naslovna > Djelatnici > ICT Edu stručno usavršavanje

ICT Edu stručno usavršavanje

CARNet novosti - carnet.hr Prijava na stručne skupove - ettaedu.eu
 

21.6.2017. Samoevaluacija Izvršena je detaljna analiza rezultata po područjima:
- Planiranje, upravljanje i vodstvo
- IKT u učenju i poučavanju
- Razvoj digitalnih kompetencija
- IKT kultura
- IKT infrastruktura
Analizom rezultata samoevaluacije po svim područjima SŠMB se na razini POČETNICE OVDJE!

PROJEKT INFORMACIJSKO-KOMUNIKACIJSKA TEHNOLOGIJA U OBRAZOVANJU – ICT EDU

Prepoznajući potrebe korisnika iz sustava školstva vezane uz informiranje i edukaciju o kvalitetnoj i svrsishodnoj primjeni informacijsko-komunikacijske tehnologije u svom radu, CARNet je pokrenuo novi projekt pod nazivom Informacijsko-komunikacijska tehnologija u obrazovanju – ICT Edu. Projekt se odvija u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Cilj je projekta upoznati sve učitelje, nastavnike, stručne suradnike i ravnatelje osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj s brojnim sadržajima i uslugama koje im pruža MZOS i CARNet, te ih o nekim sadržajima detaljnije educirati. Kako je ciljana skupina prilično brojna (oko 51 000 učitelja i nastavnika), projekt je pažljivo osmišljen vodeći brigu o dosadašnjoj mreži na kojoj se temelji njihova edukacija. Projektom ICT Edu uvode se dvije velike novine u sustav edukacije nastavnika, a to su ujednačena edukacija svih odgojno-obrazovnih djelatnika u osnovnim i srednjim školama, kao i izvođenje edukacije u svim školama. Naime, po prvi puta svi nastavnici dobivaju edukaciju bez potrebe putovanja u regionalna ili državna središta što školama i samim nastavnicima omogućava neometano provođenje nastave i izostajanje putnih troškova sudionika edukacije. Ovaj model prihvaćen je kao izvrstan oblik daljnje edukacije nastavnika i iz ostalih područja rada.
Projekt se odvija u nekoliko faza s kojima se planira obuhvatiti cijela ciljana skupina. U prvoj fazi završeno je upoznavanje svih predmetnih savjetnika i viših savjetnika AZOO, kao nositelja sustavne edukacije učitelja i nastavnika, s temama i sadržajima s kojima već jesu ili će biti upoznati učitelji i nastavnici. U sljedećoj fazi projekta, preko edukacije županijskih koordinatora edukatora, održana je edukacija edukatora, nakon koje je uslijedila edukacija učitelja i nastavnika u njihovim školama kroz sadržaje modula.


  CARNet edukacija - carnet.hr
  Edukativni sadržaji - carnet.hr


Šk.g. 2013.-2014.

Modula 6
- Obrnuta učionica
- Google disk


Voditeljica: Dragica Rade (e-mail: dragica.rade@skole.hr)
Vrijeme održavanja: 4.03. i 11.03.2015. (16.00-19.00)
Prezentacija - carnet. hr   Priručnik - carnet.hr   Video tutorijal - carnet.hr

Preuzimanje:
Popis sudionika 2015. - pdf   Letak 6. modula - pdf

Šk.g. 2013.-2014.

Modul 3./2. dio
- Multimedijalni interaktivni plakati - Glogster
- Digitalni stripovi - Pixton
- Online kvizovi znanja – Hot Potatoes
- Praktični rad
- Objava radova
- Upitnik i najava sljedećih modula
Voditeljica: Dragica Rade
Edukativni sadržaji - carnet.hr

Preuzimanje:
Popis sudionika 2014. - pdf   Letak 3. modula - pdf

Šk.g. 2012.-2013.

Modul 3./1. dio
- Razvoj digitalne kompetencije (web klijenti, tražilice, enciklopedije, portali...), i
- Multimedija u nastavi (izrada digitalnih multimedijalnih nastavnih materijala).


  ICT Edu u SŠMB-u modul 3. (21. i 28.11.2012.) pod vodstvom Dragice Rade

Šk.g. 2011.-2012.

Modul 2.
- Učilica (samo osnovne škole)
- Nacionalni portal za učenje na daljinu Nikola Tesla
- Portal Edu.hr
Edukativni sadržaji - carnet.hr

Šk.g. 2010.-2011.

Modul 1.
- AAI@EduHr elektronički identitet
- Sigurnost na Internetu
- Komunikacija elektroničkom poštom (CARNetov webmail)
- Portal za škole


ICT Edu u SŠMB-u modul 1. (08. i 15.02.2011.) pod vodstvom Marije Vojić

Popis sudionika 2011. - pdf

Preuzimanje:
Napredno koristenje Worda - datoteka za vježbu - pdf   Tečaj iz on line komunikacija - pdf

Poveznice:
CARNet za nastavnike - carnet.hr
CARNet za škole - carnet.hr

STRUČNA USAVRŠAVANJA U SREDNJEM OBRAZOVANJU


U Aplikaciji za elektroničko prijavljivanje na stručne skupove u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, dostupnoj na internetskoj adresi www.ettaedu.eu otvorena mogućnost objave stručnih skupova u organizaciji voditelja županijskih stručnih vijeća. Stručne skupove u organizaciji županijskog stručnog vijeća potrebno je objaviti na Aplikaciji za elektroničko prijavljivanje na stručne skupove na www.ettaedu.eu. Da bismo olakšali objavu stručnih skupova u prilogu dostavljamo i upute Kako objaviti stručni skup - Županijskog stručnog vijeća u aplikaciji www.ettaedu.eu. Molim vas da potvrde pripremate i izdajete po modelu koji ste koristili do sada, dok se ne uskladi proces pripreme i izdavanja elektroničkih potvrda. U Aplikaciji su pripremljene i izmjene vezane za potvrđivanje sudjelovanja na stručnim skupovima. Molim da sudjelovanje kolegica i kolega, koji su se prijavili na stručni skup koji ste organizirali, potvrdite u aplikaciji na sljedeći način:
-         u aplikaciji dostupnoj na www.ettaedu.eu kliknite na Stručni skupovi pregled
-         pronađite stručni skup koji ste organizirali
-         kliknite na naziv stručnog skupa
-         u kućici s desne strane kliknite i potvrdite sudjelovanje ili odaberite opciju označi sve (u slučaju da su svi prijavljeni u aplikaciji sudjelovali na stručnom skupu)
 -         kada ste potvrdili sudjelovanje kliknite na opciju Spremi sudjelovanje
 -         opcijom kreiraj PDF ili kreiraj XSL – možete za vašu evidenciju kreirati popis prisutnih na stručnom skupu koji ste organizirali
 -         kada ste potvrdili sudjelovanje vratite se na opciju Stručni skupovi pregled  kliknite na Uredi kliknite na Arhiva  i Spremi.
Molimo da redovito u aplikaciji ažurirate podatke o sudjelovanju prijavljenih odgojno-obrazovnih radnika na skupovima županijske ili međužupanijske razine.
Od trenutka objavljivanja stručnog skupa u Aplikaciji za elektroničko prijavljivanje na stručne skupove u organizaciji voditelja županijskih stručnih vijeća na www.ettaedu.eu i potvrde sudjelovanja, prestaje obaveza pripreme izvješća o održanom stručnom skupu na županijskoj razini. Nadamo se da će rad u aplikaciji olakšati pripremu, praćenje i administrativno vođenje stručnih skupova na županijskoj i međužupanijskoj razini. (više: www.azoo.hr)
 
STRUČNA USAVRŠAVANJA U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU


Prijave za stručne skupove provode se samo elektroničkim putem (VETIS – Informacijski sustav strukovnog obrazovanja). S obzirom na to da je ograničen broj sudionika na svakom od skupova, sudjelovanje se može prijavljivati do popunjavanja kvote te najkasnije do 15 dana prije održavanja skupa. U slučaju spriječenosti da nazočite stručnom usavršavanju za koje ste se prijavili, nužno je pisanim putem o tome obavijestiti voditelja/icu skupa najkasnije 7 dana prije održavanja skupa. Evidenciju o sudjelovanjima na stručnim skupovima vodit će voditelj/ica skupa. Sudionici stručnih usavršavanja će od Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih dobiti potvrdu o stručnom usavršavanju. Svi sudionici će na ocjenjivačkim listićima ocjenjivati stručni skup kojemu su nazočili, a ako žele, mogu se naknadno obratiti Agenciji. Naša je preporuka da svoja iskustva i znanja stečena stručnim usavršavanjem te dobivene materijale podijelite sa svojim kolegama i suradnicima te nam dalje sugerirate područja i teme stručnog usavršavanja bitne u vašem radu. (više: www.asoo.hr)