naslovna > Arhiva novosti > Nastavlja se sufinanciranje prijevoza redovnih učenika

12.01.2013. Nastavlja se sufinanciranje prijevoza za redovite učenike (11.01.2013.)


     Novo stajalište za školski autobus planira se ispred Školske radionice


SŠMB 2012.-2013. obilježava 65. godišnjicu rada

 

UPUTA O NAČINU PROVOĐENJA ODLUKE O SUFINANCIRANJU MEĐUMJESNOGA JAVNOG PRIJEVOZA ZA REDOVITE UČENIKE SREDNJIH ŠKOLA U RAZDOBLJU SIJEČANJ–LIPANJ 2013.

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 10. siječnja 2013. godine donijela je Odluku o sufinanciranju međumjesnoga javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola u razdoblju siječanj–lipanj 2013. (u daljnjem tekstu: Odluka).


U skladu s Odlukom svi redoviti učenici koji su ostvarili pravo na sufinancirani prijevoz u razdoblju rujan–prosinac 2012. godine, ostvaruju to pravo i prema novoj Odluci.

Na temelju prikupljenih podataka iz aplikacije „Prijevoz učenika“ Ministarstvo je izradilo  jednoobrazne popise učenika (u daljnjem tekstu: Popis) s utvrđenim maksimalnim cijenama sukladno kriterijima koji su propisani Odlukom o sufinanciranju međumjesnoga javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola u razdoblju siječanj-lipanj 2013.

Potvrda koju su učenici do sada koristili u ostvarivanju prava na sufinanciranje međumjesnoga javnog prijevoza popunjava se na isti način, a koristi se u slučaju kada se učenik ne nalazi na Popisu.

Pravo na sufinanciranje troškova javnoga međumjesnog prijevoza ostvaruje učenik:
- ako je u školskoj godini 2012./2013. upisao i redovito pohađa srednju školu na području Republike Hrvatske,
- ako kupuje mjesečnu kartu za korištenje sredstava redovitoga putničkoga javnoga linijskog prijevoza (autobus i vlak),
- ako udaljenost od mjesta (adrese) prebivališta odnosno boravišta učenika do mjesta (adrese) škole iznosi više od pet (5) kilometara.

Ako učenik ima mogućnost korištenja prijevoza vlakom i autobusom, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta podmirivat će trošak prijevoza vlakom ako je:
- adresa u mjestu prebivališta odnosno boravišta učenika udaljena do 2 km od željezničke postaje,
- vozni red prilagođen održavanju nastave.

Učenici koji ispunjavaju navedene uvjete ostvaruju pravo na sufinanciranje troškova prijevoza jedne mjesečne učeničke karte za odgovarajuće relacije na kojima koriste usluge prijevoza za vrijeme trajanja nastave i stručne prakse. Ako učenik za dolazak u školu i obavljanje stručne prakse kupuje dvije mjesečne karte, ima pravo na sufinanciranje jedne po vlastitom izboru.

Učenici koji ispunjavaju navedene uvjete ostvaruju pravo na sufinanciranje troškova prijevoza jedne mjesečne učeničke karte za odgovarajuće relacije na kojima koriste usluge prijevoza za vrijeme trajanja nastave i stručne prakse. Ako učenik za dolazak u školu i obavljanje stručne prakse kupuje dvije mjesečne karte, ima pravo na sufinanciranje jedne po vlastitom izboru.


Udaljenost za ostvarivanje prava na sufinanciranje prijevoza mjeri se od adrese u mjestu prebivališta odnosno boravišta do adrese škole. Provjera udaljenosti dviju adresa dostupna je uz pomoć interaktivne karte na službenim stranicama HAK-a: http://map.hak.hr/.

Detaljnije u Uputama za prijevoz učenika srednjih škola siječanj-lipanj 2013.  

(Izvor: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije)

 

 

Preuzimanje:

NOVO

12.01.2013. Uputa za prijevoz učenika srednjih škola siječanj-lipanj 2013. - pdf

12.01.2013. Odluka o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola u razdoblju siječanj-lipanj 2013. - pdf

12.01.2013. POTVRDA prijevoz - pdf

 

STARO

31.08.2012. Odluka o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za učenike SŠ - pdf
31.08.2012. Uputa prijevoz učenika srednjih škola - pdf
31.08.2012. Potvrda prijevoza - pdf

 

Poveznice:

Odluka o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola u razdoblju siječanj–lipanj 2013. - mzos.hr

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta - mzos.hr

Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije - istra-istria.hr