naslovna > Arhiva novosti > Ugostitelji SŠMB-a na regionalnom natjecanju Gastro 2017.

2.3.2017. Ugostitelji SŠMB-a na regionalnom natjecanju Gastro 2017. u Malom Lošinju Dana 23.2.2017. učenici Vanesa Čep i Stefano Salamon pod mentorstvom njihovih profesora Nevija Gašparinija i Dorjana Mohorovića pokazali su svoje zavidne vještine na regionalnom natjecanju GASTRO 2017. u Malom Lošinju u hotelu Bellevue. Domaćin natjecanja bila je Srednja škola Ambroza Haračića. Natjecanje ugostiteljsko-turističkih škola odvijalo se u pet gastronomskih disciplina te u tri hotelijersko-turističke.
U disciplinama posluživanja menija od 4 slijeda, Aperativa, Vina, Dekantiranje vina, Posluživanje kave, Digestiva, te priprema menija od 4 slijeda: Juha od buče, Pljukanci sa žgvacetom od kokoši, Janjeći kotleti na padelu s povrćem i Skuta sa grizom, kremom od naranče i prelivom od čokolade. Sve namirnice bile su zadane kao i sva pića. Nakon odrađenih zadataka učenici su zauzeli 7. mjesto. Na ovogodišnjem se GASTRU natjecalo  51 učenik (12 kuhara, 4 slastičara, 14 konobara i 23 hotelijera, u pratnji 38 mentora) iz 13 ugostiteljskih škola Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjska županije.
„Kvalitetni djelatnici u turizmu temelj su nastavka rasta i razvoja hrvatskog turizma, a ulaganjem u znanje i kvalitetu uvijek činimo korak više u tome da naši gosti budu zadovoljni. Ovakva natjecanja odličan su način da učenici pokažu svoje vještine i kreativnost, nauče nešto novo, i krenu u svoje prve turističke pobjede. Siguran sam kako će mnogi od njih u skoroj budućnosti pridonijeti uspjehu Hrvatske kao turističke destinacije. Mi ćemo ih u tome svakako poduprijeti kroz naše programe i inicijative. Također radimo na razvijanju centara kompetencija koje ćemo financirati sredstvima EU. Iz fondova će biti moguće financiranje regionalnih centara kojima ćemo modernizirati strukovno obrazovanje za turizam i ugostiteljstvo u skladu s potrebama tržišta rada i podići njegovu kvalitetu u svrhu povećanja zapošljivosti učenika kao i mogućnosti za daljnje obrazovanje“, poručio je ministar turizma Gari Cappelli uputivši poruku povodom održavanja regionalnih natjecanja Gastro 2017 u Hrvatskoj.
Rezultati natjecanja - pdf
Fotogalerija - ss-aharacica-malilosinj.com.hr
VIDEO: Na Malom Lošinju održan Gastro 2017. – regionalno natjecanje učenika srednjih škola turističko-ugostiteljskih usmjerenja - tvistra.hr

 

Više informacija na NATJECANJA, SUSRETI I SMOTRE OVDJE!
Više informacija na TURIZAM I UGOSTITELJSTVO OVDJE!
Više informacija na PRAKTIČNI DIO ZAVRŠNOG ISPITA OVDJE!
Više informacija na FOTOGALERIJA OVDJE!