naslovna > Arhiva novosti > U Srednjoj školi Mate Blažine nastava zbog radova počela 11. rujna

U Srednjoj školi Mate Blažine zbog radova nastava počela 11. rujna

ENERGETSKA OBNOVA SREDNJE ŠKOLE MATE BLAŽINE11.12.2017. Demontirana je skela u atriju škole i montirana je na preostali sjeverni dio u suženom prolazu između škole i pomoćne dvorane. Toplinska izolacija kamenih zidova prizemlja sa unutrašnje strane je dovršena. Preostaje oblaganje špaleta prozora i završno bojanje izvedenih obloga. Pojedine učionice i cjeline katova počinju se dovršavati i kompletirati novim parketom ili saniranjem postojećeg. Radovi na elektroinstalacijama su završeni...


9.12.2017. Obrađuju se "špalete" u cijelom prizemlju, dovršava se ličenje učionica i kabineta 2. kata i hodnika
te priprema novi praktikum u prizemlju

6.12.2017. Dio fasade na sjevernoj strani je dovršen.
Ugostitelji su dobili svoju svlačionicu u sklopu praktikuma.


29.11.2017. Toplinska i zvučna izolacija kamenih zidova prizemlja sa unutrašnje strane se izvodi u skladu s terminskim planom. Dio fasade oko kojeg je ostala skela (na sjevernoj strani) planira se dovršiti do kraja idućeg tjedna. Nakon toga preostaje samo posljednja dionica - suženi dio u prolazu prema dvorani.


                               Izgled  fasade školskog dvorišta za vrijeme radova 21. i 23.11.2017.


Izgled osposobljenih učionica tzv. "lijevog krila" za razrede koji nakratko sele iz prizemlja 20.11.2017.

U prizemlju započinje oblaganje zidova prema vani izolacijom i gipsanim pločama 20.11.2017.

8.11.2017. Izvodi se armiranje kamene vune u atriju i bojanje zidova i plafona na lijevom krilu drugog kata. Planira se preseljenje nekoliko učionica iz prizemlja na drugi kat )lijevo krilo) nakon čega će se započeti sa unutrašnjom toplinskom izolacijom prizemlja i prilagodba postojeće elektroinstalacije.


"Poštovana državna tajnice, ona lijepa zgrada pokraj novouređene sportske dvorane je naša obnovljena škola!"


30.10.2017. Nastavlja se sa lijepljenjem kamene vune u atriju i postavljanjem kamenih klupčica na prozorima. Započinju ličilački radovi na 2. katu. Sanirat će se krov glavnog ulaza u školu i ofarbati stubište. Očekuje se početak radova na oblaganju fasadnih zidova u prizemlju sa unutrašnje strane kako bi se započela potrebna prilagodba postojeće elektroinstalacije. Izrađuje se nova računalska/telefonska mreža. Obnovljen je i moderniziran žičani alarmni sustav te video nadzor u školi.


11.10.2017. Izvršeno orezivanje i skračivanje cedrova te uklanjanje nepoželjnog raslinja u školskom parku Početak je to zajedničkog uređivanja školskog okoliša i okoliša sportskog kompleksa s kojim će se nastaviti u proljeće OVDJE!


27.9.2017. Prvi dio fasade prema ulici je dovršen u skladu s terminskim planom. Trenutno se izvodi montaža skele u atriju (dvorištu) škole. Oblaganje stropova gipskartonskim pločama na 2. katu bit će dovršeno do kraja tjedna kako bi se započelo sa montažom rasvjetnih tijela. Na 2. katu čeka se dovršetak karton-gipsarskih radova (iznad prozora). U prizemlju i na 1. katu montirano je oko 90% svih rasvjenih tijela predviđenih za zamjenu. Ostatak će se montirati narednih dana.

22.9.2017. Jesenjim sunčevim zracima okupana školska ljepotica pokazala 22. rujna znatiželjnim prolaznicima svoje novo ruho!
U postupku određivanja boje fasade sudjelovali su članovi Stručnog Povjerenstva za davanje mišljenja i suglasnosti za određivanje boja pročelja zgrada imenovani odlukom gradonačelnika Grada Labina na sastanku održanom 23. kolvoza 2017. u sastavu: Irina Belušić Maggi', dipl.ing.arh., Alemka Radović Goričanec, dipl.ing.arh., Ellyn Blažina, dipl.ing.arh., Vinko Šaina, slikar, Masimo Hrvatin, predstavnik tvrtke Labin Stan d.o.o.koristeći paletu fasadnih boja MUREXIN, a ravnatelj Čedomr Ružić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, tehničku kulturu i sport su se složili s prijedlogom.
Skela se već idući dan seli u atrij-dvorište škole. Ostali radovi unutrašnjosti škole uspješno se nastavljaju.

20.9.2017. Izvodi se postava gipsanih ploča i toplinske izolacije ispod stropnih greda na 2. katu, žbukanje oko ugrađene stolarije u objektu te izrada i ugradnja PVC stolarije. Sutradan će se navlačiti završna boja na fasade i potom skinuti skela. Prije skidanja skele montirat će se gromobrani. Vrše se pripreme za nastavak izvedbe elektroinstalacije u prizemlju i na 2. katu. Za sada je u funkciji elektroinstalacija 1. kata. Dostavljene su sve svjetiljke. Zamjenjuje se rasvjeta radi povećavanja energetske učinkovitosti.


18.9.2017. Unatoč radovima, nastava u labinskoj Srednjoj školi Mate Blažine odvija se bez zapreka (TV Istra)
Zbog radova na energetskoj obnovi i potpunoj adaptaciji matične zgrade labinske Srednje škole, nastava je započela tjedan dana kasnije u odnosu na ostale škole. Radovi započeti krajem srpnja privode se kraju te se očekuje da bi potpunu funkcionalnost škola dobila u ožujku. Nastava se održava po posebnom rasporedu prostorija u prizemlju i na 1. katu matične zgrade i u školskoj radionici preko puta. Pristup 2. katu bit će moguć početkom studenog. Zbog kasnijeg početka nastave, održat će se i nadoknada školskog programa.
Ulaganje u znanje i obrazovanje je najisplativije ulaganje te se na primjeru labinske škole jasno ocrtava da za dobre i velike stvari treba biti strpljiv. Naposljetku, vrijedni i nagrađivani labinski učenici, ali i nastavnici te svo ostalo srednjoškolsko osoblje zaslužuje kvalitetnu školu u kojoj će stasati novi mali geniji i veliki ljudi.
(Ana Černjul, TV ISTRA)
Više donosimo u prilogu:

VIDEO: Unatoč radovima, nastava u labinskoj Srednjoj školi Mate Blažine odvija se bez zapreka - tvistra.hr/video

8.9.2017. U Srednjoj školi Mate Blažine početak nastav - 11. rujna U ponedjeljak započinje nastava u Srednjoj školi Mate Blažine. Nastava će se po posebnom rasporedu prostorija odvijati u prizemlju i 1. katu matične zgrade i u školskoj radionici preko puta sportske dvorane s time da će se školski praktikumi i kabineti osposobiti kao razredni odjeli. Pristup 2. katu škole, u kojem će se odvijati još neko vrijeme najsloženiji radovi, bit će zabranjen i zato su postavljene prepreke. Jedini slobodan ulaz i izlaz u školu radi sigurnosnih mjera bit će glavni ulaz. Podsjetimo da je početak nastave u našoj školi bio odgođen za tjedan dana zbog radova i adaptacije školske zgrade. Sretno!

1.9.2017. U Srednjoj školi Mate Blažine odgođen početak nastave za tjedan dana Obavještavaju se učenici i roditelji da zbog građevinskih i elektroinstalacijskih radova i adaptacije u Srednjoj školi Mate Blažine nismo u mogućnosti na vrijeme osposobiti školske prostore i učionice kako bi nastava započela 4. rujna, već se početak nastavne godine odgađa za ponedjeljak 11. rujna, za što je dobivena dozvola Ministarstva znanosti i obrazovanja uz potporu Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije. Neodržana nastava će se nadoknaditi u idućem razdoblju, a održavat će se po posebnom rasporedu prostorija u prizemlju i 1. katu matične zgrade i u školskoj radionici preko puta  (zelena zgrada), s time da će se raspoloživi školski praktikumi i kabineti osposobiti za razredne odjeli. Pristup 2. katu škole u kojem odvijaju najsloženiji radovi bit će strogo zabranjen i zato su postavljene  prepreke i upozorenja.
Jedini slobodan ulaz i izlaz u školu, radi sigurnosnih mjera i zaštite na radu, bit će jedino glavni ulaz sa ulice. Učenici će biti dužni pridržavati se uputa i mjera opreza te pravilnika o kućnom redu o čemu će biti informirani na satovima razredne zajednice prvog nastavnog dana. Još malo strpljenja i učenici i djelatnici škole imat će daleko bolje uvjete za učenje i rad u školi i njezinom okolišu, koji će se također urediti po završetku građevinskih radova na školi i sportskoj dvorani.

Sve o početku nastavne 2017.-2018. godine

VAŽNO! Zbog radova na energetskoj obnovi i adaptaciji matične zgrade škole i rekonstrukcije sportske dvorane, jedini mogući pristup i ulaz/izlaz u školu bit će sa Rudarske ulice preko glavnog ulaz ispred škole, a ne iz dvorišta. Gradilište škole i sporstke dvorane je osigurano od strane izvođača i mole se učenici da ne prelaze žičane pregrade oko škole i drvene u školskoj zgradi koje vode na 2. kat, radi svoje sigurnosti i zdravlja te da koriste samo glavni ulaz/izlaz u školu bez zadržavanja na njemui i izlaska za vrijeme malih odmora!. Koristit će se kao izlaz za radi odlaska na veliki odmor i u sportsku dvoranu s vanjske strane kao i na kraju nastavnog dana.

Nastava će se održavati u prizemlju i 1. katu školske zgrade te u prizemlju i 1. katu školske radionice (zelena zgrada preko puta) po sljedećem rasporedu razrednih odjela i prostorija za tzv. bifurkacije:

                                                                                  Matična zgrada

Školska radionica
Školska radionica PRIZEMLJE TLOCRT - pdf
Školska radionica 1. KAT TLOCRT - pdf

Učionice koje će se koristiti za bifurkaciju u školskoj zgradi i radionici kao i za razredne odjele OVDJE!

Poveznice:
Upute za učenike i roditelje na početku nove školske godine - ssmb.hr
Upute za razrednike na početku školske godine - ssmb.hr

Preuzimanje:
Odobrenje MZO-a - pdf
Okoliš škole i dvorane - pdf

2.9.2017. Ministrica Divjak učenicima i učiteljima: Stvarajmo zajedno školu za život, a ne ocjenu  Dragi učenici, poštovani učitelji i nastavnici, odgojitelji, odgajatelji, stručni suradnici, pomoćnici u nastavi i ravnatelji i, naravno, dragi roditelji! Iskreno mi je zadovoljstvo i radost pozdraviti vas na početku ove pedagoške i školske godine.
Prije svega, pozdravljam ovogodišnje 'prvašiće' želeći im dobrodošlicu u školske klupe, kao i početak jednoga novog poglavlja života ispunjenog izazovima i radostima te učitelje i nastavnike koji će im, zajedno s roditeljima, biti stabilna potpora u učenju i odrastanju.
Hrvatska doista ima vrsne i vrijedne učitelje i nastavnike, odgojitelje i odgajatelje, stručne suradnike i ravnatelje. Upravo zbog njih neizmjerno mi je drago što u posljednjih godinu dana tema obrazovanja dominira od razgovora uz kavu u lokalnom kafiću, stručnih diskusija diljem naše male, ali lijepe zemlje, pa sve do medija koji uporno od svih političkih aktera traže jedinstvo u izlasku iz ideoloških rovova i stavljanju sadržaja znanosti i obrazovanja u prvi plan.
Istina je da Hrvatska više nema vremena za čekanje, već je vrijeme za entuzijazam, optimizam, kreativnost, ali i težak zajednički rad.
Imajući to na umu, kada sam prije nešto manje od 100 dana stupila na ovu zahtjevnu i odgovornu ulogu ministrice, odlučila sam da oko mene mora biti snažan, stručan, heterogen i doista motiviran tim ljudi koji mogu napraviti prijeko potrebni iskorak u obrazovanju zajedno s našim učiteljima, profesorima i znanstvenicima. Upravo zbog tih razloga od početka smo krenuli odlučnim tempom i prebacili u petu brzinu.
Od školske godine 2018./19. diskete napokon odlaze u ropotarnicu povijesti i okrećemo se odgajanju kreativnih mladih ljudi koji nisu samo pasivni korisnici tehnologije. Okrećemo se izgradnji algoritamskog razmišljanja i kreativnih načina rješavanja problema s kojima se mladi ljudi suočavaju svakog dana.
Od školske godine 2018./19. moj osobni cilj, ali i glavni cilj mojeg tima, ulazak je kurikularne reforme u škole u obliku pilot-projekta, kako je i zamišljeno Strategijom znanosti, obrazovanja i tehnologije koju je usvojio Hrvatski sabor.
Čeka nas puno posla i svjesni smo izazova, no od Ministarstva i mene, kao i do sada, možete očekivati veliki entuzijazam, pozitivnu energiju i hrabrost u suočavanju sa svime što nam predstoji jer od odgovornosti nemamo namjeru bježati. Za to nam treba i vaša pomoć kao nositelja promjene budući da samo međusobnim poštovanjem i ustrajnim radom, zalaganjem i povjerenjem možemo unaprijediti odgojno-obrazovni sustav.
U učenju i poučavanju želim vam ushićenost, kreativnost i marljivost, a na putu k usvajanju novog znanja neka vas u stopu prate zaigranost, radoznalost, otvorenost i ono najvažnije – tolerancija.  Hrvatska još uvijek uči kako biti tolerantna i zato je važno da takav pogled na svijet krene upravo iz škole koju pokušavamo izgraditi. Školu za život, a ne za ocjenu!
I za kraj, nemojte zaboraviti da prilika za promjenu i iskorak ne postoji, nju stvaramo sami!                              
Vaša ministrica, Blaženka Divjak

Ministrica, Prof. dr. sc. Blaženka Divjak
Telefon: +385 1 4569 000
Faks: +385 1 4594 301
ministrica@mzo.hr

Detaljnije UPUTE ZA UČENIKE I RODITELJE NA POČETKU NOVE ŠKOLSKE GODINE OVDJE!

Detaljnije UPUTE ZA RAZREDNIKE NA POČETKU ŠKOLSKE GODINE OVDJE!

Detaljnije ENERGETSKA OBNOVA SREDNJE ŠKOLE MATE BLAŽINE OVDJE!

Detaljnije ISTARSKA ŽUPANIJA OSIGURALA PREKO 5 MILIJUNA KUNA ZA ENERGETSKU OBNOVU SŠMB-A OVDJE!

Detaljnije FOTODOKUMENTACIJA RADOVA U SRPNJU-KOLOVOZU-RUJNU OVDJE!