naslovna > Arhiva novosti > Leonarda Milevoj i Mirea Franković osvojile 1. i 3. mjesto na županijskom LIK-u

Šk. g. 2016.-2017.

24.2.2017. Leonarda Milevoj i Mirea Franković osvojile 1. i 3. mjesto na županijskom LIK-u Od ukupno dva rada koliko je iz naše škole moglo biti poslano na županijsko natjecanje iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna (LIK 2017.), Leonarda Milevoj, učenica 4.razreda opće gimnazije i Mirea Franković, učenica 2. razreda opće gimnazije osvojile su 1. i 3. mjesto. Mentorica nagrađenih učenica je Alida Blašković Koroljević.
Tema ovogodišnjeg natjecanja iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK-a 2017. je Zvučna slika. Učenici su osmislili fotokolaž (digitalni ili analogni) istražujući ključne pojmove: kompoziciju-rekompoziciju, ritam, kadriranje, svijetlost, kontrast, definiciju – redefiniciju, teksturu, multiplikaciju i fragmentaciju. Kreirali su i koncept kompozicije kroz interdisciplinarni i korelacijski pristup u istraživanju i likovnom izražavanju. Školsko natjecanje – izložba održano je 30. siječnja gdje je prosudbeno povjerenstvo u sastavu Alida Blašković Koroljević, Kristina Radović i Tamara Jan odabralo 2 rada koja su proslijeđena na županijski nivo. To su “Dihotomija” Leonarde Milevoj i “Nečije su ruke izgradile prošlost, no hoće li naše izgraditi budućnost” Miree Franković.

Županijsko natjecanje održano je u OŠ Vladimira Nazora Potpićan, 15. veljače. Članovi Županijskog prosudbenog povjerenstva Nataša Bezić, prof. likovne kulture, Noel Šuran, prof. likovne kulture, i Barbara Galant, grafički dizajner ocijenili su rad naše učenice Leonarde Milevoj maksimalnim brojem bodova čime je osvojila 1. mjesto, a Mirea Franković sa nekoliko bodova manje 3.mjesto. Četiri najbolja rada iz naše županije proslijeđena su na državnu razinu i ona se ponovno boduju neovisno o dotadašnjim bodovima. Učenice i njihova mentorica pozvane su na izložbu nagrađenih radova koja će se održati u OŠ Vladimira Nazora Potpićan 27. veljače gdje će im uručiti zaslužena priznanja.

 

Više o informacijama o NATJECANJIMA, SUSRETIMA I SMOTRAMA 2017. OVDJE!