naslovna > Arhiva novosti > Sandra Juran među najboljima u sustavu odgoja i obrazovanja

08.12.2012. Sandra Juran među najboljima u sustavu odgoja i obrazovanja (07.12.2012.)

 

Ljepota učiteljskog poziva dar je bogova.
Učitelj ima moć zapaliti iskru radoznalosti,
odškrinuti vrata znanja i
svakom djetetu omogućiti razvoj sposobnosti,
inteligencije i talenta
pomoću kojih može postati što god želi.

Riječi su to učiteljice Dragane Rakonca, iz zagrebačke Osnovne škole Josipa Račića, koja se u ime promoviranih 440 odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika zahvalila Agenciji za odgoj i obrazovanje i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta što su pratili njihov rad, prepoznali njihovu marljivost, predanost, izvrsnost i odgovornost u radu s djecom.

Na trećoj ovogodišnjoj svečanoj promociji odgojno-obrazovnih radnika, koji su napredovali u zvanje, održanoj 7. prosinca 2012. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu Odluku o napredovanju u zvanje mentora dobilo je  48 odgojitelja i stručnih suradnika iz predškolskih ustanova, iz osnovnih škola 242 učitelja i stručna suradnika, a iz srednjih škola i učeničkih domova 150 nastavnika i odgajatelja.

Čestitke promoviranima uputili su pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ankica Nježić, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović i dogradonačelnica Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

- Vaš put do ove promocije bio je izuzetno težak i mi vas zbog toga izuzetno cijenimo i poštujemo. Vi ste do ovog trena toliko toga napravili u svom profesionalnom životu, toliko toga odradili, i dalje ćete odrađivati u najboljoj namjeri da učinite sve ono što je najbolje za našu djecu i odgojno-obrazovni sustav. Vjerujem da ste to učinili svjesni da obavljate izuzetno težak i plemenit poziv - poručila je promoviranima pomoćnica ministra Ankica Nježić, zahvalivši im se još jedanput na uloženom trudu i svemu onome što čine da budu uzor, ne samo djeci, nego i ljudima u svom profesionalnom okruženju.

Više od 1400 promoviranih mentora i savjetnika samo u ovoj godini pokazatelj su da obrazovna politika respektira i prepoznaje najbolje u sustavu, one koji se stručnošću, pedagoškim i metodičkim znanjima izdvajaju od ostalih, istaknuo je Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje.

(Preuzeto: AZOO - Zagreb)

 


Sandra Juran s višom savjetnicom AZOO-a Borjankom Smojver i kolegicom Čedom Perko


"Nastavnica redovito sudjeluje u svim aktivnostima usmjerenim na poboljšanje života Škole i zajednice, promicanje ljudskih prava i tolerancije, razvoj ekološke svijesti, očuvanja biološke raznolikosti te zdravlja i pravilne prehrane. U svom izvannastavnom radu ostvaruje vrhunske rezultate. Mentorica je učenicima koji postižu vrijedne rezultate na svim razinama natjecanja iz biologije i kemije o čemu svjedoče brojna priznanja..."

                                           (izvadak iz Zapisnika o neposrednom uvidu u rad nastavnice Sandre Juran, prof. biologije i kemije)

Čestitke!!!

 

Poveznice:

Nagrađeni najbolji u sustavu odgoja i obrazovanja - azoo.hr

 

Fotogalerija: