naslovna > Upisi > Upisi

Upisi u I. razred SŠMB-a

   
                                                    Pristup - upisi.hr

Upisno povjerenstvo SŠMB-a: Čedomir Ružić - upisni koordinator, Mirjana Dobrić - zamjenik upisnog koordinatora, Eler Diminić - član upisnog povjerenstva

 

Pregled broja učenika u osnovnim školama Labinštine 2014.-2015. - pdf

Pregled broja učenika i prijedlog broja odjela u osnovnim školama - šk.god. 2014./2015. - excel

Pregled zanimanja u SŠ Istarske županije šk.god. 2014.-2015. - pdf

 


Novosti:

04.09.2015. Konačni rezultati upisa u I. razred šk.g. 2015.-2016. OVDJE!

24.08.2015. Novo! Početak prijava za jesenski upisni rok Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016., danas, 24. kolovoza 2015. godine započinju prijave u sustav i prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave u sustav započinju u 8:00, a prijava obrazovnih programa započet će u 12:00 sati. Ogledne ljestvice poretka bit će vidljive od 13:00 sati. Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. Prijave obrazovnih programa trajat će do 31. kolovoza 2015. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 25. kolovoza 2015. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 3. rujna. Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u jesenskom roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji.

21.07.2015. Objava slobodnih mjesta u jesenskome upisnome roku Sukladno točki X. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole, objavljujemo popis slobodnih mjesta za jesenski upisni rok. Navedeni popis za sve škole RH može se vidjeti OVDJE! Ažurirano 24.07.2015.
U Srednjoj školi Mate Blažine Labin u ljetnom upisnom roku od planiranih 160 učenika upisano je 126 učenika u 7 razrednih odjela. Za jesenski upisni rok ostalo je ukupno 34 mjesta. Programi u četverogodišnjem trajanju su popunjeni (elektrotehnika i ekonomija) dok je u općoj gimnaziji ostalo još samo 1 slobodno mjesto. U trogodišnjim programima ostala su slobodna mjesta u ovim zanimanjima: konobar 2 slobodna mjesta, prodavač 3 slobodna mjesta, elektromehaničar 4 slobodna mjesta i instalater-monter 7 slobodnih mjesta. U dvogodišnjim programima ostalo je 7 slobodnih mjesta u zanimanju pomoćni kuhar i 10 slobodnih mjesta za zanimanje monter strojeva i konstrukcija.
Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih  programa za slobodna mjesta u jesenskom roku je 24.08.2015. prema upisnim rokovima utvrđenih Odlukom o upisu učenika u I.razred  srednje škole u školskoj godini 2015.-2016. Dobro nam došli!!!
(Upisno povjerenstvo)
Preuzimanje:
Rezultati upisa učenika u I. razred SŠMB Labin nakon ljetnog upisnog roka - pdf
Slobodna mjesta SŠMB Labin za jesenski upisni rok - pdf

13.07.2015. Evidentiranje upisnice i ostale upisne dokumentacije Molimo srednje škole da zaprimljene dokumente za upis označe u sustavu u izborniku Posebni uvjeti upisa i upisnice, najkasnije do 17. srpnja 2014. godine u 18.00 sati, kako bismo 21. srpnja mogli objaviti slobodna mjesta za jesenski upisni rok. Dostavljene upisnice označavaju se na kartici Zaprimljene upisnice, a dodatni dokumenti koji su uvjet za upis (liječnička svjedodžba medicine rada, ugovor o naukovanju i sl.) označavaju se na kartici Posebni uvjeti upisa. Učenici kojima navedeno nije označeno u sustavu do petka, 17. srpnja 2015. do 18.00 sati smatrat će se neupisanima, gube pravo upisa u ljetnome roku, a time će škola imati slobodna upisna mjesta u jesenskom upisnom roku. Napominjemo  da je isključivo dostavom navedene dokumentacije i označavanjem istoga u NISpuSŠ-u učenik upisan u srednju školu, a sukladno odredbama Odluke o upisu. (MZOS)

07.07.2015. Zaključava se mogućnost odabira programa i škola učenicima Sukladno Odluci o upisu učenika u I. razrede srednjih škola, dana 8. srpnja 2015. godine u 12.00 sati zaključava se mogućnost odabira programa i škola učenicima. Nakon toga školama, čiji razredni odjeli (odobreni Strukturom upisa) nisu popunjeni sukladno Državnom pedagoškom standardu, bit će omogućeno da u NISpuSŠ-u (na kartici Struktura upisa/Odobravanje razrednih odjela) sami predlože promjene kombinacija unutar kombiniranih razrednih odjela i/ili predlože ukidanje pojedinih razrednih odjela. Škole će imati mogućnost za davanje prijedloga do četvrtka 9. srpnja 2015. godine u 10.00 sati. Posebnu pozornost potrebno je obratiti na formiranje razrednih odjela u vezanim obrtima s obzirom na raspoloživa mjesta kod licenciranih obrtnika. Ministarstvo će pri postupanju sukladno čl. XVIII. stavku 9. Odluke razmotriti ove prijedloge prije objave konačnih ljestvica poretka. (MZOS)

07.07.2015. Mali podsjetnik učenicima 8. razreda i roditeljima Ističe rok za prijavu obrazovnih programa u ljetnome upisnom roku -  u srijedu 8. srpnja u 12.00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata te će od toga trenutka razrednicima osnovnih škola biti omogućen ispis prijavnica za učenike njihovih razreda u izborniku Prijavnice. Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik te dostaviti razredniku do 10. srpnja 2015. godine u 15.00 sati, koji će to označiti u sustavu. Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka.
Učenici 8. razreda škola u RH svoje će prijavnice dobiti od razrednika u svojoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju vratiti razredniku. Učenici škola u RH koji nisu 8. razred od trenutka zaključavanje liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici Moj odabir. Dužni su ih potpisane dostaviti do 10. srpnja 2015. godine u 15.00 sati upisnom povjerenstvu u školu koja ih je aktivirala.
Kandidati koje je registrirao Središnji prijavni ured od trenutka zaključavanja liste prioriteta moći će ispisati prijavnicu sa svoga sučelja na kartici Moj odabir. Dužni su ih potpisane do 10. srpnja 2015. godine u 15.00 sati dostaviti Središnjem prijavnom uredu na adresu e-pošte srednja@azvo.hr.
Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova.
VAŽNA NAPOMENA: svi će kandidati originalnu dokumentaciju temeljem koje su prilikom prijave ostvarili određena prava, morati dostaviti srednjoj školi koju će upisati u razdoblju određenom za upis. Vidi vijest na www.ssmb.hr od 09.06.2015.!

29.06.2015. Počele su prijave obrazovnih programa za upis u I. razred u ljetnome roku Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016., 26. lipnja 2015. započele su prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ.
Cijeli postupak prijava detaljno je opisan u publikaciji „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. – Idemo u srednju!“ te upućujemo sve kandidate da dobro prouče sam postupak. Prijave obrazovnih programa trajat će do 8. srpnja 2015. uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 30. lipnja 2015. Konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 11. srpnja.
Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u gore navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove navedene u publikaciji.
Naglašavamo svim kandidatima da listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote. Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u gore navedenoj publikaciji na str. 31. i 32.

09.06.2015. Natječaj za upis učenika u 1. razred Srednje škole Mate Blažine za školsku godinu 2015./2016.
Sve učenike koji se u ljetnom roku školske 2015./16. upišu u našu Školu pozivamo na zajednički sastanak prema sljedećem rasporedu:
13.07.2015. u 08,00 sati – opća gimnazija
13.07.2015. u 10,00 sati – četverogodišnji strukovni programi (ekonomija i elektrotehnika)
14.07.2015. u 08,00 sati – trogodišnji strukovni programi u elektrotehnici i strojarstvu (industrijski mehaničar, instalater-monter i elektromehaničar)
14.07.2015. u 10,00 sati - trogodišnji strukovni programi u ugostiteljstvu i turizmu, ekonomiji i trgovini (kuhar, konobar i prodavač) i dvogodišnji strukovni programi (pomoćni kuhar i monter strojeva i konstrukcija).
Svi kandidati originalnu dokumentaciju temeljem koje su prilikom prijave ostvarili određena prava (potvrde školske medicine, liječničke svjedodžbe medicine rada i ostale dokumente kojima su ostvarena dodatna prava za upis) moraju donijeti u Školu u navedenim terminima na zajednički sastanak. U Školu treba također donijeti potpisani obrazac o upisu u prvi razred srednje škole kojeg ispunjava i potpisuje roditelj ili skrbnik (Upisnica SŠMB za upis u prvi razred OVDJE!). U nastavku prilažemo Skraćene upute za učenike i roditelje prilikom dostave potrebne dokumentacije za upis u I. razred OVDJE!
VESELIMO SE VAŠEM DOLASKU!

Preuzimanje:
Brošura „Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. – Idemo u srednju!“ - pdf
Natječaj za upis učenika u 1. razred Srednje škole Mate Blažine za školsku godinu 2015./2016. - pdf
Natječaj za upis učenika u 1. razred Srednje škole Mate Blažine za školsku godinu 2015./2016. - xls
Obrazac Upisnica SŠMB za upis u I. razred - pdf

08.05.2015. Odluka o upisu u prvi razred šk.g. 2015.-2016. OVDJE!  Struktura upisa učenika OVDJE!

23.04.2015. Instalater-monter i industrijski mehaničar (po klasičnom programu) nova zanimanja u SŠMB-u od šk. god. 2015.-2016. SŠMB-u je od strane MZOS-a odobren početak izvođenja programa obrazovanja za stjecanja strukovnih kvalifikacija instalater-monter i industrijski mehaničar po klasičnom programu koja će zamijeniti automehaničare i instalatere grijanja i klimatizacije po JMO programu. OVDJE! Ujedno će preostali postojeći JMO programi elektromehaničar, konobar, kuhar, prodavač prijeći u elektromehaničar, konobar, kuhar, prodavač po klasičnom programu od prvog razreda šk.g. 2015.-2016.
Zanimanje instalater monter (po klasičnom programu) objedinjuje tri zanimanja u jedno i to: vodoinstalater, instalater grijanja i plinoinstalater. Poslove koji obavljaju instalateri monteri jesu montaža i servis opreme vodovoda, grijanja, ventilacija  plina i zraka te obnovljivih izvora energije. Isto tako izrađuju razvodnu mrežu, ugrađuju armaturu i puštaju je u pogon. Praktičnu nastavu obavljaju u trgovačkim društvima i kod privatnika koji se bave vodoinstalacijama, centralnim grijanjem i održavanjem rashladnih sustavima.
Industrijski mehaničari (po klasičnom programu) servisiraju i održavaju strojeve u industriji i obrtničkim radionicama. Njihov je zadatak da tvorničkim postrojenjima osiguraju pouzdan rad kako bi se nesmetano mogla odvijati proizvodnja. Bliska zanimanja su tehničar za mehatroniku i finomehaničar. Mogućnost zaposlenja u raznim tvrtkama koje se bave opisanim poslovima.

Šifra Naziv programa/zanimanja Trajanja Razred. odjel Plan
320104 Opća gimnazija 4 2,00 48
060604 Ekonomist 4 1,00 24
040104 Elektrotehničar 4 1,00 24
071333 Konobar* 3 0,29 7
071333 Kuhar* 3 0,42 10
061303 Prodavač* 3 0,29 7
012103 Industrijski mehaničar* 3 0,33 7
011503 Instalater-monter* 3 0,33 7
041203 Elektromehaničar* 3 0,33 7
015102 Pomoćni kuhar** 2 0,50 10
075202 Monter strojeva i konstrukcija** 2 0,50 10
  ukupno   7,00 161

*industrijski program ("klasični" model obrazovanja)  
**prilagođeni program

                  Labinska kronika, 05.06.2015.
Prijedlog plana upisa za šk.g. 2015.-2016. - pdf   Letak za šk.g. 2015.-2016. - pdf
Prezentacija Osobne iskaznice škole na Danima otvovrenih vrata 2015. - pdf
Planiranje upisa učenika u I. razred srednje škole u šk. god. 2015.-2016. - pdf
Odluka o uspostavi obrazovnih sektora - pdf
16.02.2015. Odluka Grada Labina o bodovanju deficitarnih škola/studija u školskoj/studijskoj godini 2015.-2016. OVDJE!
12.02.2015. Otvorena Javna rasprava o Nacrtu prijedloga Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole Javna rasprava otvorena je od 12. veljače do 14. ožujka 2015.. Cilj i svrha javne rasprave je prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o predloženom Nacrtu prijedloga Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole.
Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole - mzos.hr
07.09.2014. Konačni rezultati upisa u I. razred šk.g. 2014./2015. OVDJE!
03.09.2014. Upute za učenike i roditelje na početku nove školske godine - ssmb.hr
Informacije za učenike koji upisuju šk.g. 2014.-2015. - pdf
23.07.2014. Objava slobodnih mjesta u jesenskome upisnome roku Sukladno točki X. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole, objavljujemo popis slobodnih mjesta za jesenski upisni rok. Navedeni popis može se vidjeti OVDJE!, a za SŠMB Labin OVDJE!.

                     Škola                                       Program                  Trajanje Slobodna mjesta


        Slobodan mjesta u SŠMB Labin nakon ljetnog roka 2014. - pdf

14.07.2014. OBAVIJEST učenicima koji upisuju 3-godišni program Temeljem čl. 24. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015., stavak 4. nakon utvrđene Ljestvice poretka u ljetnom roku kandidati su dužni pri upisu dostaviti Školi sklopljeni Ugovor o naukovanju koji sklapa licencirani obrtnik i učenik u skladu čl. 55. i 61. Zakona o obrtu. Obrtnici sa licencom za zanimanja i programe koji se upisuju u naše škole jesu: konobar (RIVIERA ADRIA d.d. Poreč, Stanicija Kaligari 1, Poreč i Slobode 80, Rabac); kuhar (RIVIERA ADRIA d.d. Poreč, Stanicija Kaligari 1, Poreč i Slobode 80, Rabac); automehaničar AUTOSERVIS BOYSKI, Edo Valković, Potpićan bb, Potpićan; instalater grijanja i klimatizacije (EDIMONT Obrt za instalacijske radove, vl. Edi Mohorović, Ladenci 2, Labin i Obrt za instalacijske radove, vl. Vladimir Ukota, Glavani 25, Barban); elektromehaničar (SANIK Popravak električnih aparata za kućanstvo, vl. Livio Božac, ŽMINJ;

                     
Ugovor o naukovanju za strukovnu kvalifikaciju              Ugovor o provedbi praktične nastave
            (za licenciranog obrtnika)                                      (za poslodavac bez licence)

Ugovori se sklapaju u 4 istovjetna primjerka, od kojih po jedan pripada svakoj ugovornoj strani, zatim školi u koju je učenik upisan te ministarstvu nadležnom za obrt. Popis licenciranih obrta u Istarskoj županiji - exel

11.07.2014. Objavljene konačne ljestvice poretka Objavljene su konačne ljestvice poretka i kandidati sada mogu na kartici 'Moj odabir' preuzeti upisnicu koju u razdoblju od 14. do 18. srpnja trebaju dostaviti u Srednju školu Mate Blažine, u koju su ostvarili pravo upisa. Dobrodošli!

Konačna ljestvica poretka upisa u prvi razred za šk.g. 2014.-2015. - ljetni rok

Red.
br.
Naziv programa/zanimanja Plan Ljestvica poretka Slobodna mjesta
1. i  2. Opća gimnazija 56 45 11
3. Ekonomist 24 23 1
4. Elektrotehničar 24 24 0
5. Konobar JMO* 7  5 2
  Kuhar JMO* 10 10 0
  Prodavač JMO* 7  4 3

6.

Automehaničar JMO* 7 4 3

 

Instalater grijanja i klimatizacije JMO* 7  7 0
  Elektromehaničar JMO* 7  7 0

7.

Pomoćni kuhar

10 1 9
  Monter strojeva i konstrukcija 10  0 10
  UKUPNO:  169 130 39

Preuzimanje: Konačna ljestvica poretka SŠMB-a u ljetnom roku - pdf

10.07.2014. INFORMACIJA ZA UČENIKE KOJI UPISUJU PRVI RAZRED U ŠK.G. 2014./2015. Dana 14.07.2014. od 8,00 do 16,00 sati dužni su se javiti u školu - prostorija br. 21 svi učenici u pratnji roditelja ili skrbnika trogodišnjih strukovnih programa u zanimanjima kuhar, konobar, prodavač, elektromehaničar, instalater grijanja i klimatizacije i automehaničar koji su stekli uvjete za upis u ovim zanimanjima.
14.07.2014. - 18.07.2014. od 8,00 do 16,00 sati dužni su se javiti u školu - prostorija br. 21 svi ostali učenici četverogodišnjeg strukovnog programa u zanimanjima elektrotehničar i ekonomist, dvogodišnjeg strukovnog programa za zanimanje monter strojeva i konstrukcija i pomoćni kuhar i svi učenici gimnazijskih programa koji su stekli uvjete za upis u ovim programima-zanimanjima.
Svi učenici koji upisuju prvi razred dužni su donijeti potpisanu upisnicu od strane roditelja ili skrbnika i učenika. Ukoliko nemaju mogućnosti ispisa upisnice, upisnicu će ispisati u srednjoj školi – u tom slučaju obavezan je dolazak učenika u pratnji roditelja ili skrbnika.  Informacija za učenike i roditelje - pdf

26.06.2014. Početak prijava obrazovnih programa u ljetnome roku Kao što je propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2014./2015., 26. lipnja 2014. godine započele su prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ. Prijave obrazovnih programa trajat će do 8. srpnja 2014. Konačne rang liste za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 11. srpnja.

02.05.2014. Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta započelo s odobravanjem plana upisa za sljedeću školsku godinu. Ministarstvo je našoj školi vratilo naš prijedlog na doradu (ne dozvoljava se kombinacija dvaju zanimanja u četverogodičnjem programu stoga se Škola opredjelila za zanimanje elektrotehničar) te povećala broj sa 5 na 10 za pomoćna zanimanja, tako da je naš novi plan upisa sljedeći:

Plan upisa u prvi razred za šk.g. 2014.-2015.

Red.
br.
Naziv programa/zanimanja Trajanje Razrednih
odjela
Učenika
1. i  2. Gimnazija - opća 4 2 56
3. Ekonomija - ekonomist 4 1 24
4. Elektrotehnika - Elektrotehničar 4 1 24
5. Konobar JMO* 3   7
  Kuhar JMO* 3 1 10
  Prodavač JMO* 3   7

6.

Automehaničar JMO* 3 1 7

 

Instalater grijanja i klimatizacije JMO* 3   7
  Elektromehaničar JMO* 3   7

7.

Pomoćni kuhar

2 1 10
  Monter strojeva i konstrukcija 2   10
  UKUPNO:   7 169

 

 

 

 

 

 

Više o: Danima otvorenih vrata 2014. - ssmb.hr
Prezentacija SŠMB-a na Danima otvorenih vrata 2014. - pdf

VIDEOZAPISI

Video uradak Izrada završnog rada ugostitelja 2015. - youtube

Igrani video uadak mladih ekonomista SŠMB-a 2014.

MLADI EKONOMISTI U VJEŽBENIČKOJ TVRTKI SŠMB-a 2014.
- you tube (405 posjeta do 2015.)

Video uradak kuhara i konobara SŠMB-a na praktičnom dijelu
završnog ispita 2014.


IZRADA ZAVRŠNO RADA UGOSTITELJA SŠMB-a 2014.
- you tube (286 posjeta do 2015.)

Elektrotehnika i računalstvo Video - youtube (1.879 posjeta do 2015.)

Strojarstvo Video - youtube (1.925 posjeta do 2015.)

Turizam i ugostiteljstvo Video - youtube (534 posjeta do 2015.)


Revija završnih radova u elektrotehnici SŠMB-a
- ssmb.hr

28.04.2014. Kriteriji za upis u srednje škole - mzos.hr
28.04.2014. Ministar Jovanović ukida dodatne bodove - Jutarnji.hr

21.03.2014. Informacija o Planu upisa u prve razrede srednjih škola u šk. godini 2014.-2015. u Istarskoj županiji Na temelju uputa Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta o planiranju upisa učenika u I. razred srednje škole u šk, godini 2014.-2015 Istarska županija kao osnivač srednjoškolskih ustanova u Istarskoj županiji, unijela je do 20. ožujka 2014. godine
prijedloge plana upisa u NISpuSŠ. U odnosu na date upute ravnateljima srednjih škola za planiranje upisa, na radnom sastanku održanom dana 4. ožujka 2014. godine, Istarska županija je naknadno zauzela stav, te je plan upisa učenika u I. razred srednjih škola u šk. godini 2014.-2015. u NISpuSŠ izvršen na slijedeći način:
- svi gimnazijski programi, ustroj razrednih odjela sa 28 učenika,
- svi četverogodišnji strukovni programi, ustroj razrednih odjela sa 24 učenika,
- trogodišnji strukovni programi, ustroj razrednih odjela sa 24 ili 21 učenika,
- svi programi u talijanskim srednjim školama, ustroj razrednih odjela sa 20 učenika.

Slijedom toga naš je Plan upisa ponovno izmijenjen i glasi:

Red.
br.
Naziv programa/zanimanja Trajanje Razrednih
odjela
Učenika
1. i  2. Gimnazija - opća 4 2 56
3. Ekonomija - ekonomist 4 1 24
4. Elektrotehnika 4 1  
  - Elektrotehničar     16
  - Tehničar za mehatroniku     8
5. Konobar JMO* 3   7
  Kuhar JMO* 3 1 10
  Prodavač JMO* 3   7

6.

Automehaničar JMO* 3 1 7

 

Instalater grijanja i klimatizacije JMO* 3   7
  Elektromehaničar JMO* 3   7

7.

Pomoćni kuhar

2 1 5
  Monter strojeva i konstrukcija 2   5
  UKUPNO:   7 159


                                        Letak 2014.

12.03.2014. Održana sjednica Pedagoškog vijeće SŠMB-a na kojoj se donio Plan upisa za sljedeću školsku godinu. Naime, osnovne škole Labinštine u šk. 2013.-2014. završava 179 učenika, a u pretprijavama se za našu školu prijavilo 130 učenika. S obzirom da su ove godine srednje škole Istarske županije objavile 2.186 upisnih mjesta (s 28 učenika u razrednom odjelu) a samo 1.764 učenika završava osnovnu školu (s ponavljačima se očekuje najviše 1.900 učenika), na sastanku ravnatelja srednjih škola sa osnivačem, Istarskom županijom 04.03.2014., dogovoreno da se ove godine u razrednom odjelu planira najviše 24 učenika kako bi očekivanja bila čim racionalnija. Preporuka IŽ za naš Plan je da na temelju podataka iz Zavoda za zapošljavanje se smanji kvota kod elektromehaničara-automehaničara-instalatera grijanja i klimatizacije (7+7+7), a podržat će nas u kombiniranju dvaju zanimanja (elektrotehničar-tehničar za mehatroniku) uz obrazloženje realnih potreba (što smo učinili) u četverogodišnjem strukovnom usmjerenju. Slijedom toga naš je Plan upisa izmijenjen i glasi:

Plana upisa u prvi razred za šk.g. 2014.-2015.

Red.
br.
Naziv programa/zanimanja Trajanje Razrednih
odjela
Učenika
1. i  2. Gimnazija - opća 4 2 48
3. Ekonomija - ekonomist 4 1 24
4. Elektrotehnika 4 1  
  - Elektrotehničar     16
  - Tehničar za mehatroniku     8
5. Konobar JMO* 3   7
  Kuhar JMO* 3 1 10
  Prodavač JMO* 3   7

6.

Automehaničar JMO* 3 1 7

 

Instalater grijanja i klimatizacije JMO* 3   7
  Elektromehaničar JMO* 3   7

7.

Pomoćni kuhar

2 1 5
  Monter strojeva i konstrukcija 2   5
  UKUPNO:   7 151
Nastavni planovi i programi
Gimnazija I.-II.-III.-IV. - pdf  Ekonomist I.-II.-III.-IV. - pdf  Prodavač I.-II.-III. - pdf  Elektrotehničar I.-II.-III.-IV. - pdf  Tehničar za mehatroniku I.-II.-III.-IV. - pdf  Automehaničar I.-II.-III. - pdf  Elektromehaničar I.-II.-III. - pdf  Instalater grijanja i klimatizacije I.-II.-III. - pdf  Monter strojeva i konstrukcija I.-II. - pdf  Konobar I.-II.-III. - pdf  Kuhar I.-II.-III. - pdf  Pomoćni kuhar I.-II. - pdf

26.02.2014. Labin među najrazvijenijim gradovima u Hrvatskoj i treći s najviše obrazovanih građana - 5portal.hr
21.02.2014. Otvorena javna rasprava o Nacrtu Odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u šk. god. 2014./2015. 21. veljače 2014. Otvorena javna rasprava o Nacrtu Odluke o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u šk. god. 2014./2015.. Vidi OVDJE!
14.01.2014. Pregled deficitarnih i suficitarnih zanimanja U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta prvi put predstavljen pregled deficitarnih i suficitarnih zanimanja, vidi OVDJE! - mzos.hr   Povezivanje obrazovanja i potreba tržišta rada, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava - pdf
29.12.2013. Rezultati pretrpijava upisa u prvi razred SŠMB-a šk.g. 2014.-2015. Završio je postupak pretprijava. Srednjim školama i njihovim osnivačima dostupna su izvješća o broju učenika koji su tijekom navedenoga postupka odabrali obrazovne programe koje su škole ponudile za odabir. Rezultati pretrpijava bit će nam od velike koristi za nadolazeće planiranje strukture upisa za školsku godinu 2014./2015. Zahvaljujemo se svim učenicima i roditeljima (ujedno i razrednicima i stručnim suradnicima osnovnih škola) koji su odabrali programe i zanimanja koje nudi Srednja škola Mate Blažine Labin te ih uz one koji to nisu učinili u pretprijavama pozivamo na naše Dane otvorenih vrata i prezentacije naših obrazovnih programa, koji će uslijediti već krajem siječnja 2014., čime će se uvjeriti u raznolikost i kvalitetu naše ponude.
Dotad vam Sretna i uspjehom i radošću ispunjena nova 2014. godina!
Dobro nam došli u SŠMB Labin! Izvješće pretprijave upisa u I. razred šk.g. 2014.-2015. - pdf

28.11.2013. Predprijave - ponuda srednjoškolskih programa SŠMB-a


            Susret stručnih suradnika osnovnih škola Labinštine i SŠMB-a
U svrhu lakšeg planiranja strukture upisa učenika u prvi razred srednjih škola u šk.g. 2014./2015. zajedno sa resornim ministarstvom pozivamo učenike osmih razreda osnovnih škola Labinštine da u razdoblju od 2. do 22. prosinca 2013. u pretprijavama iskažu svoj interes za upis u pojedine programe. Kako bismo učenicima ponudili mogućnost odabira srednjoškolskih programa 25. studenoga 2013. označili smo programe naše škole u koje planiramo upis učenika u sljedećoj školskoj godini.
Učenici osmih razreda moći će odabirati programe temeljem vlastitoga interesa, a za njih se u predprijavi neće prikazivati preduvjeti ni odabir stranih jezika i izbornih predmeta. Podaci dobiveni u postupku predprijava bit će nam od velike koristi za daljnje planiranje upisa u prvi razred SŠMB-a u školskoj godini 2014./2015. Dobrodošli u Srednju školu Mate Blažine u Labinu!
28.11.2013. Rezultati profesionalnog interesa osmaša Labinštine putem tiskanih upitnika - pdf
Izvještaj sa sastanka sa stručnim suradnicima - pdf


Plakat Dana otvorenih vrata SŠMB-a za potrebe predprijave

Prijedlog plana upisa u prvi razred za šk.g. 2014.-2015. za predprijave u prosincu 2013.

Red.
br.
Naziv programa/zanimanja Trajanje Razrednih
odjela
Učenika
1. i  2. Gimnazija - opća 4 2 56
3. Ekonomija - ekonomist 4 1 28
4. Elektrotehnika 4 1  
  - Elektrotehničar     18
  - Tehničar za mehatroniku     10
5. Konobar JMO* 3   7
  Kuhar JMO* 3 1 10
  Prodavač JMO* 3   7

6.

Automehaničar JMO* 3 1 7

 

Instalater grijanja i klimatizacije JMO* 3   7
  Elektromehaničar JMO* 3   10

7.

Pomoćni kuhar

2 1 5
  Monter strojeva i konstrukcija 2   5
  UKUPNO:   7 170

Poveznice:
27.11.2013. Pregled broja učenika i razrednih odjela u osnovnim školama šk.g. 2010.-2011. - Ispostava Labin
24.07.2013. Većina maturanata naše škole upisala je najželjeniji studij (77%!) iz generacije 2012.-2013. - ssmb.hr

03.09.2013. Konačni rezultati upisa u šk.g. 2013-2014. U šk.g. 2013.-2014. upisano je ukupno 122 od planiranih 170 učenika koji su završili osmi razred OŠ na Labinštini. Nisu realizirani upisi za zanimanje konobar i automehaničar i pomoćni kuhar. Učenici su upisani u 7 odjeljenja od toga 2 opće gimnazije, 1 ekonomist, 1 odjeljenje elektrotehničar i tehničar za mehatroniku, 1 odjeljenje kuhar i prodavač, 1 odjeljenje instalater grijanja i klimatizacije i elektromehaničar, 1 odjeljenje montera strojeva i konstrukcija. Konačni rezultati upisa u I. razred šk.g. 2013.-2014. - pdf
Poveznice:
04.09.2013.
Pula: Učenici izgubljeni u sustavu - glaistre.hr  04.09.2013. Ministar Jovanović: problem razreda u crikveničkoj školi riješen - mzos.hr  02.03.2013. Više učenika u osnovnim školama, a manje u srednjim - Glas Istre  03.03.2013. Jovanović o "izbrisanom" razredu u Crikvenici: Problem je trebao riješiti ravnatelj - index.hr  02.09.2013.  Zbog softvera 25 učenika iz crikveničke srednje škole izbačeno na ulicu - novilist.hr

Fotogalerija: