naslovna > O školi > Alumni škole

Alumni Škole

Alumni škole nova je rubrika na našim mrežnim stranicama koja donosi priloge o nekadašnjim učenicima Škole. Dobro etablirane škole u svijetu drže do kontakata sa svojim nekadašnjim učenicima, svakako sa onima koji su postali uspješni u svojim profesijama i "čuveni" po nečem drugom, i da nam to bude posebna "referenca" kada našu školu predstavljamo i budućim učenicima i svekolikoj javnosti. Naziv rubrike predložio nam je dr. Silvano Bolčić, bivši učenik naše Gimnazije od 1956. do 1960., kao izvanredni profesor sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu je otišao u mirovinu, na čemu mu se zahvaljujemo. Prof. dr. Silvano Bolčić posjetio je našu školu 27.06.2014. kako bi donirao svoja znanstvena djela te se susreo sa svojim nekadašnjim školskim drugovima i sadašnjim djelatnicima, obilježavajući time i svoj jubilej - 50. obljetnicu od diplomiranje sociologije. Redovito nas posjeća svakog ljeta za vrijeme njegovan boravka u svom rodnom Labinu.

8.6.2018. Prof. dr. Silvano Bolčić dobio nagradu "Radomir Lukić" za životno djelo Za njegova posjeta našoj školi u lipnju ove godine obradovala nas je vijest da je prof. dr. Silvano Bolčić dobio nagradu "Radomir Lukić" za životno djelo, koju dodjeljuje Srpsko sociološko društvo, kao najviše profesionalno priznanje za sveukupan doprinos razvoju sociologije. Nagrada će mu biti uručena na godišnjoj skupštini SSD u studenome ove godine. Tada će biti izneseno i odgovarajuće obrazloženje žirija koji je odlučivao o nagradi OVDJE!
Inače, u časopisu Sociologija biće uskoro objavljena i cjelovita bibliografija mojih radova, što je također jedan vid priznanja za njegov profesionalni rad OVDJE!
Čestitajmo mu na ovom visokom priznanju za njegovo "predano bavljenje problemima društvene strukture i razvoja, socijalnim aspektima ekonomskih dešavanja""Drago mi je što zadovoljstvo i radost u vezi sa ovakvim priznanjem mogu podeliiti s vama i gimnazijom koja mi je dala dobar temelj za moj ukupan kasniji profesionalni razvoj" poručio nam je Silvano Bolčić, rado viđeni gost Škole i Labina, za vrijeme nedavna posjeta Školi..


17.11.2017. Marino Voćanec dobitnik Priznanja „Josip Lončar“ koji mu je Fakultet elektrotehnike i računalstva u Zagrebu 18.10.2017. dodijelio za izvrstan uspjeh na prvoj godini preddiplomskog studija. Radi se o priznanju koji FER dodjeljuje studentima koji su u 1% najboljih na svakoj godini. Ponosimo se našim bivšim učenikom!
(Tekst: Roberta Mileta, prof. matematike SŠMB-a)

4.2.2017. LABINJAN IGOR GRŽALJA POSTAJE PREDSJEDNIK UPRAVE ASSECA SEE HRVATSKA Novi predsjednik Uprave Asseca SEE Hrvatska od 2. vejače 2017. godine je Igor Gržalja. Riječ je o menadžeru s 15-godišnjim iskustvom stečenim na različitim pozicijama u IT industriji, uključujući dizajn i razvoj softvera, upravljanje projektima, gradnju timova i organizacijske strukture, razvoj poslovanja i prodaju.
Gržalja je rodom iz Labina. Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Karijeru je započeo u Logosu, jednoj od tvrtki koju je u Hrvatskoj kupila Asseco South Eastern Europe grupa. Kraće vrijeme radio je u HP-u, nakon čega se vratio u Asseco gdje je posljednjih 5 godina bio na regionalnoj poziciji direktora prodaje i razvoja poslovanja za središnju i jugo-istočnu Europu. Svojim najvećim postignućima smatra gradnju i uspostavu učinkovite prodajne organizacije koja je omogućila velike međunarodne projekte, najviše u financijskoj industriji i javnoj upravi.
Kao novi predsjednik Uprave Asseca SEE Hrvatska Gržalja se planira posvetiti daljnjem razvoju poslovanja tvrtke, nastavku gradnje odnosa s klijentima u zemlji i regiji te dodatnom osnaživanju tima na svim razinama, posebno u domeni inovacija odnosno razvoja novih proizvoda i usluga. Planira nastaviti raditi na započetim projektima uz podršku partnera, a nove prilike vidi u iniciranju aktivnosti koje će pomoći transformaciji bankarskog sektora i unaprijediti ključne parametre poslovanja banaka. Gržalja će na mjestu predsjednika Uprave naslijediti Dražena Pehara.
(Autori:  Boris Ocić, Dražen Tomić; Izvor:  http://www.ictbusiness.info/)

11.7.2016. Doc.dr.sc. Sanja Peršić rođena je 9. veljače 1984. godine u Puli. Osnovnu i srednju školu završila je u Labinu. Diplomirala je 2008. na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent je i znanstveni suradnik na Zavodu za mobilnu protetiku Stomatološkog fakulteta u Zagrebu. Doktorirala je 2014. a 2016. specijalizirala na području stomatološke protetike na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2009. do 2014. suradnik je na znanstvenom projektu koji je financiran od Ministarstva znanosti i tehnologije Republike Hrvatske, glavne istraživačice prof.dr.sc. Asje Čelebić „Utjecaj protetskog rada i drugih faktora na stomatognati sustav i zdravlje“, pod brojem 065-0650446-0420. Od studenog 2015. suradnik je na istraživačkom projektu pod nazivom „Definiranje mogućnosti uporabe mini dentalnih implantata (MDI) i njihovi rezultati u in vitro i u kliničkim prospektivnim istraživanjima“ (IP-2014-09-1218), čiji je voditelj prof.dr.sc. Asja Čelebić,  a koji je financiran od Hrvatske zaklade za znanost. Sudjeluje u izvedbi dodiplomske nastave za studente stomatologije vođenjem vježbi iz predmeta Predklinička i laboratorijska mobilna protetika te iz predmeta Mobilna protetika I i Mobilna protetika II. Dobitnik je Godišnje nagrade grada Labina „Roberto i Daniela Giannini” za poticanje znanstveno istraživačkog rada i promicanje studentskog stvaralaštva 2011. a 2012.  dobitnik je stipendije International College of Prosthodontists; ICP Supported Scholarly Program - The Young Prosthodontic Educators Workshop. Dobitnik je nagrade dekana kao jedna od 3 znanstveno najuspješnija znanstvena novaka Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u 2013. i 2014. prema kumulativnom IF za prvo autorstvo. Dobitnik je Godišnje nagrade za mlade znanstvenike i umjetnike u 2014. koju dodjeljuje Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu. Cijelo se vrijeme dodatno educira na nizu nacionalnih i internacionalnih stomatoloških kongresa:

6.10.2014. Dečki  iz  iste  klupe  dobili  Rektorove  nagrade Bivši učenici naše škole, „elektrotehničari“ Nikola Baćac i Jean Petrić (IVe šk.g. 2008./09.) dobili su 16.svibnja 2014.godine  Rektorove nagrade za izvrsnost i najbolji znanstveni rad.
Nikola Baćac je student druge godine diplomskog studija elektrotehnike na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Tokom svih godina studiranja imao je najviši prosjek ocjena na fakultetu - 5.00, te je sudjelovao na raznim znanstvenim i humanitarnim projektima, od kojih valja izdvojiti izradu uređaja za pomoć osobi sa teškim stupnjem invaliditeta. Iz tih mu je razloga uručena Rektorova nagrada za izvrsnost, a proglašen je i najboljim studentom generacije za cijelo Riječko sveučilište.
Jean Petrić je student druge godine diplomskog studija računarstva na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Osvojio je Rektorovu nagradu za najbolji znanstveni rad pod nazivom „Software structure evolution and relation to system defectiveness“ kojeg je ujedno i prezentirao na znanstvenoj konferenciji u Londonu. Jean je također  odličan  student s visokim prosjekom ocjena - 4.90.
Obojica su tokom studija svake akademske godine postizali najbolje uspjehe na smjeru elektrotehnika, odnosno računarstvo, pa su već četiri puta nagrađivani Dekanovom nagradom.
Nikola Baćac i Jean Petrić u posjeti srednjoj školi 2014.

 

27.6.2014. Donacija knjige dr. Silvana Bolčića “RAZARANJE I REKONSTRUKCIJA DRUŠTVA” Srednjoj školi Mate Blažine Labin i susret sa kolegama u povodu 50 godišnjice od diplomiranja sociologije

Susret s dr. Silvanom Bolčićem, bivšim učenikom labinske gimnazije, održan je u školskoj knjižnici 27. lipnja 2014. kad je obilježena 50 godišnjica od njegova diplomiranja sociologije u krugu sadašnjih kolega i bivših drugova iz školskih klupa... Više OVDJE!

SILVANO BOLČIĆ (1942.) završio je gimnaziju u Labinu 1960. godine. Godine 1960. dolazi na studije sociologije na Filozofski fakultet u Beogradu. Bio je docent, izvanredni i redovni profesor sociologije Filozofskog fakulteta u Beogradu do listopada 2007. godine i od tada je u mirovini. Predavao je sociologiju rada, ekonomsku sociologiju i sociologiju poduzetništva… Više >> OVDJE! (Iz C.V.-a Silvana Bolčića)


5.6.2014. Predavanje ALGEBRA JE BAŠ MRAK bivšeg učenika naše škole dr. IVANA TOMAŠIĆA, docenta Matematičkog odjela Sveučilišta Queen Mary u Londonu.

Predavanje U čemu je snaga suvremene algebre? dr. Ivan Tomašić - pdf

Uspješni Labinjani: Dr. Ivan Tomašić predaje na Queen Mary University u Londonu - nasifoji.com

Više: OVDJE!