ osmislila i s učenicima realizirala knjižničarka Sonja Brezac, prof. 

 (Tekst: Sonja Brezac; foto: Ana Paliska)

 

Fotogalerija: