naslovna > Arhiva novosti > Nove kompetencije za gimnazijalce iz Labina i Ivanca od sljedeće školske godine (7.7.2016.)

Nove kompetencije za gimnazijalce iz Labina i Ivanca već od sljedeće školske godine 

U Srednjoj školi Ivanec održan je 3. sastanak radne skupine za izradu novih kurikuluma fakultativne nastave u sklopu europskog projekta "Heureka- spoznajom do uspjeha" u kojem sudjeluju Srednja škola Ivanec i Srednja škola Mate Blažine iz Labina. Cilj ovog projekta, koji se provodi u sklopu operativnog programa "Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013.", je uvođenje suvremenih i inovativnih fakultativnih predmeta iz prirodoslovlja, matematike i informatike u gimnazijsko obrazovanje.
"Gimnazijski programi su općenito zastarjeli i usredotočeni na reprodukciju sadržaja, a ne na ishode učenja. Stoga smo uvođenjem inovativnih i suvremenih fakultativnih predmeta našim učenicima željeli ponuditi suvremenu nastavu kroz provedbu projekta 'Heureka- spoznajom do uspjeha', koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda“, istaknula je mr. sc. Lidija Kozina, dipl.oec, ravnateljica Srednje škole Ivanec.
Novi kurikulumi i suvremeni pristup nastavi pobudili su veliko zanimanje učenika Srednje škole Ivanec i Srednje škole Mate Blažina u Labinu  koji će već od slijedeće školske godine imati priliku naučiti primjerice, kako koristiti GPS uređaj, kako izraditi rješenje za funkcionalnu mobilnu aplikaciju ili kako prikupiti i pravilno tumačiti statističke podatke.
Zahvaljujući ovom projektu, čija je ukupna vrijednost 1.338.388,39 kuna, nabavljena je i nova, suvremena oprema koju će koristiti učenici obiju škola u Ivanecu i Labinu.


(Objava za tisak; Lidija Vitez i Jelena Borovec, voditeljice projekta)

VAŽNA OBAVIJEST ZA LABINSKE GIMNAZIJALCE - Izbor novih fakultativnog predmeta za drugi, treći i četvrti razred gimnazije
Učenicima koji će u šk.g. 2016.-2017. upisati drugi, treći i četvrti razred gimnazije krajem svibnja su prezentirani novi fakultativni predmeti čiji je kurikulum izrađen u sklopu projekta "Heureka-spoznajom do uspjeha". 
U ponedjeljak 11. srpnja 2016., prije podjele svjedodžbi, zainteresirani će učenici moći potvrditi odabir nekog od ponuđenih fakultativnih predmeta. Potrebno je da donesu ispunjen i potpisan obrazac upitnika koji su dobili na prezentaciji fakultativnih predmeta 30.5.2016. ili da ga podignu u tajništvu škole.
Projektom "HEUREKA-spoznajom do uspjeha" predviđeno je da se predmet Digitalna kartografija (predaje Karmen Diminić Milevoj, prof.) ponudi učenicima drugog razreda opće gimnazije. U trećem i četvrtom razredu opće gimnazije učenicima su ponuđeni predmeti Statistika (predaje Đani Žufić, prof.) i Eksperimentalna fizika (predaje Nedeljko Mandić, prof.), a u četvrtom razredu predmet  Razvoj mobilnih aplikacija (predaje Eler Diminić, prof.).

Poveznice:
Nove kompetencije za gimnazijalce iz Labina i Ivanca - radiolabin.hr
 

Više informacija u vezi projekta HEUREKA-spoznajom do uspjeha OVDJE!