naslovna > Arhiva novosti > Sretne blagdane i uspješnu novu 2016.

Blagoslovljen Božić i sretna nova 2016. godina23.12.2015. Održano božićno-novogodišnje druženje u SŠMB-u 2015.


Ovogodišnje se božićno-novogodišnje druženje djelatnika SŠMB-a s umirovljenicima održalo u srijedu 23. prosinca uz raznolik kulturno-umjetnički program kojim je prisutne uveoi u praznično raspoloženje, pod vodstvom mentora, pedesetak učenika okupljenih u pjevačkom zboru, literarnoj, recitatorskoj i dramskoj grupi, nakon čega je uslijedio zajednički ručak, kojeg su pripremili kuhari i konobari uz prigodnu čestitku sindikalne povjerenice Vesne Petrović i ravnatelja Čedomir Ružića.

Poštovani gosti, profesori, umirovljenici Srednje Škole Mate Blažine Labin, gospodine ravnatelju, dozvolite nam da vas pozdravimo i poželimo vam srdačnu dobrodošlicu na još jedno već tradicionalno božićno novogodišnje druženje!
Još je jedno polugodište iza nas u kojem smo zajednički učili, postizali značajne rezultate u redovnoj nastavi ali i u brojnim izvannastavnim aktivnostima i projektima. Nadamo se tome i sljedeće polugodište!
Za početak programa nastupa pjevački zbor naše škole pod vodstvom profesorice glazbene umjetnosti Nerine Ševrlice Bolfan koji izvodi Santa claus i Ščedrik - na ukrajinskom jeziku, a svi je dobro znamo i pod imenom Carol of the bells.
Slijedeća na redu jest Petra Honović, koja će nam izrecitirati ''Dođi, Bože, k nama'', pod mentorstvom Hrvoja Bolfana.

Sada nam slijedi jedna talentirana glazbenica naše škole, koja će izvesti pjesmu Bijeli Božić,
Adriana Miletić.
Nakon Adriane, udaljit ćemo se malo od glazbe. Idemo do svijeta poezije. Predstavit će vam se učenici recitatorsko-literarne družine, koji će pročitati svoje prelijepe sastavke ''I pokuca na vrata Božić'', pod mentorstvom profesorice Gordane Poldrugovac.
U recitaciji će nastupiti: Antonela Basaneže, Alison Farkaš, Marta Golja, Lara Oljadica, Daria Ivančić i Erin Kos. Uživajte!
 
Filodramska grupa ARCOBALENO koja uprizoruje scenska djela na talijanskom jeziku a ove je godine u svibnju realizirala interkulturalnu suradnju s talijanskim gradom Buccino kraj Salerna i gimnazijom Assteas, predstavit će nam se u novoj postavi predstavom LA FIABA DELLE CAMPANE SOMMERSE - BAJKA O POTONULIM ZVONIMA.
Priča Daniela Načinovića se zasniva na pučkoj predaji o potopljenim zvonima, skinutim sa istarskih zvonika za potrebe topovskih kugli agresora. Bajka prenosi poruku mira a završava najprije odgođenim a na kraju objavljenim vjenčanjem. Predstavit će nam se članovi ARCOBALENA: Mattea Mačkić, Emilija Kancijani, Massima Milevoj, Martina Batelić, David Brajković, Eros Stemberger, Antonio Bembić i Enrico Rajković, pod vodstvom ravnatelja Čedomira Ružića, profesorica talijanskog jezika Leane Licul i Elviane Frančula Tenčić te profesorice likovne kulture Alide Blašković voditeljice likovne grupe IKTIN zadužene za likovna rješenja u predstavi i kod estetskog uređenja prostora školskog restorana i hola škole.

Stigli smo do kraja i ovog današnjeg programa. Kroz ovu današnju priredbu vodila vas je Merima Ćulah. Svima vam od srca želimo blagoslovljeni Božić i sretnu novu 2016. godinu! Pozivam sindikalnu povjerenicu profesoricu Vesnu Petrović da vam se obrati... i za sam kraj zahvaljujem i predajem riječ ravnatelju Srednje Škole Mate Blažine profesoru Čedomiru Ružiću.

(tekst: Merima Ćulah, učenica; foto: Čedomir Ružić i Edi Miletti)

    

 Oproštaj s kolegom Željkom Brenčićem koji je od 1.09.2015. otišao u mirovinu

Fotogalerija: