naslovna > Arhiva novosti > Informacije u vezi početka nove školske godine

31.08.2012. Informacije u vezi početka nove školske godine (03.09.2012.)

SŠMB 2012. obilježava 65. godišnjicu rada

 

Prvog dana nastave, u ponedjeljak 03.09.2012. za učenike I. razreda SŠMB-a nastava počinje u 8.00 sati kada će se održati prijem novih srednjoškolaca i sat razredne zajednice, a za ostale razrede i učenike sat razredne zajednice održat će se u 10.00 sati, kada će se obaviti njihov upis u novu šk.g. 2012.-2013.

Novina je ove godine i sam početak nastave (u 8.00 sati bez nultog sata), odnosno raspored  školskog zvona (detaljnije informacije na mrežnim stranicama Škole www.ssmb.hr ili ovdje!).

 

Drage učenice i učenici, poštovane kolegice i kolege, djelatnici Srednje škole Mate Blažine,
sretna vam i uspješna šk.g. 2012.-2013!
(Ravnatelj)

Razrednicima će kompletan materijal za početak školske godine biti 03.09.2012. pripremljen na njihovim radnim mjestima.
Za I. razrede Srednje škole Mate Blažine u 8.00 sati održat će se prijem i sat razredne zajednice (razrednici će upoznati učenike s Pravilnikom o kućom redu, Pravilnikom o ocjenjivanju, Rasporedom sati itd.).
Za II. III. i IV. razrede sat razredne zajednice održat će se u 10.00 sati i ujedno će se obaviti njihov upis u šk.g. 2012.-2013.
Potrebno je:
1.    Popuniti upisnice u školi (učenici moraju upisati na obrascu ime škole Srednja škola Mate Blažine, niz podataka vezano za njihovo školovanje, nadnevak i vlastoručni potpis).
2.  Svaki razrednik dobiva 2 popisa učenika:
a. gdje će se provjeriti i dopisati ime i prezime učenika, prvi i drugi strani jezik koji uči, etiku/vjeronauk te izborne i fakultativne predmete, te ih tako dopunjene ili ispravljene vratiti u učeničku referadu istoga dana,
b. gdje će se provjeriti svi ostali podaci o učeniku (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, imena roditelja i adresa stanovanja), te ih tako dopunjene ili ispravljene vratiti u učeničku referadu istoga dana.
3.    Statistiku razreda dužni su razrednici ispuniti do 10.09.2012. (po spolu i po godištu).
4.    Uputnica za praksu su u prilogu upisnog materijala za elektromehaničare, instalatere grijanja i klimatizacije, prodavače, automehaničare i II. stupanj.
5.  Obavijestiti učenike o naputku za oslobađanje od nastave TZK-a, a svaki je razrednik dobio 4 obrasca. Eventualne zamolbe učenici dostavljaju 21.09.2012.
6.    Potvrde koje služe za zdravstveno osiguranje, dječji doplatak i sl., učenici sami kupuju u papirnici ili knjižari, popunjavaju i ostavljaju na info-punktu na ulazu u školu.
7.    Učenici koji kupuju mjesečnu voznu kartu ne moraju u Poslovnici AUTOTRANSA nositi potvrdu o upisu u šk.g. 2012.-2013., već će AUTOTRANSU biti dostavljen popis svih učenika-putnika škole i relacije na kojima putuju u školu i iz škole.
NOVO! Obrazac za sufinanciranje prijevoza učenici mogu preuzeti na mrežnim stranicama Škole (Potvrda prijevoza). Kod kuće roditelj popunjava prvi i drugi dio Potvrde te je učenik donosi na ovjeru prvog dijela na portu Škole. Tako ovjereni obrazac od Škole i potpisan od roditelja učenik podnosi prijevozničkoj kući.
8.    Informacije vezane o sufinanciranju prijevoza za učenike putnike nismo dobili.
9.    Potrebno je odmah, već na prvom satu razredne zajednice, izabrati predstavnike učenika u Vijeće učenika (predsjednika i njegovog zamjenika), a predstavnike roditelja u Vijeće roditelja na prvom roditeljskom sastanku, jer se podaci upisuju u e-Maticu i dostaviti u referadu do kraja mjeseca rujna.
10. Dežurstvo na porti škole obavljat učenici sljedećim redosljedom: IV.o, IV.f, IV.d., IV.em, III.o, III.f, III.d, III.em, a krajem školske godine po potrebi uključujemo i učenike drugog razreda.

11. Za preostale učenike završnih razreda koji su nisu išli na maturalni izlet neće se organizirati redovna nastave već mogu dolaziti u Školu na ostale oblike aktivnosti bez obaveze.


     Novo stajalište za školski autobus planira se ispred Školske radionice

Novosti

19.09.2012. Nastavak obrazovanja nakon stečene NSS ili završetka trogodišnjeg obrazovanja Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (N.N. br. 86/12), učenicima koji su stekli nižu stručnu spremu (dvogodišnji program) i učenicmai sa završenom trogodišnjom školom omogućen je nastavak školovanja u statusu redovitog učenika (bez financijskih obveza za učenika i roditelje).

Poziv učenicima za nastavak obrazovanja u statusu redovitog učenika (ovdje!).
Zahtjev za nastavak školovanja
(ovdje!).
Nastavak obrazovanja Dodatna preporuka (ovdje!)


Preuzimanje:

03.10.2012. Osiguranje učenika u šk.g. 2012./2013. - pdf
31.08.2012. Dopis školama u vezi provođenja zdravstvenog odgoja - pdf

31.08.2012. Odluka o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za učenike SŠ - pdf
31.08.2012. Uputa prijevoz učenika srednjih škola - pdf
31.08.2012. Potvrda prijevoza - pdf

 

Konačni rezultati upisa 2012. - pdf
Kalendar rada za šk.g. 2012.-2013. - pdf
Godišnji kalendar po mjesecima šk.g. 2012.-2013. - pdf

Raspored školskog zvona NOVO! - pdf
Ulaz za učenike u školu iz dvorišta - pdf

Raspored klasičnih učionica i razreda za šk. g. 2012.-2013. - pdf

Protokol o  postupanju u slučaju  nemogućnosti praćenja nastave TZK-a zbog težeg zdravstvenog stanja učenika
Protokol o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima - pdf
Pravilnik o naknadi štete 2004.Pravilnik o kućnom redu
Pravilnik o radu školske knjižnice

Pravilnik o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi

 

Poveznice:

31.08.2012. U labinskoj srednjoj školi nastava počinje 15 minuta ranije - radiolabin.hr

28.08.2012. Priopćenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta vezano uz početak nastave Nakon brojnih upita novinara i roditelja vezano uz odgodu početka nastave u Splitsko-dalmatinskoj županiji izvješćujemo vas sljedeće: Nastava u većini osnovnih i srednjih škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji započet će 3. rujna kao i u ostatku Hrvatske.
Naime, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta danas je (28. kolovoza) u poslijepodnevnim satima zaprimilo mišljenje Službe za društvene djelatnosti  Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije u kojem izrijekom stoji kako taj Ured smatra da su "razlozi zbog kojih se traži odgoda početka školske godine za 10. rujna 2012.  neopravdani". U dopisu koji je potpisao voditelj Službe za društvene djelatnosti dipl. ing. Neven Ćurković navodi se kako je Ured u stalnom kontaktu s Državnim hidrometeorološkim zavodom te da imaju "informaciju kako će s početkom sljedećeg tjedna temperature zraka pasti te ne bi trebalo biti problema za normalno izvođenje nastave u školama na području Županije".
Izuzetak na području Splitsko-dalmatinske županije su OŠ Hvar i OŠ Jelsa kojima je Ministarstvo odobrilo odgodu početka nastave zbog turističke sezone, a na prijedlog Ureda državne uprave. Početak nastave odgodit će se i u Dental centru Marušić te Osnovnoj školi dr. Fra Karlo Balić u Šestanovcu zbog radova. U obje škole nastava će započeti 10. rujna.

 

Tlocrt prizemlja - pdf  Tlocrt prvog kata - pdf  Tlocrt drugog kata - pdf