naslovna > Arhiva novosti > U Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ srednjoškolci organizirali akciju „Čitamo 100 na sat“

Školska knjižnica - Knjižnica u srcuŠk. g. 2016.-2017.

 
31.10.2016. U Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ srednjoškolci organizirali akciju „Čitamo 100 na sat“ Listopad je Međunarodni mjesec školskih knjižnica (ISLM - International School Library Month), mjesec u kojemu školski knjižničari diljem svijeta nastoje skrenuti pozornost na važnu ulogu koju školske knjižnice imaju u odgoju i obrazovanju mladih. Mjesec listopad idealan je za pozivanje učenika u školske knjižnice i istraživanje blaga koje je u njima skriveno.
U petak 21.10.2016. slaveći i Mjesec hrvatske knjige akcijom „Čitamo 100 na sat“ pridružili smo se čitateljskom maratonu, jednodnevnoj akciji na području RH s ciljem popularizacije čitanja, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture.
 
U Dječjem vrtiću „Pjerina Verbanac“ organizirali smo akciju čitanja na glas u svim odgojnim skupinama. Učenici 1.f razreda, podijeljeni u skupine: Mars, Pokemoni, Štrumpfovi, Ninja kornjače, Teletubbisi i Englezi izražajno su čitali s razumijevanjem književne rodove od basne i kratke priče do poezije (odabrali smo tekstove Arsena Dedića iz zbirke „Dječje oči“) i djeci vrlo zanimljivih zagonetki.
Odabrana aktivnost rezultirala je oduševljenjem kod vrtićaraca a i kod naših srednjoškolaca, a svi zajedno smo još jednom pokazali i svojoj školi i lokalnoj zajednici koliko je značajna uloga školske knjižnice a naročito samo čitanje danas, u vrijeme modernih tehnologija.
(Majda Milevoj Klapčić, prof. i dipl.knjižničar)

Više u rubrici KNJIŽNICA U SRCU OVDJE!
Više u rubrici ŠKOLSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA OVDJE!
Više u rubrici UDŽBENICI OVDJE!