naslovna > Arhiva novosti > Međužupanijska smotra GLOBE škola

11.03.2013. Međužupanijska smotra GLOBE škola 2013. u SŠMB-u

Međužupanijska smotra GLOBE škola 2013. održana je  u našoj školi u ponedjeljak 11. ožujka 2013.

Na ovogodišnju međužupanijsku smotru pozvane su sve  škole iz Istarske, Primorsko-goranske  županije koje su aktivno provodile Program GLOBE u protekloj godini te se tome pozivu odazvalo 6 škola iz Delnica, Opatije, Fužina, Rijeke i Labin. Dvije su škole Smotri prisustvovale kao škole-gosti, a to su Osnovna škola Sveti Matej iz Viškova i Osnovna škola Vladimir Nazor iz Vrsara.

Rad škole u GLOBE programu predstavljale su  tročlane učeničke ekipe  koristeći Power Point prezentaciju. Nakon prezentiranja rada učenici su  ukratko upoznali ostale sudionike s predloženim projektom za državnu smotru. Rad škola vrednovalo je   prosudbeno povjerenstvo prema usuglašenim kriterijima za sve GLOBE centre. Povjerenstvo za srednje škole činiti će nastavnici-GLOBE voditelji iz osnovnih škola, a za osnovne škole nastavnici- GLOBE voditelji iz srednjih škola.


Međužupanijska smotra je svojevrsni „filter“ za sudjelovanje na Državnom natjecanju i smotri GLOBE škola jer će od svih škola u Hrvatskoj koje su aktivno provodile Program GLOBE i sudjelovale na međužupanijskim smotrama  u ovoj godini samo 43 moći sudjelovati na državnoj smotri.


Pored učesnika Smotre, učenika i njihovih mentora-GLOBE voditelja, koji su aktivno sudjelovali u radu, Smotri je prisustvovala i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu istarske županije gospođa Doriana Šumberac Jelić.

 


Nakon službenog dijela prezentacija rada škola u GLOBE programu u protekloj godini, održano je natjecanje mješovitih učeničkih i mentorskih ekipa u poznavanju sadržaja GLOBE programa: atmosfere, hidrologije, pedologije, biometrije.

Najuspješnije se ekipe nagrađene prigodnim poklonima.

  Ljestvica poretka    
1. Srednja škola Mate Blažine Labin 90,29
2. Prirodoslovna i grafička škola Rijeka 85,49
3. OŠ R.K. Jeretov Opatija 72,65
4. OŠ Ivanke Trohar Fužine 68,25
5. OŠ Ivana Gorana Kovačića Delnice 61,28
6. Medicinska škola Rijeka 59,03

(Tekst i foto: Čeda Perko, dipl. ing., voditeljica MŽSV-a GLOBE programa)

Poveznice:
Hrvatske GLOBE stranice - http://public.carnet.hr/globe/
Međužupanijsko stručno vijeće GLOBE programa - ssmb.hr

 

09.03.2012. Međužupanijska smotra GLOBE škola 2012. u SŠMB-u

Na ovogodišnju međužupanijsku smotru pozvane su sve  škole iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije koje su aktivno provodile Program GLOBE u protekloj godini te se tome pozivu odazvalo 7 škola. Jedna  je škola  smotri prisustvovala kao škola-gost, a to je Osnovna škola V. Nazora iz Vrsara.

Rad škole predstavljale su  tročlane učeničke ekipe  uz pomoć posterske prezentacije dok se je OŠ R.K. Jeretova iz Opatije odlučila za prezentaciju postera kroz mrežne stranice svoje škole (više: ovdje!). Nakon prezentiranja rada u GLOBE programu učenici su ukratko upoznali ostale sudionike s predloženim projektom za državnu smotru.

Rad škola vrednovalo je prosudbeno povjerenstvo prema usuglašenim kriterijima za sve GLOBE centre. Povjerenstvo za srednje škole radilo je u sastavu: Dragica Rade, OŠ R.K. Jeretov Opatija, Jadranka Gecan, OŠ I. Trohar Fužine, Eduard Videka, OŠ V. Nazora Pazin, PŠ Sveti Petar u Šumi te za osnovne škole: Irena Sabo, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Tatjana Holjević, Medicinska škola u Rijeci i Mira Hrvatin, Srednja škola Mate Blažine Labin (više: Kriteriji, Ljestvica poretka i fotogalerija).

Međužupanijska smotra je svojevrsni „filter“ za sudjelovanje na Državnom natjecanju i smotri GLOBE škola, jer će od svih škola koje su aktivno provodile Program GLOBE i sudjelovale na međužupanijskim smotrama  u ovoj godini samo 50 njih moći sudjelovati na državnoj smotri.

Ove godine će naša škola biti domaćin Državnom natjecanju i smotri hrvatskih GLOBE škola, a održati će se od 13. do 15. svibnja 2012.


                 Logo Državnog natjecanja 2012.

Nakon radnog dijela sudionici Smotre prošetali do staroga grada Labina gdje ih je voditelj Narodnog muzeja Labin gospodin Vedran Kos upoznao sa prošlošću našega grada te su posjetili Narodni muzej.

Preuzimanje:
Ljestvica poretka - pdf
Kriteriji - pdf

Poveznice:
Natjecanja, susreti i smotre - ssmb.hr

Fotogalerija:


 Gimnazijalke Kristina Vretenar, Nina Dobrić i Ivana Fable iz III.o razreda
         prezentirale su rad prvoplasirane GLOBE ekipe SŠMB-a

 

07.03.2011. Međužupanijska smotra GLOBE škola u SŠMB-u

Naša je škola i ove godine domaćin međužupanijske smotre GLOBE škola 2011. koja će se  održati u ponedjeljak 7. ožujka 2011. u školskom restoranu s početkom u 10.00 sati.
Na ovogodišnju međužupanijsku smotru pozvane su sve  škole iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije koje su aktivno provodile Program GLOBE u protekloj godini. Tom se pozivu odazvalo 7 škola te  jedna škola koja tek započinje svoj rad u GLOBE programu tako da će smotri prisustvovati kao škola-gost.
Rad škole predstavljat će  tročlana učenička ekipa  uz pomoć posterske prezentacije ili prezentacije GLOBE bloga ili internetske stranice škole.

08.03.2011. Održana međužupanijska smotre GLOBE škola 2011.  Na ovogodišnju međužupanijsku smotru pozvane su sve  škole iz Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije koje su aktivno provodile Program GLOBE u protekloj godini te se tome pozivu odazvalo 6 škola.
Dvije  škole koja tek započinju svoj rad u GLOBE programu su smotri prisustvovale kao škole-gosti, a to su Osnovna škola V. Nazora iz Vrsara i Osnovna škola V. Nazora Pazin, područna škola iz Svetog Petra u Šumi.
Rad škole predstavljale su  tročlane učeničke ekipe  uz pomoć posterske prezentacije dok se je OŠ R.K. Jeretova iz Opatije odlučila za prezentaciju postera kroz mrežne stranice svoje škole (više na: Ljestvica poretka i fotogalerija).

(Tekst: Čeda Perko, dipl. ing., voditeljica MŽSV Programa GLOBE)

 

Preuzimanje:
Vremenik smotre - pdf  Bodovanje - pdf  Ljestvica poretka - pdf

Poveznice:
Održano međužupanijsko stručno vijeće GLOBE programa - ssmb.hr
Srednja škola Mate Blažina domaćin Međužupanijske Globe smotre - nasifoji.com

 

Posteri:
 
 

Fotogalerija: