naslovna > Arhiva novosti > Poziv na Valamarovo stipendiranje učenika SŠMB-a ugostiteljskih zanimanja

8.10.2016. Znatno povoljniji uvjeti za Valamarove stipendiste u labinskoj srednjoj školi  Trideset godina kontinuiranog rada u tvrtci Valamar Riviera d.d. dovoljna su kompetencija i potvrda visokog pozicioniranja djelatnika u tvrtci kao i dokaz konstantnog ulaganja u obrazovanje i razvoj kadrova. Djelatnica Dragana Franković i sama je jučer prilikom prezentacije projekta stipendiranja učenika ugostiteljskih zanimanja, u labinskoj Srednjoj školi Mate Blažine, potvrdila tu tezu. `Čitavi radni vijek odrađujem u Valamar Rivieri. Prošla sam niz edukacija te brojna natjecanja, kako u zemlji tako i u inozemstvu. Među ostalim, školovala sam se za edukatora, te dugi niz godina podučavam Valamarove stipendiste. Iz iskustva mogu reći da je ovo izuzetna prilika za mlade ljude koji svoju budućnost vide u ugostiteljstvu`, poručila je Dragana.
 
Ispred Sektora ljudskih resursa Valamar Riviere d.d. zainteresiranim roditeljima i učenicima obratile su se Vedrana Černjul Smoković i Sanja Bičić. `Ove godina naša tvrtka, zajedno s Ministarstvom turizma Republike Hrvatske, u tekućoj školskoj godini 2016.-2017. planira stipendirati čak 200 učenika. Želja nam je čim veći broj učenika zainteresirati u labinskoj školi`, poručila je Černjul Smoković.
Skrenula je pozornost na vrlo važnu novinu, a to je da od ove godine, bez obzira na vrijeme primanja stipendije, učenik je dužan odraditi 12 mjeseci u Valamar Rivieri, odnosno već drugu sezonu po završetku škole, odrađuje ugovornu obvezu. Ranije je ta obveza bila znatno veća, čak trideset mjeseci. `Ta praksa nije se pokazala dobrom. Dešavalo nam se da učenici prekidaju ugovore, jer im je taj period bio predugačak. Također, sezona u našim hotelima se produžuje, posebice ovom novom investicijom. Stipendisti će u dvije godine odraditi ugovor, jer je i intencija da se potpišu dva ugovora na vremenski period od 6 mjeseci`, pojasnila je Vedrana.
Učenici, u sklopu projekta, stipendiraju se deset mjeseci novčanim iznosom od tisuću kuna. Preostala dva mjeseca imaju mogućnost kroz plaćenu praksu ili rad preko učeničkog servisa, zaraditi plaću u Valamar Rivieri. `U nadolazećoj sezoni imat ćemo potrebu za 350 zaposlenika, svakako nam je želja da to bude domicilno stanovništvo. Samo taj podatak garancija je da će naši stipendisti po završetku školovanja imati osigurano radno mjesto`, pojasnila je Černjul Smoković.
Mentor ugostiteljima u sklopu Valamarovog projekta u labinskoj srednjoj školi je Nevio Gašparini koji je prisutnima kazao da tvrtka trenutno ima dva stipendista. `Iz dosadašnje prakse, a s tvrtkom surađujemo već deset godina, mogu reći da su učenici jako zadovoljni, te nerijetko nakon završetka škole, ostaju raditi u Valamaru`. Pozdravio je novu odredbu prilikom dodjele stipendije te i sam kazao kako je prijašnjih trideset mjeseci bio predugi period, posebice kada je sezona kraće trajala.
Nažalost, kako u ostalim srednjim školama, tako i u labinskoj ima sve manje učenika koji biraju ugostiteljski smjer. Tako da u tri razreda trenutno broje 20 konobara i 34 kuhara. Dosadašnja praksa, kao i jučerašnji odaziv, pokazali su da se učenici najčešće u drugom razredu odlučuju za stipendiranje u Valamaru.
Jedan takav primjer potvrdili su nam i Alen i Nermina Džinić, roditelji učenika koji pohađa drugi razred kuhara. `Projekt nam se jako sviđa. Lani nismo imali informaciju i propustili smo priliku. Ove godine želimo to ispraviti i sin nam ima želju biti Valamarov stipendista. Osim što će mjesečno dobivati lijepu svotu novca za jednog učenika, nakon završene škole imat će sigurno radno mjesto, a to nam je u ovom slučaju najvažnije`, poručili su roditelji. Alen nam je ispričao da je u srednjoškolske dane i sam bio stipendista jedne velike tvrtke, doduše građevinskog smjera, no želio je reći da je upoznat s koncepcijom stipendiranja kao i benefitima koje u konačnici ima učenik.
Spomenimo još da po zapošljavanju u tvrtci, pojedincima se nudi mogućnost pohađanja Valamar akademije. Riječ je o internom programu edukacije za buduće direktore hotela i voditelje odjela koji promiče ideju internog napredovanja temeljenog na osobnim i profesionalnim kompetencijama.
Po  dovršetku prezentacije učenici i roditelji obavili su razgovore s djelatnicama tvrtke Valamar Riviera, a potom će odlučiti tko će biti ovogodišnji stipendisti. Dogovoreno je također, da se održi još jedna prezentacija labinskim učenicima.
(Ivana AHMIČEVIĆ - 5portal.hr)

 

7.10.2016. POZIV NA VALAMAROVO STIPENDIRANJE UČENIKA UGOSTITELJSKIH ZANIMANJA SŠMB-a (10.10.2016.) Dragi učenici i roditelji, pozivamo vas na prezentaciju projekta STIPENDIRANJA UČENIKA UGOSTITELJSKIH ZANIMANJA RH koje Valamar Riviera d.d. provodi zajedno u suradnji sa Ministarstvom turizma Republike Hrvatske te u školskoj godini 2016.-2017. planira stipendirati čak 200 učenika.
Prezentacija će se za RODITELJE I UČENIKE održati u ponedjeljak 10.10.2016. u 17.00 sati u prostorijama školskog restorana u Srednjoj školi Mate Blažine Labin. Lijepo vas molimo da se odazovete pozivu te da zajedno vašoj djeci pružimo priliku za sigurnu budućnost. 
Srdačno Vas pozdravljamo i radujemo se susretu!
(Sektor ljudskih resursa Valamar Riviera d.d.)
Poziv - pdf

Poveznice:
Znatno povoljniji uvjeti za Valamarove stipendiste u labinskoj srednjoj školi - 5portal.hr

Ranije prezentacije

 

30.10.2015. Prezentacija stipendija VALAMAR RIVIERE u SŠMB-u (26. i 29.10.2015.) Predstavnici Srednje škole Mate Blažine i Valamara Riviera su se na suradničkim sastancima na početku ove školske godine složili da buduća suradnja bude čvršća i sveobuhvatnija, u obostranu korist, u korist učenika i njihovih roditelja, za što su SŠMB i VALAMAR potpisali pismo namjere o suradnji u kojem se ugovarila ponuda stipendiranja između potencijalnih stipendista i poslodavca, ugovaranje učeničke prakse i zajednička promocija strukovnih zanimanja i karijera za učenike osnovnih škola na Danima otvorenih vrata.
Dana 26.10. u SŠMB-u u školskom restoranu održana je od strane VALAMARA RIVIERE prezentacija stipendija i novih uvjeta prakse, stručnih i ljetnih, za roditelje i učenike naegh ugostiteljskog usmjerenja (zanimanje: konobar, kuhar) dok su se individualni razgovori zainteresiranih učenika i roditelja održali u sjedištu VALAMAR Riviere u Rapcu  29.10. kako bi se u roku podnio prijedlog stipendija Ministarstvu turizma RH.

Marin Faraguna, Sara Gabrovšek, Vanesa Čep te Boris Žgaljardić, Ante Perajica i Edins Osmić
Od 15 učenika, čiji su mentori u SŠMB-u Dorjano Mohorović i Nevio Gašparini, a koji su se prijavili za stipendije odabrani su: Vanesa Čep, Edins Osmić, Boris Žgaljardić, Marin Faraguna, Sara Gabrovšek i Ante Perajica dok je njih četvoro prepoznato kao potencijal za sljedeću školsku godinu: Stefano Salamon, Toni Bajt, Edvin Zukić i Antonio Brajković.
Čestitamo budućim konobarima i kuharima koji su ove godine odabrani za VALAMAROVU stipendiju. 
 

Više informacija na UGOSTITELJSTVO I TURIZAM OVDJE!