naslovna > Sport > DUGA školsko sportsko društvo

Školsko sportsko društvo DUGA


Iskaznice HŠŠS-a
- skolski-sport.hr
Pravilnik o iskaznici - pdf
Upute za izdavanje iskaznica - pdf

Ravnateljima SŠ i učeničkih domova IŽ
Program rada ŠSD-a DUGA temelji se na interesima, specifičnostima i mogućnostima naše škole.
U programu rada obuhvaćene su sljedeće aktivnosti:
- organizacija i provođenje razrednog prvenstva u malom nogometu za mladiće i prvenstva u odbojci za djevojke.
- sudjelovanje na županijskim natjecanjima u malom nogometu (mladići) u rukometu (mladići i djevojke), krosu i stolnom tenisu.
Voditelji pojedinih ekipa jesu:
Ljiljana Štingl, prof. - mali nogomet, rukomet (mladići), rukomet (djevojke)
Julia Štemberga, prof. - kros, stolni tenis, košarka
U programu rada predviđena je i priprema učenika za natjecanje dva puta tjedno u dvorani i na vanjskim terenima.
Ukupni broj aktivnih članova je 96, a cilj nam je još više omasoviti ŠSD-e novim članovima.
Ovisno o uspjehu na županijskom natjecanju planiraju se i nastupi u poluzavršnici i na državnom prvenstvu.
(Voditeljica Školskog sportskog društva DUGA: Julia Štemberga, prof.)

28.01.2014. Pravilnik o načinu osnivanja, zadaćama, djelokrugu i načinu rada školskih sportskih društava - mzos

Šk. g. 2016.-2017.


7.3.2017. Rukometaši SŠMB-a uvjerljivo prvi na županijskom natjecanju ŠSD-a Učenici SŠMB-a, članovi Školskog sportskog društva „DUGA“, sekcije rukomet (muški), osvojili su prvo mjesto na županijskom natjecanju u rukometu koji se održao u petak 3.3.2017. u Bujama. Sudjelovalo je 7 srednjih škola, a našu su školu pod vodstvom profesorice Ljiljane Štingl predstavljali učenici: Toni Štingl, Marin Dukić, Vanja Šehić, Fran Mileta, Mate Ružić, Karlo Štucin, Noel Ardalić, Gabriel Radović, Karlo Banović, Mario Fable, Edins Osmić, Dominik Zulijani i Matej Višnjić.
Na županijskom natjecanju bilo je prijavljeno 7 ekipa: „Medicinar“ Medicinske škole Pula, „Zmaj“ SŠ Vladimira Gortana Buje, „Duga“ SŠ Mate Blažine Labin, „Lipa“ Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, „Mate Balota“  SŠ Mate Balote Poreč, „Eugen“ SŠ Eugena Kumičića Rovinj, „Srednjoškolac“ GSŠJD Pazin.
U razigravanju ekipa SŠMB-a pobijedila je ekipu „Srednjoškolac“ iz Pazina rezultatom 15:9, te ekipu „Lipa“ iz Pule rezultatom 13:5, plasiravši se tako u finale. U finalnom dvoboju igrali su s ekipom „Eugen“ iz Rovinja. Velikom borbenošću i odlično odigranom obranom u finalnom susretu pobijeđena je ekipa iz Rovinja rezultatom 18:13. Ekipa SŠMB-a „Duga“ je bez poraza osvojila naslov prvaka Istarske županije.

(Tekst: Liljana Štingl; foto: Čedomir Ružić)

Šk. g. 2014.-2015.

06.03.2015. Rukometaši ŠSD-a DUGA osvojili 1. mjesto na županijskom natjecanju u Rovinju (4.3.2015.)
U Rovinju 04.03.2015. rukometaši SŠMB-a okupljeni u Školskom sportskom društvu DUGA osvojili su prvo mjesto na županijskom natjecanju pod vodstvom profesorice Ljiljane Štingl te će u travnju nastupiti u Poluzavršnom državnom prvenstvu skupine zapad u Gospiću kao predstavnici Istarske županije.


Prvoplasirana ekipa ŠSD Duga nastupila je u slijedećem sastavu: Dino  Negovanović, Edins Osmić, Nikola Kostić, Mauro Paliska, Noel Ardalić, Anthony Jurman, Alexandar Lazar, Matej Mucić, Tedi Štucin, Marin Kruneš, Dilan Mileta, Mate Ružić, Darian Gregov, Karlo Štucin. Voditeljica: Ljiljana Štingl, prof.
Bilten sa rezultatima - pdf

Šk. g. 2013.-2014.

Novosti

04.04.2014. Rukometaši Školskog sportskog društva DUGA osvojili 2. mjesto na Poluzavršnici državnog prvenstava (31.03.2014.)

U sportskoj dvorani "3. maj" u Rijeci 31.03.2014. održala se Poluzavršnica državnog prvenstva ŠSD srednjih škola u rukometu za mladiće. U natjecanju su sudjelovale četiri ekipe iz Labina, Senja, Karlovca i Rijeke, svi s istim ciljem postizanja što boljih rezultata i plasmana kako bi dobili priliku zaigrati i na državnom prvenstvu.

Posljednja utakmica dana odigrala se između ekipa Prve riječke hrvatske gimnazije i Srednje škole Mate Blažine iz Labina. Obje ekipe su se trudile i dale sve od sebe ne bi li osvojile zavidno prvo mjesto što je učinilo ovu utakmicu vrlo zanimljivom. Ipak, dečki iz riječke gimnazije još su jednom pokazali vještine koje su usvojili tijekom dugog vremena bavljenja ovim sportom te su utakmicu okončali rezultatom 23:9 čime im je zasluženo pripalo prvo mjesto pa su tako dobili priliku sudjelovati na državnom prvenstvu.

Zapad, rukomet, mladići, Hrvatski školski športski savez - skolski-sport.hr

17.03.2014. Mladići Školskog sportskog društva DUGA osvojili 1. mjesto na županijskom natjecanju u rukometu (07.03.2014.)
Rukometaši ŠSD "DUGA" SŠMB-a osvojili su u Rovinju 07.03.2014. prvo mjesto na županijskom natjecanju školskih sportskih društava u sljedećem sastavu: Viktor Gruičić, Nino Franković, Piero Glavičić, Nikola Kostić, Aleksandar Lazar, Antony Jurman, Marin Franković, Marin Kruneš, Mauro Paliska, Dino Đaković, Aleksandar Malić, Izidor Čerljenko, Stefano Kokot i Mateo Tolić, a pod voditeljstvom profesorice tjelesne i zdravstvene kulture Ljiljane Štingl.

Kao prvoplasirana momčad naši mladi rukometaši predstavit će Županiju na Poluzavršnom državnom prvenstvu skupine zapad koje će se održati 31.03.2014. u Rijeci.

Županijsko prvenstvo  održano je u organizaciji Školskog sportskog saveza Istarske županije.


Preuzimanje:

Bilten s rezultatima županijskog natjecanja u rukometu za mladiće - pdf

 

25.02.2014. Djevojke Školskog sportskog društva DUGA osvojile 3. mjesto na županijskom natjecanju

U organizaciji Školskog sportskog saveza Istarske županije u Rovinju je 25.02.2014. održano županijsko prvenstvo školskih sportskih društava srednjih škola u rukometu za djevojke. Domaćin natjecanja je bila Srednja škola Zvane Črnje Rovinj, a mjesto održavanja Gradska sportska dvorana Gimnazija Rovinj i Gradska sportska dvorana Valbruna.

Voditeljica: Ljiljana Štingl, prof. Ekipa ŠSD „DUGA“: Paola Benković, Rea Radin, Erna Arifi, Anna Marija Ahmić, Lea Zupičić, Natali Zahtila, Chiara Kos, Antonia Jelčić, Emili Zenković, Karla Mlađen, Keli Zanković i Nina Zahtila

 
Preuzimanje:

Bilten s rezultatima županijskog natjecanja u rukometu za djevojke - pdf

 

06.02.2014. Učenici SŠMB-a županijski prvaci u stolnom tenisu

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu, u organizaciji Školskog sportskog saveza Istarske županije, održano je 6. veljače 2014. u OŠ „Petar Studenac“ u Kanfanaru. U kategoriji mladića nastupilo je šest ekipa iz Pule dvije, Pazina, Buja, Poreča i Labina. Prvoplasirana je momčad SŠ MATE BLAŽINE - ŠSD DUGA iz Labina koja je nastupila u sastavu:

Raymond Dobrić,
Stefano Kokot,
Dino Kostadina i
Dario Jurišić

pod vodstvom profesorice tjelesne i zdravstvene kulture
Julije Štemberga.

Momčad SŠMB-a predstavit će Istarsku županiju na Poluzavršnom državnom prvenstvu skupine zapad koje će se održati u travnju, u Karlovačkoj županiji.

Preuzimanje:

Bilten s rezultatima županijskog natjecanja u stolnom tenisu - pdf

 

Poveznice:

Školski športski savez Istarske županije - skolskisport-iz.hr

 

Šk. g. 2012.-2013.

Novosti

12.02.2013. Nakon 12 godina stanke labinska košarka ekipa Školskog sportskog društva DUGA SŠMB-a sudjelovala je na košarkaškom prvenstvu Istarske županije.
Izvješće - pdf
23.02.2013. SREDNJA ŠKOLA MATE BLAŽINA LABIN SUDJELOVALA NA ŽUPANIJSKOM PRVENSTVU IZ KOŠARKE U POREČU - labin.com


         Voditelj ŠSD-a DUGA Josip Golja, prof. sa primljenim priznajem

04.02.2013. Najsupješniji u školskom sportu 2012. - glas istre

Poveznice:

Školski športski savez Istarske županije - skolskisport-iz.hr

 

17.03.2012. Na županijskom natjecanju ŠSD-a rukometašice osvojile 1. mjesto (14.-15.03.2012.)
14. i 15.03. SŠMB-e bila je domaćin županijskog natjecanja Školskih sportskih društava u rukometu za djevojke i mladiće. Sudjelovalo je 13 ekipa iz Buja, Buzeta, Pazina, Pule, Poreča, Rovinja i Labina. Naše djevojke su osvojile 1. mjesto ispred Buja i time stekle pravo nastupa na međužupanijskom natjecanju, a mladići su bili 3. iza Poreča i Rovinja koji je osvojio 1. mjesto.

Preuzimanje:

Bilten Županijsko natjecanje ŠSD-a 2012. djevojke -  pdf

Bilten Županijsko natjecanje ŠSD-a 2012. mladići - pdf

Fotogalerija:                         ŠSD DUGA rukometašice 2012.


                               ŠSD DUGA rukometaši 2012.

Školsko sportsko društvo DUGA - ssmb.hr

Raspored korištenja sportske dvorane Srednje škole Mate Blažine Labin - pdf

Poveznice:

15.03.2011. - Rukometašice ŠŠD-a DUGA županijske prvakinje - ssmb.hr

09.03.2011. - ŠŠD DUGA županijski prvak u rukometu za mladiće - ssmb.hr

15.04.2010. - Županijsko natjecanje - Rukomet - Mladići - ssmb.hr

09.03.2010. - Županijsko natjecanje - Rukomet - Djevojke- ssmb.hr