naslovna > Stručno-pedagoška služba > Učenici > Generacije maturanata > Generacija 2014.-2015.

Generacija maturanata 2014.-2015.

Dan maturanata

20.05.2015. Labinski maturanti proslavili svoj dan (Prenosimo: Grad Labin)

Maturanti Srednje škole Mate Blažine Labin, njih oko 120, proslavili su svoj dan. Kao i generacije prije njih okupili su se na igralištu svoje škole, a potom su se raspjevanim mimohodom kroz središte grada zajedno sa svojim razrednicima uputili prema središnjem starogradskom trgu gdje ih je pozdravio gradonačelnik Tulio Demetlika. Gradonačelnik im je zaželio uspješan završetak školske godine, što uspješnije rezultate državne mature te puno uspjeha u daljnjem školovanju, radu i životu. Maturanti su potom otišli u Prtlog gdje su provesti poslijepodne i večer uz glazbu i roštilj.
Grad Labin kao posebno najdražu investiciju, koja se višestruko vraća, ističe upravo ulaganje u školstvo, bilo da se radi o sufinanciranju produženih boravaka u osnovnim školama, ulaganju u uređenje škola ili stipendiranju učenika i studenata.
Izuzetno hvale vrijedna inicijativa ovogodišnjih maturanta je donacija jednog dijela sakupljenih financijskih sredstva za norijadu obiteljima njihovim nedavno poginulih vršnjaka.

20.05.2015. Maturanti na ulicama (Predosimo: Radio Labin)

Danas je zadnji dan nastave za labinske maturante. Njih 124 okupilo se jutros na školskom igralištu, a zatim su u pratnji razrednika i ravnatelja škole organizirano pješice krenuli put Starog grada. Na labinskom starogradskom trgu njihovom slavlju pridružio se labinski gradonačelnik Tulio Demetlika. Maturanti su se zabavljali uz glazbu i ples, a neki od njih su nam prinijeli i svoja očekivanja od norijade i želje za budućnost. Prvi je bio gimnazijalac Luka Pavlinović: (ton – maturanti). Nakon kraćeg zadržavanja u Starom gradu kraj srednjoškolskog obrazovanja obilježavaju tradicionalno u Prtlogu.

20.05.2015. Labinski maturanti proslavili zadnji dan škole (Prenosimo: Labinština.info)

Generacija maturanata 2014./2015. godine Srednje škole Mate Blažina iz Labina proslavila je 20. svibnja završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Stotinjak maturanata, predvođenih kamionom iz kojeg je svirala glasna glazba, tradicionalno su prodefilirali od škole do Starog grada gdje su okupirali trg te nastavili s plesom i pjesmom. U povorci su im se pridružili i profesori, a na starogradskom trgu pozdravio ih je labinski gradonačelnik Tulio Demetlika. Slavlje je prošlo isključivo u feštarskom tonu bez ikakvih incidenata. Osim toga, veseli su maturanti oživjeli uspavano starogradsko prijepodne i izmamili osmjehe na lica svih koji su se tamo zatekli. Nakon trga, zabava se nastavila, samo na drugoj lokaciji - u Prtlogu. (Tekst i foto: Danijela Bukvić)(Prenosimo: Labinština.info)

20.05.2015. LABINSKI MATURANTI SLAVE SVOJ DAN (Prenosimo: Labin.com)

Maturanti Srednje škole Mate Blažine Labin, njih oko 120, danas slave svoj dan. Kao i generacije prije njih okupili su se na igralištu svoje škole, a potom su se raspjevanim mimohodom kroz središte grada zajedno sa svojim razrednicima uputili prema središnjem starogradskom trgu gdje ih je pozdravio gradonačelnik Tulio Demetlika. Gradonačelnik im je zaželio uspješan završetak školske godine, što uspješnije rezultate državne mature te puno uspjeha u daljnjem školovanju, radu i životu. Maturanti su potom otišli u Prtlog gdje će provesti poslijepodne i večer uz glazbu i roštilj.
Grad Labin kao posebno najdražu investiciju, koja se višestruko vraća, ističe upravo ulaganje u školstvo, bilo da se radi o sufinanciranju produženih boravaka u osnovnim školama, ulaganju u uređenje škola ili stipendiranju učenika i studenata.
Izuzetno hvale vrijedna inicijativa ovogodišnjih maturanta je donacija jednog dijela sakupljenih financijskih sredstva za norijadu obiteljima njihovim nedavno poginulih vršnjaka.

III.ght
III.ams
IV.d
IV.em
IV.f
IV.o
Razrednici

Drage maturantice i maturanti generacije 2014.-2015., čestitka svima vama na ispraćaju i slavlju koji može služiti kao primjer budućim generacija.
Zahvaljujemo vam na vašoj donaciji obiteljima nedavno poginulih učenika u prometnoj nesreći čime ste izrazili vašu humanost i solidarnost.
Hvala vam na donaciji školi kako bi unaprijedila uvjete rada njezinih učenika. Za svaku pohvalu!
Sretan vam povratak u školu na završne ispite i puno usjeha u daljnjem radu i školovanju!

Vaš ravnatelj

Maturalna zabava


                             Maturanti generacije 2014.-2015. s razrednicima

26.04.2015. Održana maturalna zabava generacije 2014.-2015. (17.04.2015.) U petak 17. travnja održana je maturalna zabava u restoranu hotelskog naselja Girandella uz glazbu Night Expressa 91 maturanta generacije 2014.-2015. - 45 gimnazijalaca, 13 ekonomista, 25 elektrotehničara i tehničar za mehatroniku, 7 u zanimanju - prodavač, konobar, kuhar i 1 u zanimanju - instalater grijanja i klimatizacije, automehaničar, elektromehaničar.


                                Maturanti pjevaju GAUDEAMUS             Gordana Poldrugovac voditeljica Maturalne zabave 2015.


Iz govora ravnatelja:
"...Na kraju, dragi maturanti, još se jednom zahvaljujem na iskazanom angažmanu i trudu oko organiziranja vaše maturalne zabave, koju ste na svojim plećima iznijeli brojnim akcijama i hvalevrijednim aktivnostima, čime ste ne samo sačuvali kućni budžet već ste se dokazali kao vješti organizatori zajedno s vašim razrednicima i večeras uz pomoć vicematuranata te svima onima koji su vam pomogli u pokrivanju troškova i donacijama obogatili večerašnju lutriju.
Svima vama, nazočnim maturantima i ne zaboravljajući one koji nisu s nama večeras, na predstojećim ispitima i preprekama u godinama koje dolaze želim mnogo uspjeha u učenju, radost, zdravlje i sreću u vašim osobnim odnosima te mir na vašem životnom putu. Hvala vam još jednom na ovoj predivnoj svečanosti."

 

 


Pozdravni govor maturanata:
"Dobra večer! U ime svih maturanata generacije 2014./2015. želim vam uputiti srdačan pozdrav i zahvaliti što ste došli uljepšati ovu posebnu večer. Mi maturanti večeras  smo ovdje kako bismo proslavili jedno lijepo, ali i teško iskustvo, srednjoškolsko obrazovanje. Maturanti, sjećate se kada smo prvi put kročili u srednju školu?  Nesigurno smo lutali hodnicima tražeći poznata lica. Tu je počela avantura kojoj se uskoro bliži kraj. Ta nas je avantura naučila mnogo stvari, upoznala nas s divnim ljudima koji  su nam bili potpora i oslonac sve to vrijeme i stvorila uspomene koje ćemo pamtiti čitav život. U srednjoj smo stvorili prava prijateljstva, zaljubljivali se, smijali se i plakali. Dragi profesori, sjećate se kad ste nas prvi put vidjeli? Sjedili smo mirno u svojim klupama, slušali i zapisivali svaki podatak koji ste rekli. A sad.. sjećate se kad ste nas posljednji put vidjeli da držimo olovku u ruci? Želimo vam zahvaliti za sav trud i preneseno znanje koje će nas voditi i u našim novim životnim avanturama. Dragi roditelji, vi ste oni koji su vjerovali u nas, pružali nam potporu i tjerali nas da učimo. Bez vas sada ne bismo bili tu gdje jesmo. Uskoro postajemo odrasli i odlazimo, neki na fakultet, a neki na posao, ali svima nam je zajedničko da tim odlaskom zapravo počinje jedno novo poglavlje života, ono ne tako bezbrižno. Hvala vam na svakoj riječi potpore, hvala što ste nas trpjeli kad smo bili nepodnošljivi i što ste nam bili vjetar u leđa. Svim razrednicima velika hvala na svim opravdanim i neopravdanim satima, na svim organiziranim izletima, na svim našim malim tajnama. Ali također hvala vam i za sve važne lekcije koje ste nas naučili u ovih 4 godine našeg druženja i što ste nam pomogli da postanemo ljudi kakvi jesmo danas. Dragi maturanti, uspomene koje smo zajednički stvorili, izleti, druženja u školi i izvan nje, maturalac, svega ćemo se sjećati čitav život. Koliko god da je nekad bilo teško, ovo nam je školovanje bilo predivno iskustvo i iz toga možemo izvući samo najbolje. Uživajte u ovoj večeri i u stvaranju još jedne uspomene."


                                                                                Ples maturanata

 
                                     IV. em -  elektrotehničari i mehatroničari  
                  
                                              IV.d - ekonomisti


                                                     IV.f - gimnazijalci

                                                    IV.o - gimnazijalci                                                                                      

                              III.ght - konobari, kuhari, prodavači
Fotografije:
Prime Photo (Dragi maturanti velika hvala od mene i moga tima na strpljenju, pozitivnim komentarima, ugodnom druženju i lijepim slikama za koje ste i vi zaslužni. Lijepi pozdrav. Tatjana Zupičić & Co.)


(Prenosimo: Labinština.info)

Maturanti se zahvaljuju brojnim sponzorima:
Grad Labin, Općina Kršan, Općina Raša, Valamar Riviera, Maslinica d.o.o. Rabac, Caffe bar Alter ego, Atelier Allegro vl. Alida Blašković Koroljević, Cvjećarnica Violette, Elektra d.o.o Labin, Ljekarna Dezi Škopac-Batelić i Dolores Škopac, De Conte, Istratehna, Geodetski ured Branimir Fable, Stolarski  obrt Mekiš, Artea grafika,  Kamenoklesarski obrt Formarmo, učenici ugostiteljskog usmjerenja Srednje škole Mate Blažine, Frizerski salon Sandra, Kozmetički salon Donna, Kozmetički salon Deborah, Frizerski salon Studio Lara, Nail studio Down Town, Buffet Bukaleta Štrmac, Nail studio Down Town, Tam Tam nails, Meso Licul, Fast food Forever, Trgovina Titi, E.N.S. moda d.o.o. – Butik Anna Baxa, Caffe bar Empire, Dolce Albona, Pino Viaggi, Fitness studio Bono, Restoran Kvarner, Šumber Commerce, Studio S, Fast food M.M., Frizerski salon Dory, Frizerski salon Bruna, Studio Four Elements, Caffe bar Riva Rabac, Alsa, Caffe bar Pingo, Frizerski salon Slavica, Mesnica „Moral“, Frigoval, Caffe bar Perla, Alta, Veta njam, Frizerski salon Nensi, Frizerski salon Mystic, Pizzeria Placa, Restaurant Ferali, Zagi, Hotel Flanona, Caffe bar Rock caffe, Kozmetički salon ArtBox, Četiri elementa, Frizerski salon Eni, Caffe bar Trocadero, Labinština Info, Obrt za ugostiteljstvo Mike, Klub Dizajn, Studio Spinalis, Labineca, Zdravi đir, Brod Duboka vl. Petar Koroljević, Cvjećarne Rosa Alessia, Jedinstvo Čepić. Trgovina Lori, Frizerski salon Tina, Konjički klub Accordia, Frizerski salon Flavija,  Izo d.o.o, Obrt za ugostiteljstvo Ucinum,  Liber Domini, Ljekarna Škoko Rabac, Lulu & Lolita Labin, Zagrebačka banka, Caffe bar B bar, Caffe bar Valentino, Mantika d.o.o., Obrt za završne radove Mančo, Caffe bar Markat, Birograf d.o.o., Caffe bar Dolce Vita, Negri Olive, Stomatološka ordinacija Denis Cerovac, Caffe bar Olimp, Kozmetički salom Eden, Frizerski salon Sanja, Me Gusta Labin, Frizerski salon Nensi, Obrt Alta, Obrt za ugostiteljstvo Alsa, Mondcommerce, Ljekarna Apolonia, Frigoval, Ton-Ale d.o.o., Trgo-Markt Labin, Agencija Collegium, Restaurant Kvarner, Frizerski salon Bruna, Dino Commerce, Trgovina Sanja, Istria Active Tunarica, Trgovina Sanpjero, Frizerski salon Silvija, Lera sport Rovinj, Velo kafe Labin, Estetski centar DIBI, Dentalna ordinacija Robert Klapčić, Frizerski salon Spirit, Sigurnost Labin, Cvjećarna Violette...