naslovna > Arhiva novosti > COVID-19 protokoli i informacije

COVID-19 protokoli i COVID-19 novosti


Zahvaljujemo roditeljima na pripremi djece/učenika za početak nastavne godine. Ponosni smo na vas i na vašu odgovornost u ovim za svih nas novim i nepoznatim okolnostima. Samo zajedno možemo izgurati ovu školsku godinu kako ne bi došlo do zatvaranja. Hvala. (Ravnatelj, 2.9.2020.)

Novosti

24.11.2020. Albona: rientro in classe con le mascherine protettive Con due classi e un terzo dei docenti in isolamento, dal 13 al 20 novembre alla SMS "Mate Blažina" le lezioni si erano svolte online...
(Tanja Škopac, La Voce del popolo)


21.11.2020.  U PONEDJELJAK 23.11.2020. POVRATAK U ŠKOLSKE KLUPE ZA UČENIKE I NASTAVNIKE SREDNJE ŠKOLE MATE BLAŽINE
Nakon što je potvrđeno nekoliko COVID-19 pozitivnih učenika u prvoj polovici studenoga, a da se ne bi ugrozilo njihovo zdravlja i zdravlje ostalih, pristupili smo provođenju epidemioloških mjera samoizolacije, bilo za učenike (u jednom trenutku njih 77) iz nekoliko razreda bilo za nastavnika (njih 20), koji su imali nastavu u njihovim razredima, počevši od 13.11., kad je Škola privremeno i prešla na nastavu na daljinu do 20.11.2020., a sve u skladu s postupanjima s epidemiološkom službom, osnivačem i lokalnim stožerom.
U međuvremenu, srećom, nije zabilježeno novih slučajeva do današnjeg dana, niti su se razvili simptomi kod učenika i nastavnika u samoizolaciji, stoga povratak svih učenika i nastavnika u školske klupe slijedi u ponedjeljak  23.11.
U takvim sve zahtjevnijim okolnostima, kad se najavljuju puno rigoroznije mjere, inzistiram da se u potpunosti poštuju nužne upute -  NOŠENJE ZAŠTITNIH MASKI NA NASTAVI GDJE SE NE MOŽE OSIGURATI PROPISANA DISTANCA KAO I U DRUGIM ZAJEDNIČKIM PROSTORIMA ŠKOLE, IZBJEGAVANJE MIJEŠANJA UČENIKA RAZLIČITIH RAZREDA TE OBAVEZNA DEZINFEKCIJA RUKU.
Zbog trenutne sve složenije epidemiološke situacije uzrokovane korona virusom apeliram na apsolutno pridržavanje planiranih mjera i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. U protivnom nam slijede ponovne iscrpljujuće mjere samoizolacije, daljnja on line nastava ili neki drugi model nastave te uvođenje strožih mjera.
BUDIMO ODGOVORNI I ČUVAJMO SEBE I DRUGE!
Sretan vam povratak!
(Ravnatelj: Čedomir Ružić)
Preuzimanje:
U subotu 21.11. stupaju na snagu nove mjere, „Odluka o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama …“ - pdf
Što se sve mijenja od nedjelje - pdf
COVID-19 OBAVIJEST br. 7 - pdf


13.11.2020. Određena epidemiološka mjera samoizolacije i za učenike II.e i njihove nastavnike od 12.11.2020.
Slijedom otkrivanja COVID 19 pozitivne osobe u II.e razredu SŠ. Mate Blažine određena je epidemiološka mjera samoizolacije za sve učenike iz navedenog razreda i nastavnike koji su bili u bliskom kontaktu u tom razredu. S obzirom da je dan posljednjeg kontakta sa COVID pozitivnim učenikom bio 12.11.2020. određuje se mjera samoizolacije u trajanju 10 dana za učenike i djelatnike u kontaktu tijekom nastave tog dana, a koja će trajati do 22.11.2020. u 24,00.
Molim da detaljno pročitate i proučite Upute za postupnje u nastavku...
(Suzana Mušković, dr. med., spec. epidemiologije, voditeljica Odjela za provedbu nadzora nad zaraznim bolestima - Služba za epidemiologiju)
Preuzimanje:
Upute  za postupanje u poveznici sa samoizolacijskim postupkom - pdf
All’SMS di Albona didattica a distanza - lavoce.hr

12. 11. 2020. OD PETKA 13. STUDENOG SREDNJA ŠKOLA MATE BLAŽINE PRELAZI PRIVREMENO NA NASTAVU NA DALJINU!
S obzirom da su danas potvrđena tri COVID-pozitivna učenika, učenici dva razrednih odjeljenja i nastavnici koji su u njima imali nastavu, moraju ići u samoizolaciju.
Činjenica je da nismo u mogućnosti imati nastavu u učionicama, jer je ne možemo održavati s trećinom nastavnog osoblja u samoizolaciji.
U dogovoru sa osnivačem, epidemiološkom službom i Stožerom Istarske županije odlučeno je da naša škola u potpunosti prijeđe na C model ili nastavu na daljinu kako se ne bi dodatno ugrozilo naše zdravlje i zdravlje naših bližnjih.
U Srednjoj školi Mate Blažine nastava na daljinu trajat će do 20. studenog, odnosno u školske se klupe učenici i nastavnici vraćaju 23. studenog.
Učenici koji idu na praksu izvan škole, a nisu u samoizolaciji, obavljat će je redovito poštujući epidemiološke mjere kod poslodavaca.
Molimo roditelje da tijekom samoizolacije njihove djece prate njihovo zdravstveno stanje i budu u kontaktu s obiteljskim liječnikom.
Budimo odgovorni i čuvajmo sebe i druge!
Zahvaljujem na razumijevanju.
(Ravnatelj: Čedomir Ružić)
Preuzimanje:
COVID-19 obavijest br. 5 - pdf

10.11.2020. Od srijede 11. studenog ponovno dio učenika i nastavnika će se naći u samoizolaciji Nakon razdoblja početkom studenog, kad smo do 3.11. bilježili jednog oboljelog učenika, njih 20 učenika u samoizolaciji, a nijednog oboljelog nastavnik/djelatnika Škole te njih 3 u samoizolaciji, uslijedilo je relativno miran tjedan s jednim učenikom i nastavnikom u samoizolaciji. Nažalost od srijede 11.11. u samoizolaciji će se naći cijeli jedan razred (16 učenika plus nekoliko njihovih kontakata iz drugih razreda) te nastavnici (njih sedmoro) koji su u ponedjeljak i utorak održali nastavu u tom razredu, s time da će preći na on line nastavu (desetak dana dok se situacija ne stabilizira) i biti po potrebi u kontaktu sa svojim obiteljskim liječnikom. Dva nalaza se moraju još utvrditi i potvrditi iz licenciranog laboratorija tijekom sutrašnjeg dana. Onda ćemo znati ide li  još dio predmetnih nastavnika u desetodnevnu izolaciju. Ako itko ima ikakve smetnje neka ostane doma preventive radi. 
Molimo roditelje da tijekom nastave na daljinu prate zdravstveno stanje svoje djece i u slučaju pozitinih nalaza po novome kontaktiraju i školskog liječnika. Važno je da se interakcija zadržava samo u jednom razredu zato pazite na distancu i ne miješajte se sa učenicima iz drugih razrednih odjela i da se spriječi daljnje širenje COVID-19.
U nastavku vam radi bolje informiranosti i snalaženja u takvim kriznim situacijama donosimo korisne upute, savjete i protokole naše epidemiologinje dr. med. Suzane Mušković koje svakako detaljno pročitajte i proučite kako biste imali spremne odgovore na izazove i iznenađenja koje na COVID-19 pandemija iz dana u dan donosi, a da pritom doktoricu Mušković rasteretite od brojnih upita kad se nađete u tim okolnostima.
Kao bi sačuvali vlastito zdravlje i zdravlje vaših bližnjih preporučam vam da se pridržavate epidemioloških mjera te nosite zaštitne maske i za vrijeme nastave i držite razmak! Ne miješajte se iz različitih razreda! Budimo odgovorni! Pomoći ćemo jedni drugima!
Zahvaljujem na razumijevanju.
(Ravnatelj: Čedomir Ružić)
Preuzimanje:
TRAŽENJE PODATAKA ZA KONTAKTE - pdf
Kratke upute COVID-19 - pdf
UPUTE OBOLJELOM I KONTAKTIMA - pdf
UPUTE OBOLJELOM I KONTAKTIMA - doc


10.11.2020. Gradonačelnik održao video konferenciju s drektorima i ravnateljima sa područja Grada Labina Iako se već peti dan nalazi u samoizolaciji, gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, sa zamjenicima Federikom Mohorović Čekada i Zoranom Rajkovićem danas je putem platforme Zoom na sastanku okupio sve direktore trgovačkih društava u (su)vlasništvu Grada te ravnatelje ustanova sa područja Grada Labina. Gradonačelnik Glavičić ovaj je sastanak inicirao upravo zbog trenutne situacije oko epidemije koronavirusa i zajedničkog djelovanja.
„U ovim trenucima nužno je da svi djelujemo zajednički, neovisno o tome radi li se o gradskoj upravi, trgovačkim društvima ili našim ustanovama. Zajedno možemo djelovati puno bolje i brže i to naši građani od nas i očekuju. Nakon nepovoljnog perioda koji je započeo prije tri tjedna, situacija se u posljednjim danima stabilizira. U ovom trenutku u našem sustavu nemamo novih slučajeva proboja zaraze, a posebno je dobra vijest da svakodnevno puno veći broj naših sugrađana izlazi iz samoizolacije zdravo, nego što se novi upućuju u samoizolaciju.“ – naglasio je gradonačelnik Glavičić
(Grad Labin - Službeni profil)

27.10.2020. Podrška epidemiolozima i školskim liječnicima u kontaktiranju roditelja djece koja trebaju ići u karantenu/samoizolaciju Ministarstvo znanosti i obrazovanja nas moli da pomognemo epidemiolozima i školskim liječnicima.
Obavijest Ministarstva vezano uz podršku epidemiolozima i školskim liječnicima u kontaktiranju roditelja djece koja trebaju ići u karantenu/samoizolaciju
Dopis Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (KLASA: 501-05/20-15/2, URBROJ: 381-15-150-20-392) od 23. listopada 2020. godine
Privremene preporuke Hrvatski zavod za javno zdravstvo za nadzor nad kontaktima oboljelih od COVID-19
Obrazac pisma za roditelje
S poštovanjem,
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

26.10.2020. VAŽNO! Preporuka ravnatelja za nošenje zaštitnih maski i u razredima Imamo slučaj zaraze korona virusom. Nakon što me informirao razrednik još u prošli petak, na moj upit u nedjelju popodne me nazvala epidemiologinja dr. Olga Dabović Rac, zadužena za nas i rekla mi da je preporuka epidemiološke službe ZZJZIŽ-a da dio razrednog odjeljenja II.as (instalateri-monteri - 13 učenika i 2 nastavnika) od ponedjeljka bude u samoizolaciji (do 4. studenog) s ciljem zaustavljanja širenja zaraze i očuvanja zdravlja učenika i nastavnika naše škole.
U novonastaloj situaciji u zaštititi zdravlja i interesa učenika, dostojanstva nastavnika i ugled škole, inzistiram da se poštuju upute da se nose zaštitne maskice u zajedničkim prostorima, da poštuju naši protokoli kako ne bi dolazilo do miješanja učenika različitih razreda, da se dezinficiraju ruke i izbjegavaju kontakti.
Svima nama puno je lakše da se nastava održava u školi. Nadam se da ćemo pridržavajući se mjera taj model održavanja nastave u novo normalnom i sačuvati. Nastavnici ulažu dodatne napore kako bi se u ovakvim prilikama održavala nastava na daljinu, na čemu im se zahvaljujem.
Pozivam i ovom prilikom pozivam sve da budemo odgovorni. Čuvajmo jedni druge.
Hvala na razumijevanju!
(Čedomir Ružić, ravnatelj)

22.10.2020. COVID-19 OBAVIJEST RAVNATELJA OVDJE!
20.10.2020.
Upozorenje na potrebu primjene svih mjera prevencije širenja COVID-19 bolesti OVDJE!
19.10.2020. IZVADAK IZ PROTOKOLA PREVENCIJE I POSTUPANJA U SITUACIJI ZARAZE KORONAVIRUSOM (COVID-19) U SC FRANKO MILETA
PRIJEM UČENIKA ZA ODRŽAVANJE SATA TJELESNOG ODGOJA Učenici Srednje škole Mate Blažina koriste veliku i malu dvoranu SC Franko Mileta, a sukladno rasporedu sati koji donosi Školski odbor. Nastava je organizirana tako da ne dolazi do miješanja razreda, odnosno svaki razred koristi svoju dvoranu, te svaki razred koristi dvije odvojene svlačionice – jednu za učenice, a drugu za učenike. Kako ne bi došlo do miješanja razreda profesori tjelesnog odgoja će cijeli razred provesti od njihove učionice u Srednjoj školi do svlačionica u SC Franko Mileta koristeći jedan od dva koridora koji je trenutno slobodan – koridor 1. (kroz hodnik srednje škole i na ulazna vrata u SC Franko Mileta) ili koridor 2. (kroz vrata za izlaz iz srednje škole i dvorište te na pomoćni ulaz SC Franko  Mileta).
Na vratima svlačionica je prikazan raspored korištenja svlačionica sa slijedećim informacijama:
1.    Vrijeme korištenja svlačionice
2.    Redni broj školskog sata
3.    Naziv razreda
4.    Oznaka M ( za učenike ) i Ž ( za učenice )
Za sve ostale elemente organizacije nastave, a sukladno Modelima i preporukama za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. odgovorna je Srednja škola Mate Blažine.

14.9.2020. Zbog dobre epidemiološke situacije Istra ukida korona mjeru koja je mnogima smetala Temeljem Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije, Stožer civilne zaštite Istarske županije, uz suglasnost Stožera civilne zaštite gradova i općina Istarske županije, te osnivača škola, donio je Odluku:
- Da svi učenici i nastavnici tijekom nastave u učionici nemaju obvezu nošenja zaštitne maske
- Maske su obavezne i dalje u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije na pojedinom području Istarske županije, donijet će se odluka o potrebi nošenja zaštitnih maski unutar učionica. Do sada su se tijekom nastave maske morale nositi od petih razreda na dalje.
(Prenosimo: Glas Istre)
Preuzimanje:
Odluku Stožera civilne zaštite Istarske županije - pdf

4.9.2020. Informacije i COVID-19 protokoli za početak nastavne godine u SŠMB-u Poštovani učenici/ce i roditelji/skrbnici, na početku smo nove školske godine 2020./2021. polazak u školu, susret  sa svojim nastavnicima, kolegama i kolegicama iz razreda je sigurno dugo iščekivan trenutak koji u uvjetima pandemije COVID 19 iziskuje od svakog od nas veliku odgovornost.
Srednja škola Mate Blažine Labin pripremila je  uvjete za boravak učenika, nastavnika i ostalih djelatnika uvažavajući donesene  preporuka od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  i Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi se prilagodili epidemiološkim uvjetima te time  štitili zdravlje učenika, vlastito zdravlje, a neizravno zdravlje obitelji i građana Grada Labina (i Republike Hrvatske. Razrađeni su protokoli i konkretne mjere vezane za postupanje i prilagodbu rada u školi u novim epidemiološkim uvjetima kojih se moraju pridržavati učenici, nastavnici i roditelji te ostali djelatnici škole. Učenici i djelatnici imaju obvezu nositi zaštitne maske za lice pri ulasku i tijekom boravka u Školi, kako je preporučeno od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naša škola će raditi po propisanom modelu A uz određene iznimke u kojima će se koristiti kombinacija sa nastavom na daljinu. Zaštitne maske za lice (za učenike) bit će osigurane od strane Istarske županije (osnivač Škole) tijekom idućeg tjedna. Do tada učenici koriste svoje zaštitne maske.
Prvi dan nastave započinje u ponedjeljak 7. rujna 2020.
Prvi razredi u školu iznimno samo prvi dan ulaze iz školskog atrijuma (dvorište iza škole prema sportskoj dvorani) prema slijedećem rasporedu prema prozivci ravnatelja:
8,00  I.o, I.f (opća gimnazija)
8,15  I.d (ekonomija)
8,30  I.e (elektrotehničar)
8,45  I.as (instalater-monter, elektromehaničar)
9,00  I.gh (kuhar, konobar)
Napomena: Od utorka, 8.rujna 2020. učenici prvih razreda ulaze u školu prema dolje navedenom rasporedu ulaza za pojedine razrede.
Drugi, treći i četvrti razredi u školu dolaze od ponedeljka 7. rujna 2020. pa nadalje prema dolje navedenom rasporedu ulaza, a iznimno samo prvog dana prema satnici:
9,30 - drugi razredi (prema rasporedu dolje navedenih ulaza)
9,45 - treći razredi (prema rasporedu dolje navedenih ulaza)
10,00 - četvrti razredi (prema rasporedu dolje navedenih ulaza)
Prvi dan organiziran je na način da učenici dolaze u školu prema gore navedenom rasporedu,  ulaze u školu prema unaprijed određenom ulazu, te s razrednicima odlaze u učionice/kabinete. Prvog dana će se sa učenicima održati sat razrednog odjela na kojem će dobiti sve relevantne informacije i upute.
PLAN ULAZA I IZLAZA UČENIKA PO RAZREDIMA
ULAZ 1 (u suterenu, pored učionice 3A)
Razredi: 3.gh, 1.e, 2.e, 4.f
ULAZ 2 (u suterenu, pored učionice 3)
Razredi: 1.o, 2.o, 3.f,
ULAZ 3 (u suterenu, pored učionice 4B)
Razredi: 1.as, 2.f, 2.as, 1.gh,
ULAZ 4 (u suterenu, pored restorana)
Razredi: 4.d, 2.d, 3.d 4.e
GLAVNI ULAZ ZA UČENIKE (iz školskog atrijuma)
Razredi: 4.o, 2.gh, 1.d, 3.e, 1.f
ŠKOLSKA RADIONICA
Razredi.: 3. as
Želimo vam uspješnu školsku godinu 2020. /2021.    Tlocrti učionica razrednih odjela i specijaliziranih kabineta te plan ulazaka/izlazaka po razredima


Raspored sati za učenike:
Učenički raspored sati za I. pol. 2020.-2021. od 7.9.2020. - pdf

Pripreme za zaštitu od zaraze koronavirusom u našoj školi kako bi bili spremni za novu školsku godinu sukladno okolnostima epidemije COVID-19  Još smo u svibnju mjesecu, uz poštivanje strogih epidemioloških mjera, osigurali da svaka učionica/razredni odjel ima dozator s dezinficijensom  najprije za maturante koji su prristupali ispitima državne mature i za učenike strukovnih usmjerenja kako bi obranili završne radova u ljetnom roku. Na ulazima u matičnu zgradu i školsku radionicu postavljeni su dezinficijens uz stalni nadzor portirske službe koja vodi evidenciju ulaska stranaka u školu po COVID-19 protokolu.  Učeničke toalete smo kompletirali sredstvima za pranje ruku (dodanom količinom tekućeg sapuna, toplom vodom te papirnatim ručnicima). Svi djelatnici Škole dobili još u srpnju zaštitne maske i vizire. Sve se nadzire kvalitetnim video nadzorom školskih hodnika i prilaza školi."
(Ravnatelj Čedomir Ružić)
   

Kontakt ravnatelja:
Mole se roditelji koji žele razgovarati s ravnateljem da za dogovor termina nazovu tajništvo na telefon 052 856 277 ili mobitel ravnatelja 098421547 ili pak pišu na e-mail cedomir.ruzic@skole.hr 
Poveznice:
Upute za učenike i roditelje na početku nove školske godine 2020.-2021. - ssmb
Upute za razrednike na početku školske godine - ssmb

Preuzimanje:
Tlocrti i novi raspored razreda - pdf
Plan ulazaka i izlazaka razrednih odjela - pdf
Protokol za učenike - pdf
Protokol za roditelje - pdf
Protokol za nastavnike - pdf
Protokol za pomoćno-tehničko osoblje - pdf
Dežurstvo nastavnika I. pol. 2020.-2021. od 14.9.2020. - pdf


Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u šk.g. 2020./2021.


          Sastanak ravnatelja s osnivačima i članovima stožerom Istarske županije
2.9.2020. Informacija o pripremama i organiziranju nastave u skladu s Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. koje su nam HZZJZ i MZO-a dostavili 24. kolovoza Srednja škola Mate Blažine Labin intenzivno radi na pripremi uvjeta rada i protokulu za novu školsku godinu kroz poštivanje donesenih preporuka od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi se prilagodili epidemiološkim uvjetima te time štitili zdravlje učenika, vlastito zdravlje, a neizravno zdravlje obitelji i građana Grada Labina i Republike Hrvatske.
Kroz analizu uputa, preporuka za odgojno obrazovni rad i izvođenje nastave na razini Županije, radnog sastanka ravnatelja i osnivača IŽ sa Stožerom IŽ i  prijedloga stručnih aktiva Škole, Tim za protokol  izradio je Protokole za učenike, nastavnike, roditelje, te ostale djelatnike škole, kao i Protokole o smjeru kretanja učenika prilikom ulaska  boravka i izlaska iz škole kako bi se osigurala potrebna distanca uz obavezno nošenje maski. U protokolima su razrađene konkretne mjere vezano za postupanje i prilagodbu rada u školi u novim epidemiološkim uvjetima kojih se moraju pridržavati učenici, nastavnici i roditelji te ostali djelatnici škole. Na današnjem sastanku voditelja stručnih aktiva razmatrani su konkretni prijedlozi te moguće poteškoće u primjeni protokola, te će analiza Protokola biti dana na razmatranje sutra, 2.9.2020., Nastavničkom vijeću koje će donijeti konačni prijedlog i smjernice o kojima ćete biti informirani već istog dana preko web stranica škole.

Ministar Radovan Fuchs

30.8.2020. Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje nelektoriranu inačicu dokumenta Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u školskoj godini 2020./2021.  u kojemu se predlažu modeli i nude preporuke za odgojno-obrazovni rad i izvođenje nastave u vrtićima i školama.
Cilj izrade preporuka je osiguravanje što sigurnih uvjeta izvođenja odgojno-obrazovnoga rada uz uvažavanje specifičnosti obzirom na dob djece i učenika, kao i različitih uvjeta za rad u odgojno-obrazovnim ustanovama.
Dokument se nadovezuje na mjere koje je predložila Radna skupina imenovana 7. kolovoza 2020. a koje su razrađene u dokumentu HZJZ-a Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24. kolovoza 2020.
U Uputama je naglasak stavljen na zdravstveno-epidemiološku komponentu, a u ovom dokumentu na odgojno-obrazovno (pedagošku). Riječ je, dakle, o komplementarnim dokumentima koji se međusobno nadopunjuju te je za cjelovitost informacija nužno upoznati se sa sadržajem obaju dokumenata. Ako i nakon toga određena pitanja i dalje ostanu otvorena, Ministarstvo će ih s dionicima rješavati kroz dijalog, međusobno uvažavanje i otvorenu komunikaciju.

Preuzimanje:
Modeli i preporuke za provedbu nastave u 2020./2021. (29.8.2020.) - pdf
Česta pitanja i odgovori vezano za povratak u školu (27.8.2020.) - pdf
Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. (24.8.2020.) - pdf
Skraćene Upute HZJZ i MZO-a - pdf

Poveznice:
Vijesti - mzo.gov.hr