naslovna > Arhiva novosti > Predstavljena "Terra fameja" autora Bože Glavičića i Daniela Mohorovića

Izlog novih knjiga


7.11.2016. Predstavljena "Terra fameja" autora Bože Glavičića i Daniela Mohorovića  U Gradskoj galeriji, punoj publike na obje etaže, predstavljena je 6. studenoga knjiga „Terra fameja“, koju su zajednički napisali pokojni sakupljač narodnih priča, legendi i i običaja Božo Glavičić i Daniel Mohorović, nastavnik u Srednjoj školi Mate Blažine, političar i pjesnik.
O knjizi i Boži Glavičiću govorili su Mohorović i Zlatko Ožanić, vlasnik Obrta za trgovinu i nakladništvo „Zigo“ iz Rijeke, koji je knjigu izdao. Budući da je pisana kao dijalog između Mohorovića i Glavičića u interpretaciji pojedinih ulomaka sudjelovao je profesor hrvatskog jezika, ravnatelj Srednje škole Mate Blažine Labin Čedomir Ružić. U glazbenom dijelu promocije nastupili su ženski pjevački zbor Rašelinke i Duo Aleksej i Silvija. Program je moderirala pjesnikinja Roberta Razzi.
U mnogobrojnoj publici nalazili su se Glavičićeva supruga Šima i kćeri Ivanka i Petra, biskup u miru Ivan Milovan i gradonačelnik Tulio Demetlika. „Terra fameja“ prati povijest obitelji Bože Glavičića 160 godina unatrag inkorporirajući u sebe sve etnološko blago koje je Glavičić prikupio. Kako je istaknuo Mohorović, ona je neka vrsta narodnog romana, kojega nije nužno čitati od početka.

(Tekst i foto: Robi Selan, Labinština.info)

Poveznice:
Promovirana knjiga „Terra fameja“ Bože Glavičića i Daniela Mohorovića - radiolabin.hr
Kulturne minute: Daniel Mohorović - radiolabin.hr
Preuzimanje:
Knjiga o povijesti obitelji Bože Glavičića - Labinštiina

 

Detaljnije na PUBLIKACIJE OVDJE!
Detaljnije na IZLOG NOVIH KNJIGA OVDJE!