naslovna > Arhiva novosti > Održan sastanak ravnatelja i mentora međunarodnog natjecanja BALKAN JUNIOR 2017. u Tešnju

Balkan Junior - međunarodno natjecanje elektrotehničara


Šk. g. 2016.-2017.


Davor Franković, voditelj aktiva elektrotehnike SŠMB-a, s ravnateljima "Balkan juniora"

18.10.2106. Održan sastanak ravnatelja i mentora za međunarodno natjecanje BALKAN JUNIOR 2017. u Tešnju (BiH) Od 6. do 8.10.2016. održan je sastanak za međunarodno natjecanje "Balkan Junior" koje će se održati u svibnju 2017. godine u Tešnju (BiH).  Škola domaćina s ravnateljem Muharemom Saračevićem srdačno su nas dočekali i ugostili. Učenici dramske i muzičke sekcije izveli  su prigodan program. Na sastanku su sudjelovali ravnatelji i mentori iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Turske, Crne Gore, te predstavnici škole domaćina. Po prvi puta se priključuju predstavnici iz Rumunjske koji će sudjelovati u daljnjim natjecanjima. Ravnatelji škola posjetili su načelnika općine Tešanj koji ih je srdačno ugostio. Ravnatelj Mješovite srednje škole gospodin Saračević Muharem istaknuo je važnost organiziranja Balkan Juniora, zbog činjenice da je razmjena iskustva, međunarodna suradnja, upoznavanje drugih kultura mnogo važnije od samog takmičenja s čime su se složili svi predstavnici škola. Mentori su na radnom sastanku dogovorili pitanja za teoretski dio natjecanja te praktičan zadatak koji će učenici morati napraviti.
"Balkan junior" nastao je kao ideja da se povezu škole sličnih zanimanja iz različitih država Balkan. Suradnja i samo natjecanje zasniva se na razmijeni znanja i iskustva iz područja elektrotehnike, strojarstva i informatike.
Peto Međunarodno takmičenje BALKAN JUNIOR održati će se u Mješovitoj srednjoj školi Tešanj  u svibnju maju 2017., na kojem je planirano sudjelovanje oko 50 učenika, mentora i ravnatelja srednjih škola iz slijedećih osam zemalja: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, Turska i Rumunija.
Tijekom posjeta domaćini su organizirali izlet Tešanj-Travnik-Jajce-Banja Luka, na kojem smo se upoznali sa povijesnim i kulturnim znamenitostima Bosne i Hercegovine.
Zahvaljujemo se labinskoj tvrtki "Indikator" d.o.o. vl. Bosiljka Tadića, koji nam je i ove godine financirao posjet prvom radnom sastanku projekta "Balkan junior". Srednja škola Mate Blažine po četvrti puta nastupa na natjecanju kao jedini predstavnik RH i bilježi redovito zapažene uspjehe pod mentorstvom Ivice Komadine i vodstvom Davora Frankovića.
Želimo našim učenicima i mentorima uspješnu pripremu i sudjelovanje na međunarodnom natjecanju 2017. u Tešnju kao jedinog predstavnika iz RH.

 
(Tekst i foto: Davor Franković i Ivica Komadina)

Poveznice:
MEĐUNARODNO TAKMIČENJE „BALKAN JUNIOR“ U MJEŠOVITOJ SREDNJOJ ŠKOLI, TEŠANJ - msst.edu.ba
JU Mješovita Srednja Škola Tešanj - msst.edu.ba

Više informacija o projektu BALKAN JUNIOR OVDJE!